YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka madde içermez. Böyle maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi.
Advertisements

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Kaldırma Kuvveti 1. SIVILARIN KALDIRMA KUVVETİ
KARIŞIMLAR AYRIŞTIRILABİLİR Mİ??
Dr. Gökçen KERİMOĞLU AÇSAP Şube Müdürlüğü
Merhabalar sevgili yemek dostları ! Ben Bolu’lu Turgay Usta. Yılların vermiş olduğu yemek bilgimi sizlerle paylaşmak istedim. Bildiğim onca yemek arasından.
YEMEK TARİFİ YEMEK TARİFİ.
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ?
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Taze Otlar & Baharatlar.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
1 2 BİR YOKMUŞ BİR YOKMUŞ BİR VARMIŞ 3 Kızı, hayatında çok sıkıntı yaşadığını ve bunlarla nasıl baş edeceğini bilemediğini söylemiş babasına. Bir baba.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
SAĞLIKLI BESLENME.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
BASINÇ A.Ç.
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
SAKARYA CEVAT AYHAN FEN LİSESİ MART AYI AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜDÜR
Yansılar : Esin Ayral Fransızcadan Çeviri : D. Ali Ercan.
SAF MADDELER Kömür, pirinç, tuz, toprak ve cam kavanoz gibi maddeleri katı madde olarak sınıflandırmıştık. Süt, zeytinyağı, gaz yağı, meyve suyu gibi maddeleri.
ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI. MALZEMELER 1.ENGİNAR 2.PATATES 3.HAVUÇ 4.ÖNCEDEN HAŞLANMIŞ BEZELYE 5.PİRİNÇ 6.DEREOTU DİŞ SARIMSAK.
F. MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
BESİNLER.
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
KÜMELER İLE İŞLEMLER.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDEDİR
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
TANTUNİİİİİİ .
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Bu Ünitenin Sonunda; Öğreneceğiz. Manav meyveleri, ne ile ölçer?
500 gr orta yağlı dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet iri kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kuru nane 1 su bardağı.
Sağlıklı Beslenme.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
Defnem Anaokulu 2017 Nisan Ayı Yemek Listesi
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2017 MAYIS Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
EYLÜL 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Salı
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
KASIM 2017 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI Çarşamba
TÜRK MUTFAĞINDA KEBAPLAR
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR Hazırlayan : Emirhan ÖZBEY ALİYA İZZET BEGOVİÇ İLK ÖĞRETİM OKULU 4-C SINIFI ÖĞRENCİSİ 562.
(ERZURUM) KADAYIF DOLMASI Zeliha IŞIK
TRAKYA’NIN BAYRAĞI. TRAKYA’NIN TARİHİ GELENEK GÖRENEKLERİ.
DOMATES SOS.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
İber Yarımadası Mutfağı Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN
Sunum transkripti:

YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler ŞEKERPARE TARİFİ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı) Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 Su bardağı şeker Çeyrek limon Üzeri için:1 adet yumurta

YAPILIŞI Öncelikle şerbet 10 dakika kadar kaynatınız . En son limon suyunu ekleyiniz.5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakınız . Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba eleyiniz . Öncelikle 1,5 su bardağı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini iyice karıştırınız . Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı şekil veriniz . Yağlanmış tepsiye diziniz . Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz. 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiye alın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapağını kapatmayınız. Şekerparemiz  hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ MALZEMELER Keki İçin 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı Un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı su Islatma için: Süt Arası ve üzeri için: Bir paket kakaolu krem şanti Parça çikolata

YAPILIŞI Bir kabın içine yumurta, şeker koyup, karıştırın. Üzerine su, kabartma tozu, vanilya ve un koyup, karıştırın. Daha sonra yağlanmış  26 cm kek kalıbına kek karışımı dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında pişirin. Pişmiş olan keki soğutup, üçe bölün. İlk bölümü servis yapacağınız kaba kekin ilk dilimini koyun. Üzerini sütle ıslatıp, hazırladığınız krem şantiyi sürüp, aralarına çikolata parçaları serpin. Üzerini kekin ikinci katını koyup, aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son katı üzerine kapatıp, tekrar sütle ıslatıp, beş dakika bekledikten sonra kalan krem şantiyi torbasına koyarak, pastanın üzerini kapatıp süsleyin. Süsleme için rendelenmiş çikolata ve meyveler kullanabilirsiniz.

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE MALZEMELER: 2 su bardağı köftelik bulgur Yarım su bardağı irmik 2 yemak kaşığı un 2 su bardağı kadar ılık su Yarım kilogran doğranmış haşlanmış ıspanak 200 gram dana kıyma 3-4 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 orta boy soğan Biber karabiber tuz                       . .                       . .

yapılışı İlk önce hamurumuzu suyumuzla yoğuruyoruz bir kenarda ağzını kapatıp bekletiyoruz. Diğer tarafta teflon tavada yağlarımızı, soğanlarımızı etimizi koyup bir güzel kavuruyoruz. En sonunda ıspanaklarımızı da ekleyip kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Benim vaktim az olduğundan yaklaşık mandalina büyüklüğünde hamurdan bezeler aldım ve avucumu ıslatarak yuvarladım. İşaret parmağımla hamurumun içini oydum ve ıspanaklı iç harcımdan birer yemek kaşığı koyup ağzını kapatıp yuvarladım. Sonra kaynamış suya atıp 10 dakika kadar pişirdim. İsteyen kızgın yağda kızartabilir, isteyen de suya atıp kaynatıp pişirir. Üzerine tereyağı gezdirir. Pratik zahmetsiz lezzetli oluyor. Afiyet olsun. .

GÜVEÇ MALZEMELER 1 kg kuzu kaburga 2 soğan 2 patates 400 gr fasulye 400 gr bezelye 5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı biber püresi 1 kase domates sos 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber tuz su

YAPILIŞI Büyük bir güvece doğranmış kuzu kaburgaları koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Soğanları iri küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyoruz. Dondurucudan çıkardığımız soslu fasulyeyi ve bezelyeyi koyuyoruz. Sonra salçaları, biber püresini ve domates sosu ekliyoruz. Üzerine defne yapraklarını ve tereyağını koyuyoruz. Tuz ve tane karabiberi döküyoruz. Patatesleri de iri küp şeklinde doğruyoruz ve güvece ekliyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz. Kaynamaya başlayınca önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla ağzını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saatpişiriyoruz. AFİYET OLSUN 