Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2 SINAVLAR HAKKINDA NE BİLİYORUM?

3 Yeterince bilgi sahibi olmadığımız durumlar bizi kaygılandırır ve cesaretimizi kırar. Bundan dolayı sınav yolculuğuna çıkarken ilk önce kendimize “Sınavlar hakkında ne biliyorum ?” sorusunu sormamız gerekmektedir.

4

5

6 ORTAK SINAVLARI TANIYALIM

7

8 Okul yaşantınızda her dönem çeşitli sınavlar uygulanarak bir dersteki öğrenme düzeyiniz ölçülmektedir. 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından itibaren 6 temel ders için 8. sınıfta sınavlardan bir tanesi ortak sınavlar olarak gerçekleştirilmektedir.

9 Bu dersler;

10 ORTAK SINAV HANGİ KONULARI KAPSAYACAK? Öğrenciler, birinci dönem girecekleri ortak sınavda sınav tarihine kadar işlemiş oldukları konulardan, ikinci dönem girecekleri ortak sınavda ise eğitim öğretim yılı başından itibaren işlemiş oldukları konulardan sorumlu olacaklardır.

11 Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak.

12 Okulda gerçekleşen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri sınavlarının birincisi, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile Yabancı Dil dersleri sınavlarının ise ikincisi, işlenen müfredatı kapsayan ortak sınavlar şeklinde yapılmaktadır.

13 DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI

14 Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji için katsayı 4, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi için katsayı 2 olacaktır. Bu demektir ki; her sorunun puanı aynı olmasına rağmen katsayı farklıdır. Bu sebepten Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji dersi için doğru sayısının diğer derslerden fazla olması daha yüksek bir Yerleştirme Puanı alınması demektir.

15

16 MAZERET SINAVI

17 Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacak.

18 Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Mazeret sınavı 1.dönem 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün üç oturum olmak üzere toplam altı oturum halinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

19 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME

20 Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre yapılacaktır. Öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 25 adet tercih alınacaktır.

21 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK HAKKI

22 8. Sınıfta Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından faydalanmayı arzu eden öğrenciler ek olarak Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına (PYSB) tabii tutulmayacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ile bu hakkı kazanıp kazanmadığı belli olacaktır.

23 PUANLAMA

24

25 SINAVLARA PLANLI VE ETKİLİ HAZIRLANMAK

26 AMAÇLARIMIZI BELİRLEYELİM

27 Amaçlarımız, elde etmek istediklerimizin başlangıcıdır. Kendimizi geliştirmemiz için bir takım amaçlar belirlemeli ve bunların yolunda ilerlemeliyiz. Amaçlarımızı nasıl belirlediğimiz çok önemlidir.

28 UNUTMAYIN!!! HER ŞEY İNANÇLA BAŞLAR. ÖNCE KENDİMİZE İNANALIM. NEYE İNANIRSAK BEYNİMİZ BİZE ONU YAŞATIR.

29 VERİMİ ARTIRMANIN YOLU

30 Başarılı olabilmemiz için: Konuya ilgi duymamız,

31 Verimli çalışma yöntemlerinden kendimize uygun olanı seçip kullanmamız,

32 Uygun ders çalışma ortamını oluşturmamız;

33 Ertelemeden bir an önce uygulamaya geçmemiz gerekir.

34

35 SINAV KAYGISI

36 Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz. Çok nadir görülen ve çözümü basit olan duygu durumuna sınav kaygısı diyoruz. Sınav kaygısı; Öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olur. Başarının düşmesine yol açar.

37 Sınav kaygısı ile baş etmek için sınav kaygısını oluşturan düşünceleri alternatifleri ile değiştirmek gerekir.

38

39 BATAN GÜNEŞ İÇİN AĞLAMAYIN; YENİDEN DOĞDUĞUNDA NE YAPACAĞINIZA KARAR VERİN.

40 SON GÜN TAVSİYELERİ Deneme sınavı sonrasında yanlışlarınızı analiz edin ve sadece yapamadığınız soruların üzerinde durun Denemelerdeki sınav stratejinizi netleştirin (eğer hala değişkenlik gösteriyorsa) Hatırlatma kağıtlarınızı ve notlarınızı gözden geçirin Son çalışmalarınız tamamen pratiğe yönelik olsun Sınava 1-2 gün kala yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun Sınavdan bir önceki gün kesinlikle ders çalışmayın Sınava gireceğiniz okulu, sınıfı, sırayı önceden görün

41 SINAV GECESİ Sınavla ilgili konuşmayın Ağır yemeklerden kaçının Erken yatmaya çalışın, eğer çok geç yatıyorsanız erken saate çekmeye çalışın Sınava götüreceklerinizi hazırlayın Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın

42 SINAV ANI Sınav başlamadan önce başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmeyin, çevrenizde gördüğünüz kişiler heyecanınızı arttırabilir. Sadece kitapçığınıza ve optiğinize odaklanın. Sınavın en çok yanlış yapılan zaman dilimlerinden biri sınavın ilk 15 dakikasıdır.

43 Soru kökünü çok dikkatli okuyun. Yanlışların çoğu, soruyu iyi anlamamaktan kaynaklanır. Sınavda bazı soruları kökleri; “hangisi ……… değildir?”, “hangisinde …….. yoktur?”, şeklinde olumsuz olarak verilmektedir. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. (ilk düşündüğünüz genellikle doğru çıkacaktır)

44


"2015-2016 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları