ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-Ticaret Nedir? İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte Ticaret, birtakım sistemler aracılığıyla internet üzerinden de yapılır hale geldi. Bu yeni ticaret.
Advertisements

Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
ELEKTRONİK PAZARLAMA.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
PERAKENDECİLİK VE TOPTANCILIK
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
Analysis of Logistic,Translation and Localization Strategies of gurmedenaldım.com Andaç Karahasanoğlu Man 407.
E-T ICARET N EDIR ? Temel Kavramlar. E-T ICARET N EDIR ? Internet üzerinde yapılan ticarettir. Bilgisayar, cep telefonu gibi aygıtlar tarafından kullanılır.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
Pazarlama Karma Elemanları: DAĞITIM
ELEKTRONİK TİCARETTE ÖDEME ŞEKİLLERİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Mehmet Yavuz KEKLİKOĞLU
YONT401 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ
PROMOSYON  Kökeni Latince promotio kelimesinden gelen promosyonun anlamı fikir,öne çıkarmak olarak tercüme edilir.  Bir firmanın ya da bir arzın tanıtılması.
YONT 172 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ II
E-Devlet SANAL DEVLET E-devletin bilgi sağlama, sorgulama ve çevrim içi işlemleri içerdiği vurgulanır.
Dağıtım Kanalları PAZARLAMA İLKELERİ
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Elektronik Ticaret (E-Ticaret) Giriş.
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
 E-TİCARETİN GELİŞME SAFHALARI  GELENEKSEL TİCARET İLE E-TİCARETİN KARŞILAŞTIRILMASI  E-TİCARETİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI.
Elektronik Ticaretin Tarafları 3. Hafta
YONT 172 BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ II
ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRLERİ
E-TİCARET.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
E- Ticaret Altyapısı.
E- T I CARET‘İN SINIFLANDIRILMASI VE KATEGORİ’LER I NE (TÜRLER I NE) AYRILMASI.
ELEKTRONİK TİCARET (e-ticaret)
E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Tedarikçi Firma Sunumu
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
Pazarlama ve Temel Kavramlar
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
Pazarlama nedir? iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. Marketing mübadele sürecinde insan istek ve ihtiyaçlarını.
ENM 307 YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Dersin Koordinatörü:. Prof. Dr
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
Pazarlama nedir? iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. Marketing mübadele sürecinde insan istek ve ihtiyaçlarını.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
BEN BİLİNÇLİ BİR TÜKETİCİYİM
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
Pazarlama İlkeleri.
Prof. Dr. Remzi ALTUNIŞIK
YÖNETİMDE YENİ GELİŞMELER E-TİCARET
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Ayşegül ARSLAN.
ELEKTRONİK TİCARET ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR VE RİSKLER
E-İMZA.
ELEKTRONİK TİCARET Öğr. Gör. Canan ASLANYÜREK.
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ – BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHİ
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
İşletme Yönetimi.
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
ELEKTRONİK TİCARETİN TÜRLERİ
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Factoring Ve forfaiting.
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
Prof Dr Remzi ALTUNIŞIK
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Pazarlama İletişimi
Sunum transkripti:

ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ

Elektronik ticarette üç taraf bulunmaktadır. BUNLAR: Business (Şirket) Customer (Müşteri) Government (Kamu Kuruluşu) Bunların her birinin elektronik ortamda birbirleriyle olan ilişkileri elektronik ticaretin türlerini oluşturmaktadır

B2B (Business to Business): Şirketler Arası Elektronik Ticaret B2B (Business to Business): Şirketler Arası Elektronik Ticaret B2B’nin temeli, şirketlerin internet üzerinden birbirine mal ve hizmet satmasına dayanır. Mal ve hizmet alım satımının yanı sıra, şirketler birbirleri arasında bilgi alışverişi yapmasını finansal işlemlerin gerçekleştirilmesi, ve bütün bu işlevler, internet üzerinden gerçekleştirildiği için hem daha hızlı hem daha verimli bir şekilde işlenmesi sağlanır.

B2C (Business to Customer): Şirket-Tüketici Arası Elektronik Ticaret Son yıllardaki web ve wap teknolojilerindeki gelişmelerle ortaya çıkmış yeni bir tür alışveriş ortamıdır. Elektronik ticaretin en çok bilinen türüdür. Sanal Mağaza uygulamaları ile internette firmalar elektronik ortamda; bilgisayardan otomobile, kitapa birçok ürünün doğrudan tüketiciye satışını yapmaya başlamıştır. Yaygın GSM kullanımı ile birlikte wap teknolojisi de tıpkı web teknolojisi gibi gelişmekte ve yer, zaman gibi kısıtlar olmaksızın elektronik ticaret yapılan uygun bir ortam haline gelmiştir

B2G (Business to Goverment): Şirket-Kamu Kuruluşu Arası Elektronik Ticaret Bu e-Ticaret türünde firmalar satıcı, kamu kuruluşları alıcı durumundadır. Örneğin bir kamu kuruluşu herhangi bir ihtiyacını karşılamak için internette ihalelerini yayınlar ve en uygun fiyat teklifi veren firma ile ticaret yapar. Kamu kurumları bu sayede zamandan tasarruf ederek en uygun fiyat teklifi ile ihtiyaçlarını karşılamış olurlar

C2C (Customer to Customer): Tüketici-Tüketici Arası Elektronik Ticaret Tüketicilerin güvenilir web sitelerinde bir araya gelerek kredi kartı ya da havale yöntemi ile satış yapmalarıdır. Örnek olarak ise gittigidiyor.com’dur. Tüketiciler bu web sitelerine üye olduktan sonra hem ürün satın alabilmekte hem de satış yapabilmektedirler

C2B(Customer to Business):TÜKETİCİ ŞİRKET ARASI ELEKTRONİK TİCARET Tüketiciden İşletmeye" olarak adlandırılan, bireysel kullanıcıları aracı bir site (portal) üzerinde satacakları ürünleri girerek işletmelere ürün satması üzerine kurulu olan e-ticaret modelidir. Bu e ticaret modeline şu işlemleri örnek olarak verebiliriz. Bir kişinin bir firmaya projesini (program, tamirat, peyzaj vs gibi) yaptırmak için teklif istemesi, Bir iş arama sitesine tüketicinin çalışma şartlarını içeren ilan bırakması Bir bireyin kendi el emeği ile ürettiği ürünleri bir firmaya satması

C2G (Customer to Government)TÜKETİCİ DEVLET ARASI ELEKTRONİK TİCARET Tüketiciden kamu idaresine,vergi,hukuksal ve sağlıkla ilgili konuları kapsar

G2G (Government to Government) Devletler arası e-ticaret sistemidir. Ödeme sistemleri, merkez bankalarının iletişimleri bu hatlar üzerinden gerçekleşir.

G2B (Government to Business) Devletle şirket arasında yapılan elektronik ticaretir. Devletten işletmelere internet üzerinden yapılan satışlardır. Devlet kurumları şirketlere satış yapmak istediklerinde G2B E-Ticaret Sistemini kullanırlar.

G2C (Government to Consumer)Devlet’le Tüketici arasında yapılan elektronik ticaretir. G2C E ticaret devlet kuruluşları tarafından kullanılır Devletten halka, tüketiciye internet üzerinden yapılan satışlara G2C sistemi denir.