Özgür Kayaş Müzeyyen Tekinşen

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
Web Tasarım Maliyeti Bir web sitesine sahip olmak için üç tür ödeme yapılır. 1. Web sitesinin ismi (domain name) için yapılan ödeme. 2. Web sitesinin barındırılması.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
Arş. Gör. Cevdet KIZIL Kadir Has Üniversitesi 21/02/2005
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
Dönüşüm, reklamlarınızı tıklayan bir müşterinin web sitenizde bir işlemi gerçekleştirmesidir. Dönüşümler ; Yandex Arama motorunda arama yapıp, reklamlarınızı.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Finansal planlamada temel amaç;
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
İşletmeyi neden kurarız ?
WEB PROGRAMCILIĞI.
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
Emrah KÜÇÜK Mete MAZLUM
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
“SEN İ N MASALIN” ORGAN İ ZASYON İ FT İ HARLA SUNAR…
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
YAZILIM ÖLÇÜMÜ Yazılım mühendisliği, yazılım ürününü oluşturmaya, mühendislik yaklaşımı uygulamakla ilgili olan teknikler toplamını tanımlamak için kullanılan.
Showrooming: Mağaza İstismarı Erdal ÜNSALAN (Amasya Üniversitesi) Mustafa ÜNSALAN (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi)
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
Ders 3: Yazılım Geliştirme Aşamaları
FİNANS ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
FİNANSAL YÖNETİM.
İŞ KALİTESİ VE MALİYET İLİŞKİSİ.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Müşteri Memnuniyetini Geliştirme Planı
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler - Sistem Analizi
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler – PLANLAMA II
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
Sunum transkripti:

2010639037 2010639057 Özgür Kayaş Müzeyyen Tekinşen CAFE TANITIM SİTESİ 2010639037 2010639057 Özgür Kayaş Müzeyyen Tekinşen

1)PROJE TANIMI Proje adı: Cafe de Beyoğlu Projenin Amacı ve Hedefleri: Müşteriden gelen istek üzerine iş yerinin amacına yönelik olarak hazırlanan,iş yerinin reklamını yapacak nitelikte tasarlanan,kullanıcıyı bilgilendiren web sitesidir.

2)PROJE TALEBİNE YOL AÇAN SEBEPLER İş yerinin yeni kurulmuş olması İnternet sektöründe müşteri odaklı tanıtım yapılmasının gerekliliği Basında yayınlanan haberlerin paylaşılması sağlanarak mekanın popüleritesini ve müşteri kitlesini arttırmak

4)PROJE YÖNETİM SÜREÇLERİ

Gerçekleştirilen projenin planlama,organizasyon,uygulama ve kontrol aşamalarıdır. 1)Başlangıç:Projede görev paylaşımları gerçekleştirildi. 2)Proje Tümleştirme Yönetimi: Projemizi gerçekleştirirken birbirini takip eden aşamalarda kontrol sağlandı. 3)Proje Kapsam Yönetimi:Projemizin hedefimiz doğrultusunda amaçladığımız istekleri karşılayacak şekilde gerçekleştirmesi için çalışıldı. 4)Proje Zaman Yönetimi:Belirlenen zaman sınırlamasına uyulması sağlandı.

5)Proje Maliyet Yönetimi:Projemizi gerçekleştirmek için gereken bütçe hesaplandı. Belirlenen işlev puanı tablosundan; Dış girdiler olarak sisteme giriş(basit)=3 Dışsal arayüz dosyası olarak arayüzler arası geçiş (orta)=7 Dış çıktılar olarak arama sonucu listesi (orta)=5 Düzeltilmemiş işlev puanı(Unadjusted Function Points) UFP=[1*3]+[5*7]+[5*5]=63 Düzeltilmiş işlev puanı için etki derecesi (Degree of Influence) DI=38 Teknik karmaşıklık faktörleri(Technical Complexity Factors) TCF=0.65+(0.01*63)=0.65+0.63=1.28

FP=UFP*TCF=63+1.28=64.28 Yaklaşık olarak kullanılacak kodun satır sayısı belirlenir. LOC=FP*Kullanılacak dilin katsayısı=64.28*30=1928.4 yaklaşık 2000 satır. Harcanan iş gücünün hesaplanması için COCOMO modelini kullandık ve projemiz boyutları küçük olan bir proje olduğu için ayrık projedir.projemizin türüne göre a,b,c,d katsayıları; İş gücü=K=a*S^b=2.04*S^1.05=2.04*2^1.05=2.04*2.07=4.22 adam-ay Zaman=T=c*K^d=2.5*K^0.38=2.5*4.22^0.38=2.5*1.72=4.3 ay Kişi sayısı=N=K/T=4.22/4.3=0.98 kişi yaklaşık 1 kişi

İşletme Maliyetleri Çalışanlar: 2000*4=8000 Donanım bakımı: 500 Kira: 500*4=2000 Yazılım bakımı: 250 Yemek: 100*4=400 Elektrik-su-telefon faturaları: 250*4=1000 Genel giderler: 250*4=1000 Toplam=13 150 TL

Yatırım Maliyetleri Web sitesi için domain fiyatı: 106 Web sitesi için veri tabanı: 106  Sertifikalar: 1000  Ofis malzemeleri: 2000  Eğitim masrafları: 2000   Toplam=5212 TL

İşletme maliyeti+Yatırım maliyeti=13150+5212=18362 Toplam harcamalar tabloda da verildiği üzere projenin yaklaşık 4 ay süreceği düşünülerek, toplam 18362TL olarak hesaplanmıştır.Ödenecek vergiler ve kar payı eklenerek projenin maliyeti ; rakamla 238337 TL yazıyla yirmi üç bin sekiz yüz otuz üç Türk lirası olarak belirlenmiştir.

6)Proje Nitelik Yönetimi:Projemizin ihtiyaçlara en iyi şekilde karşılık verip,müşteri memnuniyetini sağlayacak şekilde olması sağlandı. 7)Proje İnsan Kaynakları Yönetimi:Projemizde çalışırken verimli olmamızı sağlayacak şartlar sağlandı. 8)Proje İletişim Yöntemi:Projemizle ilgili gereken bilgilere erişim ve bu bilgilerin kullanılması sağlandı. 9)Proje Risk Yönetimi:Projemizle ilgili riskler tanımlandı. 10)Proje Edinme Yönetimi:Projemizi gerçekleştirirken gereken ekipman ve programların elde edilmesi sağlandı. 11)Kapanış: Projemizin belirlenen amaçlara yönelik olarak çalıştığı gözlemlendikten sonra projemiz başarıyla sonuçlandırılmıştır.

5)KULLANILAN TEKNOLOJİ Kullanılacak Diller: HTML ASP.NET C# Javascript MS SQL