Pobiedziska’nin Kökleri efsanesi Kazimierz Odnowiciel - Pobiedziska’NIN KURUCUSU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
Advertisements

YEN İ DO Ğ ANLARI TANIYIN!
BURGESS’IN KONSANTRİK BÖLGELEME MODELİ
Tarih yapan milletler. Tarih yapan Ş EH İ RLER İ ÇER İ S İ NDE YA Ş ADIGIMIZ KENT İ N TAR İ H İ ÇOGU ZAMAN B İ L İ NMEMEKTED İ R İ ÇER İ S İ NDE YA Ş.
BU YA Ş AMDA ÜÇ TÜR İ NSAN VAR B İ R İ SADECE GÖRÜR B İ R İ SADECE DUYAR B İ R İ HEM DUYAR HEM GÖRÜR.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
MAYOZ BÖLÜNME.
KALP BU KALB İ, E Ğ ER BANA GÜVEN İ YORSAN BENDE DAH İ L 2010 YILINDA KAYBETMEK İ STEMED İ KLER İ NE GÖNDER,
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
DÜNYADA B İ RB İ R İ NDEN ÇOK FARKLI KADINLAR VARDIR:
90 B İ N NÜFÜSLU B İ R L İ VA. 1 YIL BOYUNCA SÜREN İ NG İ L İ Z İŞ GAL İ.
GENET İ K.  ANNE, BABA VE O Ğ UL DÖLLER ARASINDAK İ BENZERL İ KLER İ VE FARKLILIKLARI AÇIKLAYAN B İ L İ MDALINA GENET İ K DEN İ R.
Bili ş sel Geli ş im ve Dil Geli ş imi.  Giri ş  Büyüme ve Geli ş im  Geli ş im Dönemleri ve Geli ş imin Temel İ lkeleri  Geli ş im Alanları  Erken.
B İ LG İ NLER SINIFI MART AYI A İ LE İ LET İŞİ M BÜLTEN İ.
ATATÜRK ANADOLU LİSESİATATÜRK ANADOLU LİSESİ Atatürk anadolu lisesi Rehberl İ k serv İ s İ.
MADDEN İ N AYIRT ED İ C İ ÖZELL İ KLER İ. MADDEN İ N AYIRT ED İ C İ ÖZELL İ KLER İ  Bir maddeyi di ğ erlerinden ay ı rmam ı za ve ay ı rd ığı m ı z maddeyi.
Kur'an Aklımızı Kullanmamızı İster. Konuyla ilgili ayetler: 1- "Acaba onlar herhangi bir yaratıcı olmadan mı yaratıldılar? Yoksa kendileri mi yaratıcıdırlar?
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI TAKVİMİ ÇARŞAMBA GÜNÜ İ L ORGAN İ ZASYON KOM İ TES İ TOPLANTISI DÜZENLENMES İ VE PLANLARIN İ ST İŞ ARE ED İ.
‘PETROL İHRAÇ EDEN ÜLKELER ÖRGÜTÜ’
HZ PEYGAMBER (S.A.V.) EFEND İ M İ Z’ İ N DO Ğ DU Ğ U ÇEVRE.
H İ ÇB İ R İ M İ Z İ TANIMADINIZ S İ Z!. BUNDAN SONRA TANIMA Ş ANSINIZ DA KALMADI ZATEN…
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
TC A Ğ RI VAL İ L İĞİ İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü HALK E Ğİ T İ M MERKEZ İ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
HAZIRLAYAN ÖMER AKPINAR Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni İSLAM-MÜSLÜMANLIK.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
SERA KURULUŞUNDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Güçlü ve kararlı ol. Tanrın RAB'bin verdiği görevleri yerine getir. Onun yollarında yürü ve Musa'nın yasasında yazıldığı gibi Tanrı'nın kurallarına, buyruklarına,
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR. HER SORU İÇİN YANITLAMA SÜRESİ 40 SANİYEDİR.
ULUBATLI HASAN PRIMARY SCHOOL (ULUBATLI HASAN İLKÖĞRETİM OKULU) BERGAMA, İZMİR TURKEY.
1 وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَات.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ORTAÇAĞDA AVRUPA’DA MALİ OLAYLAR
BİLMECELER.
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
Hızlı Okuma Egzersizleri
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
BÖLÜKLER VE BASAMAKLAR
Eğitim Öğretim yılında Kuran-ı Kerim dersinin müfredatında bulunmayan fakat Eğitim Öğretim yılı Kuran-ı Kerim müfredatında bulunan.
GİZEMLİ.
KUDÜS.
Türkler Arasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler
Donato Bramante ( ).
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
?من هذه (nine) sorusunun cevabı hangisidir
Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik.
BAROK SANAT Barrocco sözcüğünden gelmektedir. Tam yuvarlak olmayan inci. Yamuk yumuk, düzgün olmayan inci. Mecazi olarak gülünç, tutarsız anlamında. Reform’a.
TOKALAŞMANIN TARİHÇESİ. En eski yazılı kaynaklarda tokala ş ma, bir tanrıdan dünyevi bir lidere güç bah ş etmeye i ş aretti. Bu, uzatılmı ş el resminin.
2.3.1 Reaksiyonların Oluşabilme Şartları
PATENT İ novatif bir fikri tasrlayarak yepyeni bir ürün geli ş tirdiniz yada varolan bilgileri kullanarak,bilinmeyen bir bulguya yönteme eri ş tiniz.Tüm.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
Masanın.
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
Sisteme Birden Fazla Yüklenmiş Dokümanların Silinmeden İntihalinin Engellenmesi Sisteme art arda yüklenen dokümanlar, birbirlerine olan benzerliklerinden.
M Ə S Ə L Ə S İ QATAR.
TÜRKİYE’DE SPOR ETKİNLİKLERİNİN ORGANİZASYONU
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü
SES VE IŞIK BÜLENT DİLEKOĞLU FEN TEKNOLOJİ ÖĞRT
MALIN VE CANIN BEREKETİ ZEKAT
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Pobiedziska’nin Kökleri efsanesi

