TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK VE DERS SEÇİMİ ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Advertisements

SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS- LYS NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ 2010 – SINIFLAR DERS SEÇİM SÜRECİ HAKKINDA
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
ÖZEL ŞEFKAT EĞİTİM KURUMLARI
DERS SEÇİMİ VE ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
ESPİYE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MEB HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
SULUOVA FEN (ANADOLU ÖĞRETMEN ) LİSESİ
YGS - LYS Üniversite Girişte İki Aşamalı Sınav Sistemi.
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
DERS SEÇİMİ.
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
2014 SINAV SİSTEMİ.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
DERS SEÇİMİ BETÜL KAYA REHBER ÖĞRT.
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİNİ DEĞERLENDİRİYORUM
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
YGS-LYS SUNUMU.
9. sınıfı başarısı hangi meslek = uygun dersler istediği üniversite bölümünü puanı kırılmadan Ders seçimi sisteminde öğrenim gören bir öğrencinin alanı.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
REHBERLİK SERVİSİ Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler, alan/dal dersleri (mesleki ve teknik ortaöğretim okulları) ve seçmeli dersler bölümleri.
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS LYS LYS LYS LYS
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
YGS & LYS Yükseköğretime Geçiş SınavıLisans Yerleştirme Sınavı ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( 2013 )
1. İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir.
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
DERS SEÇ İ M İ. NEDEN NASIL NE ZAMAN  Ders seçimi 9. sınıfın sonunda ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
LYS ADAY BİLGİLERİ SINAV ADITARİHSAAT LYS-1 ( MATEMATİK ) LYS-2 ( FEN BİLİMLERİ ) LYS-3 ( EDEBİYAT-COĞ. )
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
11. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
ALAN – DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ.
9. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
YGS ve LYS.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sunum transkripti:

TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ DERS SEÇİMİ TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ

İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır İnsan hayatında, geleceğini etkileyecek karar verme dönemleri vardır. Bu kararlardan biri de “Meslek Seçimi” dir. Meslek seçiminden önce önemli bir karar daha vermemiz gerekmektedir. Bu da “Ders Seçimi”dir. Ders seçimi, eğitim hayatımızda vereceğimiz önemli kararlardan biridir.

Ders seçimi, meslek seçiminin ilk adımıdır. Ders seçiminde vereceğiniz karar gelecekte meslek seçimine ilişkin tercihlerinizi doğrudan etkileyecektir

DERS SEÇİMİ NEDİR? Öğrencilerin, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda ilgili müdür yardımcısı, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmen tarafından ilgi, istek, yetenek ve başarı durumlarına göre derslere yönlendirilmesidir.

DERS SEÇİMİNDE ÖĞRENCİ:

ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDAKİ PUAN TÜRLERİNİN MESLEKLERLE İLİŞKİSİ Matematik-Fen Mühendislik – Mimarlık Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veterinerlik, Beslenme Ve Diyetetik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fizyoterapi, Hemşirelik, Alan Öğretmenlikleri … Türkçe – Matematik Hukuk, Psikoloji, PDR, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet, Uluslararası İlişkiler, Çocuk Gelişimi … Türkçe-Sosyal Gazetecilik, İletişim, Halkla İlişkiler, Sineme Radyo Tv, Türk Dil. Edb… Yabancı Dil Mütercim Tercümanlık, Turizm Rehberliği, Çeviribilim, Dil Öğretmenlikleri….

ORTAÖĞRETİMDEKİ DERSLERİN ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVI İLE İLİŞKİSİ PUAN TÜRÜ KAYNAK DERSLERİ Matematik - Fen Fizik Matematik Kimya Geometri Biyoloji Türkçe - Matematik Türk Dili ve Edebiyatı Matematik Dil ve Anlatım Geometri Coğrafya Türkçe - Sosyal Türk Dili ve Edebiyatı Dil ve Anlatım Tarih Felsefe Grubu Dil Dil ve Anlatım Yabancı Dil

Ders Seçiminin Üniversite Sınavına Etkisi Üniversiteye girişte öğrencinin netleriyle hesaplanan ham puana öğrencinin AOBP’si (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı) eklenir. OBP (Diploma Notu) x 5 x 0,12 100 x 5 x 0,12 = 60 90 x 5 x 0,12 = 54 80 x 5 x 0,12 = 48 70 x 5 x 0,12 = 42 60 x 5 x 0,12 = 36

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ İFADELER

Ders Seçimi Madde 11 (Değişik : 4. 9 Ders Seçimi Madde 11  (Değişik : 4.9.2010/27692 RG) Kurulca kabul edilen haftalık ders çizelgelerinde belirtilen seçmeli dersler ile açıklamaları ders kesiminden önce okul müdürlüğünce öğrencilere duyurulur.  Veli, sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin işbirliği ile ders kesiminden itibaren Haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar öğrencilerin derslerini seçmeleri sağlanır. Seçilen dersler, öğrenci veya velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Ancak, öğrencinin isteği ve okulun şartları göz önünde bulundurularak ders yılının ilk haftası içinde de ders seçiminde değişiklik yapılabilir.

Ortak Dersler Öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgari ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırma amacına yöneliktir.

Seçmeli Dersler Ortaöğretim öğrencilerinin ilgi ve istekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programlarını dikkate alarak seçebilecekleri derslerdir Bu derslerin bazılarının haftalık ders saati sayıları sınıflara göre seçenekli olarak belirtilmiştir. Öğrenciler bu dersleri, haftalık ders saati sayılarını belirterek seçebileceklerdir.

Seçmeli Dersin Eğitim-Öğretime Açılması Madde 12 (Değişik : 4. 9 Seçmeli Dersin Eğitim-Öğretime Açılması Madde 12   (Değişik : 4.9.2010/27692 RG) Seçmeli bir dersin okutulabilmesi için en az 10 öğrenci tarafından seçilmesi gerekir. Ancak, okulun imkânlarının uygun olması durumunda, il ya da ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile en az 6 öğrencinin seçtiği dersler de okutulabilir.

SINIFLARA GÖRE DERS SEÇİMİ TABLOLARI

10.Sınıf MATEMATİK - FEN O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Fizik Tarih Kimya Coğrafya Biyoloji Yabancı Dil(İngilizce) (Top: 15) İkinci Yabancı Dil (Almanca) Beden Eğitimi Görsel Sanatlar / Müzik Rehberlik ve Yön. Toplam  20 Toplam

10.sınıf TÜRKÇE- MATEMATİK O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Tarih Coğrafya Yabancı Dil(İngilizce) İkinci Yabancı Dil (Almanca) Psikoloji Beden Eğitimi (Top: 15) Görsel Sanatlar / Müzik Rehberlik ve Yön. Toplam  20 Toplam

SINIFLARA GÖRE DERS SEÇİMİ TABLOLARI

11.Sınıf MATEMATİK - FEN O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Fizik İnkılap Tarihi Kimya Felsefe Biyoloji Yabancı Dil (İngilizce) İkinci Yabancı Dil ( Almanca ) Beden Eğitimi Diğer Seçmeli Dersler........ Görsel Sanatlar/Müzik Rehberlik ve Yön.   Toplam  20 Toplam 15

11.Sınıf TÜRKÇE- MATEMATİK O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Dil Anlatım İnkılap Tarihi Coğrafya Felsefe Yabancı Dil (İngilizce) İkinci Yabancı Dil ( Almanca ) Beden Eğitimi Görsel Sanatlar/Müzik Rehberlik ve Yön. Diğer Seçmeli Dersler........   Toplam  20 Toplam 15

SINIFLARA GÖRE DERS SEÇİMİ TABLOLARI

12.Sınıf MATEMATİK - FEN O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Fizik Yabancı Dil (İngilizce) Kimya 2. Yabancı Dil (Almanca) Biyoloji Beden Eğitimi Görsel Sanatlar / Müzik Trafik ve İlk Yardım Diğer Seçmeli Dersler Rehberlik ve Yön.   Toplam  20 Toplam 18

12.Sınıf TÜRKÇE- MATEMATİK O R T A K D E R S L E R S E Ç M E L İ D E R S L E R Dil ve Anlatım 2 Matematik 4 Türk Edebiyatı 3 Geometri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1 Mantık Yabancı Dil (İngilizce) Coğrafya 2. Yabancı Dil (Almanca) Beden Eğitimi Dil Anlatım Görsel Sanatlar / Müzik Trafik ve İlk Yardım Rehberlik ve Yön. Diğer Seçmeli Dersler   Toplam  17 Toplam 18

BAŞARILAR DİLERİZ