SINAV TAKTİKLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Ercüment EŞSİZ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
Konu testlerini çözerken soru köklerini dikkatle okuyup, yönlendirmeleri iyi takip edin.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
HAZIRLAYAN: MURAT CİVELEK
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
İMKB SARIÇİÇEK orta OKULU
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz
Test Tekniğinde Başarılı Olmak İçin Altın Kurallar.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
SINAVLARDA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
GÖLCÜK RAM RPDH BÖLÜMÜ SBS çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Bu sorular, bilginin yanında sunulan metni ya da grafiği yorumlayabilme, uygun.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
18 Adımda Test Çözme Becerisi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ve ETKİLİ SINAV DAVRANIŞLARI”
SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Özcan SULU Rehber ve Psikolojık Danışman
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Beden Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ REHBER ÖĞRETMEN HÜLYA KARAY.
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
MARDİN FEN LİSESİ HOŞ GELDİNİZ Tarhan YAPRAK Rehber Öğretmen
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 1 Hazırlayanlar: Okul Rehber Öğretmenleri: Hüseyin UZUN Emin ARIKAN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV DAVRANIŞI.
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ NASIL DAHA BAŞARILI OLURUZ?? HAZIRLAYAN ŞULE NUR ÇAKIR.
TEST TEKNİĞİ. Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni bilgi eksikliğinin yanında sorulara yaklaşım tarzından veya soru stiline aşina olmamaktan.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
Test Çözme Teknikleri.
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
SINAVA YAKLAŞIRKEN.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAVLARDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

SINAV TAKTİKLERİ

Sorulara takılıp kalıyorum Sınav sırasında bildiklerimi unutuyorum Yapamadığım soru olduğunda sınava devam etmek istemiyorum Zamanı yetiştiremiyorum

Soru köklerini hep yanlış okuyorum Yanlışlarımın çoğu dikkatsizlikten oluyor Sınav sırasında çok telaşa kapılıyorum Sınav biran önce bitsin istiyorum Sınavdan sonra soruları tekrar çözdüğümde, yanlış yaptığım soruların çoğu doğru çıkıyor.

Bu şikayetlerin çoğunun altında sınavla ilgili yanlış alışkanlıklar yatmaktadır

SINAV ESNASINDA Sınava kendinizi en iyi hissettiğiniz dersten başlayın bu başlangıçtaki sınav kaygınızı ortadan kaldıracaktır Soruları doğru okuyun sizden isteneni iyi anlayın (olmalıdır-olmamalıdır, doğrudur.) Seçenekleri incelerken eleme tekniğini kullanın (bu değil bu olamaz diyerek şıkları indirgeyin)

Sınava girmeden önce zamanınızı nasıl kullanacağınız konusunda plan yapın Yanıtlarınızı optik forma anında geçirin Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşmazsanız başka bir soruya geçin. Zihninizin dağılmasını önlemek bölümler arasında kısa bir(2-3 dk) dinlenme aralığı verebilirsiniz

SINAVLARDAKİ SORULARIN ZORLUK DERECELERİ SORUNUN NİTELİĞİ ZORLUK DERECESİ ÇOK KOLAY %10 KOLAY %20 NORMAL %40 ZOR ÇOK ZOR

TEST İÇERİSİNDEKİ SORULARIN ZORLUK DÜZEYLERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR TEST İÇERİSİNDEKİ SORULARIN ZORLUK DÜZEYLERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR.ANCAK KAZANDIRDIKLARI PUAN AYNIDIR. ZOR SORULARA FAZLA PUAN VERİLMEZ. BİR TESTİN %70’İNİ OLUŞTURAN KOLAY VE NORMAL ZORLUKTAKİ SORULARI ÇÖZEBİLİRSİNİZ.

TURLAMA TEKNİĞİ BİR TESTTEKİ ÇOK KOLAY, KOLAY VE NORMAL SORULARI 1.TURDA ÇÖZEREK DİĞERLERİNİ 2.TURA BIRAKMAYA TURLAMA TEKNİĞİ DENİR.SINAVLARDA TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANMAK BAŞARI ORANINIZI ÖNEMLİ DERECEDE YÜKSELTİR.

TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIRKEN ZOR SORULARI İKİNCİ TURA BIRAKIN TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIRKEN ZOR SORULARI İKİNCİ TURA BIRAKIN.YANİ BİR SORU ÜZERİNDE İNATLA SAVAŞMAYIN. ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN.

TURLAMA TEKNİĞİ HATA ORANINIZI AZALTIRKEN, ZAMANI DAHA İYİ KULLANMANIZA YARDIMCI OLUR.

SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM ? A) KİTAPÇIĞIN BAŞINDAN B) EN ÇOK PUAN KAZANDIRAN DERSTEN C) EN İYİ OLDUĞUNUZ DERSTEN D) EN KOLAY DERSTEN E) EN ZOR DERSTEN

HER SORUYA ŞANS TANIYIN Bunu Başarabilmek İçin; Kitapçığın tamamını gözden geçirin En iyi olduğunuz dersten başlayın Hiçbir soruda fazla vakit harcamayın(zor soru kesinlikle daha fazla puan kazandırmaz)

KİTAPÇIĞA GÖZ ATMAK SİZE; Kesinlikle vakit kaybettirmeyeceği gibi; Kitapçığa hakim olmanızı, Heyecanınızın azalmasını , Muhtemel değişiklikleri görmenizi, Kitapçıkta eksik sayfa ,baskı hatası vb. şeyler varsa en baştan düzeltmenizi sağlar.

EN İYİ OLDUĞUNUZ DERSTEN BAŞLAMAK; Sınav başında doğal olan heyecanı kolay atlatmanızı, vakit kazanmanızı dolayısı ile az zamanda çok puan kazanmanızı ve moral kazanmanızı sağlar.

VAKİT KAYBETMEMEK İÇİN; Özel işaretler kullanın, örneğin; - hiçbir fikrinizin olmadığı sorulara - cevabından emin olmadığınız Veya o an çözemediğiniz sorulara - çözebileceğiniz fakat çok vakit kaybettirecek sorulara * & ? ! gibi işaretler koyabilirsiniz.

TEST SINAVLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER Zor sorularla vakit kaybetmeyin Şıklardan önce soru metnini okuyun Soru köklerini iyi anlayın Şıkların tamamını mutlaka okuyun Cevaplarınızı (çok iyi bir sebebi yoksa)değiştirmeyin İpuçlarını değerlendirin Yanlışları eleyin Hiçbir fikriniz yoksa cevap vermeyin (mecbur değilsiniz)

SINAV TAKTİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN; Mutlaka her gün belli bir sayıda soru çözme alışkanlığı edinmelisin. Çeşitli kaynaklardan soru çözerek farklı soru tiplerini görmelisin. Çözülmüş örnekleri inceleyip bilgilerin soruda nasıl kullanıldığını öğrenmelisin.

SINAV TAKTİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN; Süre tutarak test çözmeli ve turlama tekniğini kullanmalısın. Belirli aralıklarla deneme sınavı uygulamalısın. Sınavlardan sonra yanlış çıkan sorularını eksiksiz olarak öğretmenlerine sormalısın.