SINAVDAN ÖNCE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

HIZLI OKUMA VE NOT TUTMA
TEST ÇÖZME TEKNİKERİ.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ HATİCE ÇAĞLIN REHBER ÖĞRETMEN
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
AKDENİZ-REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır.
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
BURHANİYE LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ SEMİNER PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
TEST TEKNİKLERİ.
İbn-i Sina Lisesi Rehberlik Servisi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
Test Tekniğinde Başarılı Olmak İçin Altın Kurallar.
TEST TİPİ SINAVLAR İLE İLGİLİ İP UÇLARI Hangi sınav olursa olsun, akademik yeteneği ölçme niteliği ağırlıklı Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal.
MOTİVASYON VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler.
SINAV TAKTİKLERİ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
SINAVLARDA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
TEST TEKNİKLERİ ve SINAV STRATEJİLERİ
SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
SINAV ANI STRATEJİLERİ
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
ÇALI Ş MAYI SÜRDÜRMEK 1 HAYAL KURMAK END İŞ ELELER.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
Test Çözme Teknikleri.
SBS'DE BAŞARI İÇİN ALTIN ÖNERİLER.  Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler tüketmeyin.  Midenize ağır gelebilecek çok yağlı.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınavlara müracaat.
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
TEST ÇÖZME TEKN İ KLER İ VE SINAV KAYGISI. Stresli durumlarda yaşanan doğal bir duygudur ve yaşamın doğal bir par ç asıdır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YEŞİLYÖRE Ç.P.A.L REHBERLİK SERVİSİ.
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
1-SINAV GÜNÜNÜDEN ÖNCE 2-SINAV AKŞAMI 3-SINAV SABAHI 4-SINAV SALONU 5-SORU ÇÖZERKEN SINAVA DAİR UYARILAR.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ AHMET ATİLLA KONURALP REHBERLİK SERVİSİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
YGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER.. . Sınavı ölüm-kalım savaşı olarak görmemelisiniz. Sınavı kazanamamayı her şeyin sonu olarak düşünmeyin.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER ..
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman.
Test Çözme Teknikleri.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
SINAVLARDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
SINAV ÖNCESİ ÖNERİLER LGS YKS Sınav Kaygı Motivasyon Zaman
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

SINAVDAN ÖNCE

Son zamanlarda tekrara önem verin SINAVDAN ÖNCE Son zamanlarda tekrara önem verin Hiç bilmediğiniz konulara değil iyi bildiğiniz ama unutmuş olabileceğini düşündüğünüz konulara çalışın. Sakatlanmaya neden olabilecek faaliyetlerden kaçının (halı saha, basketbol… gibi). Sizi gerilime itecek TV programı ve filmlerden uzak durun. Komedileri tercih edin.

Beden saatinizi ayarlayın SINAVDAN ÖNCE Beden saatinizi ayarlayın Son zamanlarda sevdiğiniz, sizi neşelendiren insanlarla vakit geçirin. Sınava gireceğiniz binayı önceden gidip görün. Yanınıza alacağınız belgeleri ve malzemeyi ve saatinizi önceden hazırlayın.

Optik formu dikkatli işaretleyelim !

SINAVDAN ÖNCE PERŞEMBE Perşembeden itibaren 8-9 saat uyuyun. Doktor bilgisi dışında ilaç almayın. Vücudu yoran hareketlerden kaçının. Sınava girene kadar sınavdan bahsetmeyin.

CUMARTESİ Sınava gireceğiniz yeri mutlaka görün. Yatmadan önce hazmı zorlaştıracak yiyeceklerden kaçının. En geç saat 22:30’da uyuyun.

SINAV GÜNÜ

PAZAR Sınav sabahı ılık bir duş alınız. Rahat bir elbise giyin. İyi bir kahvaltı yapın. Beyninizin enerji ihtiyacını bal pekmez ve şekerle karşılayın. Sınavdan bir saat önce kuru üzüm yiyin. Yola erken çıkın.

SINAVDA

PAZAR Görevli öğretmenlerin açıklamalarını dinleyin. Soruları sakin ve telaşsız okuyun. Dikkatinizin dağıldığını hissettiğinizde; kalemi bırakın, arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatarak derin nefes alın, bu hareketi 3 kez tekrarlayın, konsantrasyonunuzu yeniden topladığınızı hissedeceksiniz.

Soru kitapçığının boşluklarını işlemleriniz için kullanın. Soruları göz ucuyla değil soru kökünü vurgulayarak okuyun. Önemli ifadelerin altı çizilmiştir. Soru kökündeki şu ifadelere dikkat edin. Hangisi değildir? Mamalıdır? Kullanılmamıştır? En büyük , en az

BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİLDİR! AYNI TESTTEKİ EN ZOR VE EN KOLAY SORULARIN DEĞERİ BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİLDİR!

SINAVDA YAPABİLECEĞİNİZ SORULARI BOŞ BIRAKMAYIN

HANGİ TESTTEN BAŞLAMALI ?

ZAMAN YETERSİZDİ YETİŞTİREMEDİM

HER TESTE NE KADAR SÜRE AYIRMALI

Bana çözmem için bir soru sorulsa ve bir saatlik süre verilse 45' okurum, 10' çözüm yolu ararım, 5' çözerim. einstein

Mermeri yonttukça heykel ortaya çıkar, çalışın. Michelangelo

KİŞİLİK TESTİ DEĞİLDİR. HİÇ BİR SINAV KİŞİLİK TESTİ DEĞİLDİR.

Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir

Çok şey yapmaya kalkışan herşeyi 1/2,1/2 yapar.

SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK KONUSUNDA İPUÇLARI

ÖN OKUMA Başlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırın. Böyle bir işlem testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olmanızı ve kendinizi değişikliklere karşı yeniden düzenlemenizi sağlayacaktır.

Bu gözden geçirme işlemi sırasında, bölüm için önemli olan anahtar noktaları hatırlamanız mümkün olacaktır. Örneğin, tanıdığınız bir geometri şekliyle veya bildiğiniz bir soru köküyle karşılaşabilirsiniz. Bu takdirde nereden başlayacağınızı bilirsiniz.

Hız tempo Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun. Çok hızlı çalışıp hata yapmak uygun değildir. Çünkü yanlış cevaplardan puan alamaz, tam tersine puan kaybedersiniz. Diğer taraftan, aşırı dikkatli olarak her soru üzerinde fazla zaman harcamak da yeterli puanı toplamanızı engelleyecektir.

Hayali üç öğrencinin durumu… Ahmet TİTİZ, Mehmet DİKKATSİZ VE Ayşe AKILLI Sınavda 60 matematik sorusundan Ahmet 27 soruyla uğraşmış, çok dikkatli çalışmış ve sadece ikisinde yanılmıştır. Mehmet çok hızlı çalışmış soruların hepsini yapmış ancak 40 tanesinde yanılmıştır. Ayşe 45 soru yapmış ve 10 tanesinde yanılmıştır. Ahmet: 25 – 0,5 =24,5 Mehmet: 20 – 10 =10 Ayşe: 35 – 2,5= 32,5

Hız tempo Bir soruda belirli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakın. Kolejlere ve üniversitelere giriş sınavlarında soruların ağırlık derecesi farklı ancak bütün soruların puan değeri aynıdır. Zor sorulara ek Puan verilmez. Bu sebeple bir soru üzerinde makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız bir çözüme ulaşamadığınız takdirde, bu soru üzerinde çalışmaya devam etmek yerinde değildir Uygun olan bu soruyu bırakıp, bölümdeki diğer sorulara geçmektir.

Hız tempo Herhangi bir soruyu Üzerinde zaman harcamak gerektiği ve karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın. Sınavda karşılaşacağınız soruların büyük çoğunluğu analize ihtiyaç gösterir Eğer üzerinde zaman harcanması gerektiğini düşündüğünüz her soruyu atlarsanız, kısa bir süre sonra çok az soruyu cevaplandırmış olarak, bölüm sonuna varırsınız.

Bazı matematik problemleri, kesirli ifadeler ve büyük sayılarla çok karmaşık gibi gözükebilir. Ancak kavramların doğru olarak yerli yerine oturtulması durumunda problem kolayca çözülebilir. Böyle bir soruyu anlamak ve kavramları doğru olarak kullanmak için gayretinizi esirgemeyin.

Zamanı kullanma Yanınızda bir saat bulundurun ve bunu test süresine göre ayarlayın. Sınavda başarılı olmak için sadece zamanın farkında olmak değil, bu zamandan en iyi biçimde yararlanmak zorundasınız.

Kendi saatinizle zamanın geçişi ve temponuz konusunda çok daha gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz. Eğer saatinizin kronometre özelliği varsa bunu da kullanmakta tereddüt etmeyin. 45 dakikalık bir bölüme başlamadan önce saati algılamayı kolaylaştırmak için 11.15’e ayarlarsanız, bölümün 12’de biteceğini hesaplamak ve görmek daha kolay olur.

Zamanı kullanma Eğer zihninizin sınavdan koptuğunu hissederseniz, camdan dışarı bakmakta veya salonun içine göz gezdirmekte olduğunuzu fark edersiniz, aynı satırı veya soruyu anlamadan tekrar tekrar okursanız birkaç saniye için zihninizi dinlendirmeye ihtiyacınız var demektir.

Böyle bir dinlenme aralığına ihtiyacınız olduğunu fark ettiğinizde, kaleminizi bırakın, gözlerini kapatın ve alnınızı ve şakaklarınızı ovarak veya sizi rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanın.

Zamanı kullanma Geçen zamanla aşırı ilgilenmeyin. Her bölüm içinde zamanı kontrol etmemizin mümkün olduğu elverişli noktalar vardır. Örneğin bir bölümdeki çalışma hızınızı her beş soruda bir kontrol edebilirsiniz. Böylece 10 veya 15 soru sonunda hızınızı ve temponuzu yavaşlatmak veya hızlandırmak yönünde ayarlamanız gerektiği konusunda gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz.

TESTİN YAPISINDAN YARARLANIN Unutmayın ki, doğru cevap birbirine benzeyen ve doğru olmayan bir grup seçenek arasında gizlenmiştir Sorulan soruya cevap olamayacak seçenekleri eleyin Tahmin etmeniz gerekirse, hızlı tahminde bulunun ve fikrinizi değiştirmeyin.

CEVAP KAĞIDININ DÜZENLENMESİ 15- A B C D E 16- A B C D E 17- A B C D E 18- A B C D E 19- A B C D E

Cevaplarınızı, cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın. Soru kitapçığından her sorunun ayrı ayrı okunup, doğru cevabının bulunduktan sonra, cevap kağıdına kodlanması hemen hemen bütün sınava girenlerin yaptığı ortak hatadır. Her soru için soru kitapçığından cevap kağıdına, cevap kağıdından soru kitapçığına gidip gelmek hem ciddi bir zaman kaybıdır, daha da önemlisi hem de dikkat yoğunlaşmasını kesen ve kopartan önemli bir engeldir

Cevaplarınızı, cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın. Alt alta aynı şıkların gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Yine de 4 veya 5 şıkkın aynı olması nadir görünen bir durumdur.

Toki duran karabuğaş anadolu lisesi Rehberlik servisi