Örnek Adam asmaca oyununun programının yazılması.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
String fonksiyonları:
Advertisements

Dizi Kullanan Örnekler
STRİNG FONKSİYONLARI.
Soru1: 1’den 4’e kadar olan tamsayıları ekrana tek satırda görülecek şekilde yazdıran bir programı aşağıdaki metotları kullanarak yazınız. Bir printf ifadesi.
Fonksiyonlar.
Değişken , Veri Türleri ve Operatörler
BÖLÜM Atama Deyimi (Assignment)
void medyan(int cevap[]) { int j; siralama(cevap);
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
String Diziler(Katarlar)
C Programlama Diline Giriş
STRING FONKSİYONLARI Tip Tanımları: char a; char ad[16]; char *ad;
Tanım Birbirleriyle ilişkili ve bitişik iki ya da daha fazla bellek hücresinden oluşan yapı Örnek dizi tanımı: int tamsayiDizi[10]; tamsayiDizi[0] /*ilk.
Atama ve Girdi/Çıktı Komutları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü DİZİLER C Programlama Dili Yaz Stajı Cengiz TEPE SAMSUN 2007.
Soru1: kuvvet(taban,us) Şeklinde bir yinelenen fonksiyon yazın
Bölüm 9 Dizgiler Dizgi Tanımı Dizgi Girdi İşlemleri
String Kütüphanesindeki Arama Fonksiyonları
Bölüm 10 Yapılar ve Birleşimler
Fonksiyonlar Hafta 4.
String ve Karakterlerin Temelleri
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar
Soru1: Dışardan "%s" format belirteci kullanılarak girilecek 20 elemanlı bir dizinin elemanlarının kaç tanesinin rakam, kaç tanesinin harf ve kaç tanesinin.
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
Temel Bilgi Teknolojileri
4. HAFTA Mart 2010.
EXCEL FORMÜLLER&FONKSİYONLAR
C++ Temelleri C++ genel amaçlı, nesne tabanlı, yüksek seviye programlama dilidir.
TRİGONOMETRİ Trigonometri ,tri (üç),gonon (kenar) ve metry (ölçüm) kelimelerinin birleşiminden oluşmuş bir matematik terimidir.
C ile Programlamaya Giriş
DOSYA İŞLEMLERİ.
Diziler Adres Kavramı Nesnelerin Adresleri sizeof Operatörü
Algoritma & Programlama
Fscanf fonksiyonu fscanf () : Dosyadan bilgiyi okumak ve değişkenlere aktarmak için kullanılır. int fscanf(FILE *dosya, char* format, değişken adres listesi);
Fonksiyonlar Fonksiyon Tanımı Değer Döndürmeyen Fonksiyonlar
Algoritma & Programlama
Temel Giriş/Çıkış Fonksiyonları
MATLAB’ ta İfadeler.
Java.lang.math.
VERİ TİPLERİ VE DEĞİŞKENLER
HESAPLAMA FONKSIYONLARI
STRING‘LER Karakter Kütüphanesi Fonksiyonları
Dizgiler Dizgi Tanımı Dizgi Girdi İşlemleri Dizgi Çıktı İşlemleri Dizgi Fonksiyonları Karakter Fonksiyonları Gösterge Dizgileri.
Değerler ve Değişkenler
Fonksiyonlar ile Çalışmak
Java.lang.math
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
2. HAFTA 2. Hafta.
VERİTABANI ve YÖNETİMİ Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü.
Doç. Dr. Cemil Öz SAÜ Bilgisayar Mühendisliği Dr. Cemil Öz.
1 7. HAFTA. 2 Referanslar  Referanslar adres temsilcisidir  İşaretçilerin görevlerini kısmi olarak yapabilirler  Değişken değildirler.  Bellekte yer.
Elektronik Tablo Programı Formüller ve Fonksiyonlar
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri Genel Kavramlar Yazım ve Noktalama Kuralları C Kütüphaneleri C Dilindeki Sözcükler Değer Sabitleri Veri Tipleri Değişkenler.
3. HAFTA 03 Mart MATEMATİKSEL İŞLEMLER Aritmetik Islemlerde Öncelik Durumu.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -3)
7. HAFTA.
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
Bilgisayar Programlama BIL 107
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-5
C Programlama Dili Bilgisayar Mühendisliği.
C’de Fonsiyonlar Aslı Ergün.
EETE233 Mikrodenetleyiciler ArduIno ile Programlama
TRİGONOMETRİ Elif Kabasakal.
MATEMATIKSEL IŞLEMLER
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
Fonksiyonlar.
Bölüm 2 C Dilinin Temelleri
C ile Programlamaya Giriş
4. HAFTA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Örnek Adam asmaca oyununun programının yazılması. Kullanıcı harf tahmininde bulunacak, tahmin ettiği harf gizli kelime içinde varsa ekrana yazılacak, yok ise yanlış sayısı artırılacak. 6 yanlış tahmin yapılırsa “Oyun bitti, kaybettiniz” yazacak. Kelime içindeki tüm harfler doğru tahmin edilirse “Tebrikler, kazandınız” yazacak.

