Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?"— Sunum transkripti:

1 KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?
SÜZEREK MIKNATIS BUHARLAŞMA ELEKTRİK

2 KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ ?
Karışımlar bir çok yöntemle birbirlerinden ayrılabilirler. ELLE SÜZEREK AYRIŞTIRMA Basitçe maddeleri elek, süzgeç gibi araçlar kullanarak ayırmaktır. Örneğin kumu çakıllardan bir elek yardımıyla rahatça ayırabiliriz. Ya da bulanık suyu bir süzgeçten geçirerek çamurundan ayırabiliriz.

3 MIKNATIS VE ELEKTRİK İLE AYIRMA
Genel olarak demir, tuzu demir tozlarından ayırmak için mıknatıs ile ayırma yöntemini kullanabiliriz. Mıknatıs demir tozlarını çektiğinden tuz ayrıştırılmış olur. Evimizde şekerin karabiberle birbirine karıştığını düşünelim bunları ayırmak için elektriği kullanabiliriz. Yün bir kumaşa sürterek elektrik yüklediğimiz plastik bir çubuğu karışım tutarsak elektrikten etkilenen karabiber tozlarını plastik çubuk çekerek bu karışımın ayrılmasını sağlamış olacaktır.

4 BUHARLAŞTIRMA Bir sıvı madde ile karışmış başka bir maddeyi birbirinden ayırmak ya da karışımı koyu bir kıvama getirmek için kullanılan bir yöntemdir. Süt tozu sütteki suyun; deniz tuzu, özel havuzlara alınan deniz suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilir. Salça, reçel, pestil, pekmez, marmelat yapılırken de buharlaşma yöntemi kullanılır.


"KARIŞIMLAR NASIL AYRILIR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları