Ülkemizin Güzel Yerleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
Advertisements

GEBZE ÇOBAN MUSTAFA PAŞA KÜLLİYESİ (1523)
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
Ankara Ankara Güzel Ankara
OSMANLI’DA VAKIF SISTEMI
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Vakıf Nedir? Vakıf, kurumlaşmış bir YARDIM ANLAYIŞI ‘nı ifade eder.
EDA PEKCAN HATAY.
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
BURSA.
Medeniyetlerin kesişim noktası
Kazanım 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
“ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME” DERSİ ÖDEVİ
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
OSMANİYE.
GEÇ GOTİK MİMARLIK ( ) İSPANYA/PORTEKİZ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
YARİM İSTANBUL.
ATİLLA ASTAN
Hitit Kaya Anıtları, Hititlerce kutsal sayılan su kaynaklarının ve doğal geçitlerin yakınında bulunan stratejik noktaların çevresinde yer almaktadır. Hitit.
Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
CAMİLER AKŞEHİR ULU CAMİ: Akşehir’de, Ahi Celal mahallesinde, Ulu Cami Caddesi ile Kalaycı Sokağın kesiştiği köşede Eski Akşehir’in ortasında yer almaktadır.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
GEREKÇELERİMİZ. NEDEN BİR PROJE KISACA PROJEMİZ.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
ADIYAMAN.
Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii Anadolu’da ağaç çatı ve direkli düz tavanlı ulu camilerin en güzel örneklerden birisidir. Taçkapısı, mihrap ve minberi, üstün.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
ÖĞRENCİ EĞİTİM KAMPLARININ YAPILDIĞI GENÇLİK VE İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ İLE İLGİLİ TANITIM BİLGİLERİ VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR. 1)Çanakkale.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
COĞRAFYA
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1543
Sultan Yıldırım Bayezit tarafından 1400 yılında yaptırılmıştır. On iki ayak üzerine yirmi kubbe ile üzeri örtülen Ulu Cami, şehrin merkezinde yer alan.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Kazanım 4. Osmanlı Devleti'nin fetih ve mücadelelerini Osmanlıda ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞU
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1453.
ERKEN HİRİSTİYAN.
Ankara Ankara Güzel Ankara
Batı Karadeniz-3.
Batı Karadeniz-4.
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
YARARLANILAN KAYNAK SOSYAL BİLGİLER DEV PAYLAŞIM ORTAMI
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

Ülkemizin Güzel Yerleri Ülkemizde bir çok doğal ve tarihi güzel yerler bulunmaktadır

Balıkesir Kuş Cenneti Balıkesir Kuş Cenneti:Manyas Kuş Cenneti Balıkesir’de bulunmaktadır. Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine 18 km’dir. Uzaklıktaki Manyas Kuşgölü’nün kuzey doğu sahilinde yer almaktadır.

Tarihi Güzellikler Uzun göl:Trabzon ilinde bulunmaktadır. Uzungöl Trabzon’a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunur.

Tarihi Güzellikler Saint Pierre Kilesisi:Saint Pierre Kilisesi, Antakya’nın 2 km kadar doğusunda dağ eteklerinde bulunmaktadır. Saint Pierre Kilisesi, Antakya- Reyhanlı yolu üzerinde önü duvarlarla kapatılmış doğal bir mağaradır.

Tarihi Güzellikler Rumeli Hisarı:Boğazın en dar noktasında ve Anadolu Hisarı'nın tam karşısındadır. 1452 yılında II. Mehmet tarafından İstanbul'un fethini kolaylaştırmak  Boğaz'dan gelecek yardımı kesmek için yapılmış ve inşaatı sadece 4 ay sürmüştür.

Tarihi Güzellikler Kral Kaya Mezarı:Helenistik dönemde, Amasya’yı M Ö  333’ten M Ö  26’ya kadar başkent olarak kullanan Pontus Krallarına ait olan Kral kaya Mezarları, Harşena Dağı’nın güney eteklerine, kalker kayalara oyularak yapılmıştır.

Tarihi Güzellikler Amasya kalesi, Amasya il merkezinin kuzeyini kaplayan Harşena Dağı üzerindedir. Harşena Kalesi adıyla da bilinir. 

Doğal Güzellikler Torumtay Türbesi: Amasya Emeri Torumtay tarafından (1278) inşa ettirildi. Dikdörtgen planlı, kesme taştan bir yapıdır. Güney cephesinin iki üst köşesi, yüksek kabartma motifleriyle Selçuklu taş işçiliğinin özgün bir örneğidir.

Doğal Güzellikler Gök Medrese Camisi: Amasya Beylerbeyi Torum tay'ın yaptırdığı cami (1266-67), bu adı ön cephesindeki türkuaz rengi çini ve sırlı tuğlalarından alır.

Doğal Güzellikler Fetih sırasında da Venedik’e ait bir deniz birliğinin burayı üs olarak kullandığına dair bilgiler var.Fetih’ten sonra, Fatih Sultan Mehmet Kız Kulesi’nin bulunduğu yere bir kale yaptırmış.