strtok fonksiyonu char* strtok(char *s1, const char *s2) Bir karakter dizisi içinde dizi içinde verilen karakterlerden herhangi biri olup olmadığını kontrol eder. Bulursa ilk karakterin adresini döndürür ve bulunan yerin yerine NULL yazar. Örnek: Kullanıcının girdiği metni, # işaretinin olduğu yerden bölen ve parçaları ayrı ayrı ekrana yazan bir program.

Örnek void main(){ char str[] = “Dokuz#Eylül”; char *k= "#"; char* parca = strtok( str, k); printf( "İlk Kelime : %s \n", parca ); parca = strtok( NULL, k ); if (parca!=NULL) printf( "İkinci Kelime : %s \n", parca ); getch(); }

Örnek Kullanıcının girdiği metinde kaç kelime olduğunu sayan ve kelimeleri altalta ekrana yazan programı yazınız (Kelime ayıran karakterler: boşluk, virgül, noktalı virgül, nokta)

Algoritma & Programlama Matematiksel Fonksiyonlar

Matematiksel Fonksiyonlar Matematik işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan fonksiyonlardır. math.h ve stdlib.h kütüphanelerinde bulunurlar. Pow Sqrt Exp Sin Cos Tan Ceil Floor

Trigonometrik Fonksiyonlar double sin(double x) double cos(double x) double tan(double x) Radyan cinsinden verilen x değerinin sinüs, kosinüs ve tanjantını hesaplar. Ters Trigonometrik Fonksiyonlar: asin, acos, atan

Logaritmik Fonksiyonlar double log(double x) : Verilen x değerinin e tabanına göre logaritmasını hesaplar. Matematikteki ln fonksiyonu ile eşdeğerdir. x değeri 0 veya 0’dan küçük olamaz. double log10(double x) : Verilen x değerinin 10 tabanına göre logaritmasını hesaplar.

Üstel Fonksiyonlar exp(x): double exp (double x) ex değerini hesaplar. pow(x,y): double pow(double x, double y) xy değerini hesaplar. sqrt(x): double sqrt(double x) x değerinin karekökünü hesaplar. hypot(x,y): double hypot(double x, double y) Hipotenüs değerini hesaplar.

Yuvarlatma Fonksiyonları ceil(x): double ceil (double x) x değerini yukarıya yuvarlar. floor(x): double floor(double x) x değerini aşağıya yuvarlar. Mutlak Değer Fonksiyonları abs(x): int abs(int x) x değerinin mutlak değerini hesaplar. labs(x): long labs(long x) long tipinde verilen x değerinin mutlak değerini hesaplar. fabs(x): double abs(double x) double tipinde verilen x değerinin mutlak değerini hesaplar.

modf(x,y): double modf(double x, double *y) double tipindeki x sayısını, tamsayı ve ondalık kısmı olarak ikiye ayırır. Tamsayı değeri y’de saklanır, ondalık kısmı geri döndürülür. fmod(x,y): double fmod(double x, double y) (x/y) gerçel sayı bölme işlemi sonucunda kalanı verir.

Örnek Kullanıcı 0 girene kadar girdiği sayının karekökünü (sqrt(a)), kuvvetini (pow(a,b)) ve e’nin a. kuvvetini (exp(a)) hesaplayıp ekrana yazan programı yazınız.