Kazimierz Odnowiciel - Pobiedziska’NIN KURUCUSU

Xiii. YüzyIlda YAZILAN …SILESIAN… KRONOLOJISINE GÖRE KAZIMIERS ODNOWICIEL, BRZETYSIAW’IN ÇEK PRENS İ N İ N A Ğ IR SALDIRILARIYLA TARUMAR OLAN VE PAGAN ANAR Şİ S İ N İ N HÜKÜM SÜRDÜ Ğ Ü LEDNOGRA’YA GER İ GELM İŞ.

Brzetys ł aw, ÇEK PRENS İ

Giecz, Pozna Ń VE Gniezno KENTLER İ YOK ED İ LD İĞİ NDEN, Kazimierz Odnowiciel (YEN İ DEN KURAN Kazimierz) LEDNOGORA ADASINI KULLANMI Ş TIR. ADADA VE ADAYA YAKIN Ş EH İ RLERDE Ş ÖVALYE KARDE Ş L İ KLER İ, SAVA Ş ÇI GRUPLAR İ LE S İ LAHLI EK İ PLER KURMU Ş VE BÜYÜK POLONYA’NIN (Wielkopolska) HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA TOPRA Ğ INI İ ST İ LA EDEN MASIAW’A SALDIRMA PLANLARI YAPMI Ş.

Mas Ł aw

ADADA KALDI Ğ I SÜRECE SIK SIK B İ R PRENS Ş APEL İ NDE DUA ETM İŞ. TanrIYA VE HAZRET İ MERYEM’E MASLAW’A KAR Ş I GAL İ B İ YET VE SAVA Ş I B İ T İ RMEK İ Ç İ N DUA ETM İŞ. KILICINI VE TACINI TANRIYA ADAK VERM İŞ VE SONRA ÇOK YORGUN B İ R Ş EK İ LDE UYUYAKALMI Ş.

RÜYASINDA B İ R SES DUYMU Ş “ BU HAÇI VE KILICI AL, Ş ÖVALYELER İ N, SAVA Ş ÇILARIN VE İ NSANLARINLA B İ RL İ KTE MASLAW’LA GECE SAVA Ş MAK İ Ç İ N G İ T”

SALDIRIYI GÜNDÜZ BEKLEYEN MASIAW’IN SAVA Ş ÇILARI GECE BÜYÜK B İ R PART İ VERM İŞ LER, DANS ED İ P Ş ARKI SÖYLEM İŞ LER VE ÇOK FAZLA Ş ARAP İ ÇM İŞ LER…

HERHANG İ B İ R SALDIRI BEKLEMED İ KLER İ NDEN GECE YARISINDA YATMAYA G İ D İ P, HEMEN UYUMU Ş LAR.

BU KASABANIN YERL İ LER İ PRENSE “Kocia Ł kowa Górka”DAN ÇOK UZAKTA OLMAYAN, MASLAW’IN KALDI Ğ I YER İ GÖSTERM İŞ LER.

Ş AFAKLA B İ RL İ KTE Ş ÖVALYE B İ RL İ KLER İ VE Kazimierz odnowiciel’ İ N SAVA Ş ÇILARI DÜ Ş MANIN KAMP YER İ NE GELM İŞ LER. mASLAw’IN SAVA Ş ÇILARI SALDIRI BEKLEMED İ KLER İ NDEN DER İ N B İ R UYKUDALARMI Ş. UYANANLAR PAN İ K İ Ç İ NDE KAÇMAYA BA Ş LAMI Ş LAR, SADECE B İ RKAÇ TANES İ KALIP SAVA Ş MI Ş.

HER İ K İ TARAFTA DA ÖLENLER VE YARALANANLAR VARMI Ş, ANCAK PRENS Kazimierz odnowiciel EL İ NDE B İ R HAÇ İ LE GELD İĞİ NDE SAVA Ş ÇILARI ÜSTÜN GELMEYE BA Ş LAMI Ş.

MASLAW’IN ADAMLARI KAÇMAYA BA Ş LAMI Ş, KAÇARKEN DE HERYER İ ATE Ş E VER İ YORLARMI Ş.

Kocia ł kowa Górka’DAK İ ZAFER, kazimierz odnowiciel ‘ İ N MASLAW ÜZER İ NDE HÜKÜM SÜRDÜ Ğ Ü B İ R DÖNEM İ BA Ş LATMI Ş. ZAFERDEN B İ R YIL SONRA kazimierz odnowiciel KÖYLÜLER İ N ONA DÜ Ş MANIN YER İ N İ SÖYLED İĞİ BÖLGEYE “POB İ EDA” (RUSÇA; ZAFER) ADINI VERM İŞ.

Authors: Magdalena Goc, an English teacher with pupils: Iwona Ko ł odziejczak Adam Brust Jan Krysiak Olga Malengowska Kinga RÓ Ż ak Miko Ł aj Miecznikowski Adam Górniak – Kurzawa

This is one of the outcome of planned activities in a Multilateral Partnership Comenius Project : „Legends of our regions”.