Laboratuvar kuralları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MS OFFICE 2013.
Advertisements

Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
MS OFFICE Word 2013.
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
Kelime İşlemci Programı
Video için Hızlı Başvuru Kartı Görüntülü arama başlatma 1.Kişinin fotoğrafı üzerine gelin ve kamera düğmesini tıklatın. 2.Kişinin ekranında aramayı kabul.
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ. Okul çocukları Neden özel grup ? 1. Sürekli bir büyüme ve gelişme süreci içindedirler. 2. Okul, çocukların evlerinden sonra.
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Microsoft Office Access
WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
Sağlıklı bir çocuk olmak için nasıl beslenmeliyiz ?
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
SAĞLIKLI BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
BESLENME REHBERİ 2.
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
Feyza KOÇ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
LABORATUVAR KURALLARI
LABORATUVAR KURALLARI
.  -DEPREM AFETLER İNSANLARI NASIL ETKİLER?
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
WORD WORD UYGULAMA.
OBEZİTE (Şişmanlık).
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
BİLGİ GÜVENLİĞİ Şifreleme
LABORATUVAR KURALLARI
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
ELİF’İN VÜCUDU.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
OKULLAR SAĞLIKTA YARIŞIYOR
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
Sağlıklı Ulusal Yemekler konusunda öğrencilerin eğitilerek, onların fast food’un zararlarından korunmalarını sağlamak.
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp.
DOSYA MENÜSÜ.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
Modül 5 WORD 2010 KULLANIMI  OFFICE DÜĞMESİ  HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU  MENÜLER  ŞEKİL, RESİM EKLEME  TABLO EKLEME  ETKİNLİKLER.
Vücut AğIrlIğInIn Denetİmİ
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
MERYEM TOPUZ. ÇİNKO NEDİR? HÜCRE ÇOĞALMASI, BÜYÜMESİ, BÖLÜNMESİ, PROTEİN SENTEZI, YARALARIN İYİLEŞMESİ VB. FAALİYETLERDE BULUNAN ALINMASI ZORUNLU ÖNEMLİ.
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Yeni PowerPoint'e Hoş Geldiniz.
Sunum transkripti:

Laboratuvar kuralları 13010507006 ismail çakar

Labovatuvar kuralları Yiyecekler ve İçecekler Kapsamına Neler Girmektedir Fast food beslenmeye giren yiyecekler hamburger, patates kızartması,kızartılmış tavuk, pizza, döner, lahmacun, tost gibi yiyeceklerdir. Çünkü bunlar kısa sürede hazırlanmaktadır. Büfelerde ekmek arası dönerler, tostlar kısa sürelerde hazırlanarak hemen insanlar tarafından tüketilmektedir. Hemen birkaç dakika içerisinde paketlenerek tüketilmektedir. Fast food yanında tüketilen asitli içeceklerde sağlık açısından zararlıdır. Fast food yiyeceklerin pişirme yöntemleri de sağlık açısından sağlıklı değildir. Çünkü fast food adı üstünde kısa sürede yapılarak servis edilmesi gereken bir beslenmedir. Bu nedenle çoğunlukla dondurucu besinler kullanılmaktadır. Fast food ürünleri hazırlanırken önce dondurulup sonra hızlı bir şekilde kızartıldığı için kanserojen özellik gösterirler. Bu besinler hızlı bir şekilde yüksek ateşte kızartılmaktadır. Bu nedenle de besin pişmmektedir ve kanserojen maddeler oluşmaktadır besinde.

Labovatuvar kuralları Yiyecekler ve İçecekler Kapsamına Neler Girmektedir Fast food kapsamına giren içecekler genelde kafein içeriği yüksek, kalorisi açısından şekerlidir. Asitli içecekler arsından kola gibi içecekler. Bunların dışında şeker, çikolata, dondurma, milkshake zararlı içeceklerdir. Aynı zamanda fast food içeceklerin içerisinde katkı maddeleri de bulunmaktadır. Bu katkı maddeleri de alerjik bünyeli insanlar için özellikle zararlıdır. Bu şekilde alerjik bünyesi olan kişilerin bu içecekleri tüketmemeleri gerekir. Ayrıca fast food içeceklerin içerisinde bulunan kafein bireyde uykusuzluk, huzursuzluk ve hipertansiyona neden olmaktadır. Asitli içeceklerin cilt sağlığı üzerinde de olumsuz etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda asitli içecekler tüketmek kişide demir eksikliğine neden olmaktadır. Fast food beslenmenin en bilinen ortaya çıkardığı hastalığı obezitedir. Obezite de beraberinde pek çok hastalığı da getirmektedir. Obezite kalp hastalıklarına, diyabete, tansiyona, kemik erimesine, depresyon, alzheimer ve uyku apnesine neden olmaktadır. Bireylerde kıllanma, bayanlarda adet düzen düzensizliğine neden olmaktadır. Aynı zamanda hamile kalmayı da önlemektedir bu tür yiyecekler. Aynı zamanda fast food beslenme vitamin eksikliklerine de neden olmaktadır. Bu durumda da bireyin bağışıklık sistemi düşer. Ve birey hastalıklara daha yatkın bir hale gelir. Fast food pişirme sırasında oluşan besinler üzerindeki kanserojen maddelerde ileriki dönemlerde kanser riskini de arttırmaktadır. Fast food beslenmenin yağdan gelen kalorisi yüksek olduğundan dolayı kişide damar tıkanıklığına neden olmaktadır.

Labovatuvar kuralları Belge kaydetmeyi d diskine kaydetme Çalışmanızı depolamak için Kaydet ve Farklı Kaydet komutlarını kullanabilir, Microsoft Word'ün belgelerinizi kaydetmek için kullandığı ayarları belirleyebilirsiniz. Örneğin, belgeyi kendiniz kullanacaksanız ve hiçbir zaman Word'ün önceki bir sürümünde açmayı düşünmüyorsanız Kaydet komutunu kullanabilirsiniz. Belgenizi Microsoft Word 2010 veya Microsoft Office Word 2007 dışında yazılım kullanan kişilerle paylaşmak isterseniz ya da başka bilgisayarda açmayı planlarsanız bu belgeyi nasıl ve nereye kaydedeceğinizi seçmeniz gerekir. NOT Belgeleri genellikle belirli bir yerde veya biçimde kaydediyorsanız ayarları, Word'ün bu seçimleri varsayılan hale getireceği şekilde düzenleyebilirsiniz. ÖNEMLI Belgeyi başka okuyucularla paylaşmayı düşünüyorsanız, belgeyi kaydetmeden önce Dosya sekmesini tıklatın, Paylaşıma Hazırla seçeneğinin yanındaki Sorunları Denetle'yi tıklatın ve sonra da Belgeyi İncele'yi tıklatın.Belgeyi İncele seçeneği belgenizin gizliliğini, güvenliğini ve özgünlüğünü güçlendiren komutlar sağlar

Labovatuvar kuralları Ders sonunda bilgisayarı kapatma

Labovatuvar kuralları ARKADAŞLARINZA KARŞI SAYGILI OLMA

Labovatuvar kuralları Bilgisayarı ders dışı kullanmayınız

Labovatuvar kuralları SESSİZ OLUN

Beni dinlediğiniz için teşekkürler 13010507006 ismail çakar