E WILLIAM BLAKE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN VE SUNAN:LÜTFİYE KÜÇÜK ARTIK
Advertisements

HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262
NEŞET GÜNAL.
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
Aşka Dair.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 4. Genç Matematikçiler Günü

SANAT TARİHİ.
SANAT TARİHİ.
Çağdaş Dünya Sanatı.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
BOLZANO, Bernhard ( ).
Çağdaş Sanat Projesi Sunuşu Hedefin belirlenmesi Açık Oturum: İstanbul ne kadar çağdaş? Çağdaş gallery Çukurcuma.
TOPLUMCU GERÇEKÇİLİK (Sosyal Realizm)
ŞEREF AKDİK.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
SANAT TARİHİ.
Çağdaş Dünya Sanatı.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Zaman içinde bilim.
GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar.
EDİP CANSEVER.
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
YUNUS EMRE.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
DEMI LOVATO ‘NUN HAYATI
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
SAB İ HA BENGÜTA Ş VE HAYATI İŞ TE GERÇEK B İ R ÖYKÜ…
SANAT TARİHİ.
FEDAKARLIK.
Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…
EVRENİN ÖYKÜSÜ Evren atomlardan galaksilere kadar var olan herşeydir. Astronomlar evreni incelemeye başladıktan beri onun nasıl ortaya çıktığını merak.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
IMMANUEL KANT Immanuel Kant, 22 Nisan 1724 Doğu Prusya’nın Königsberg kasabasında doğmuştur. Ünlü alman filozofudur. 12 Şubat 1804 Königsberg ‘de vefat.
İnatçı Yavru Fil Masalı
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
FOVİZM (Yırtıcılık ).   20. yy. nın modern resim akımlarından biridir. Bir grup genç Fransız sanatçılarının 1905’te Paris’te açtıkları bir.
EDİP CANSEVER.
Neoklasizm 18. yüzyılda Barok ve Rokoko'ya tepki olarak çıkmış olan sanat akımıdır. Jacques-Louis_David.
SALVADOR DALİ.
Ben Sana Geldim Mevlânâ Translated By; Nilüfer Dursun
GENÇLERDE UYUM.
Poem: Can AKIN Translated by: Nilufer DURSUN
BEN SANA GELDİM MEVLANA Poem: Can AKIN Translated by : Nilufer DURSUN
ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI
Immanuel Kant Kimdir?
Ben Sana Geldim Mevlânâ Translated By; Nilüfer Dursun
 Pop Art
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
DIŞAVURUMCULUK VE RENK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HAZIRLAYAN:EMİR TOPRAK ÖKSÜZ 2/B NO:538
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
THERE IS There is There isn’t There is an apple.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

E WILLIAM BLAKE

HAYATI Blake Londrada orta sınıf bir ailenin dört çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir. Babası mensuatçı ve annesi ev hanımıydı.

Ailesi Morivian sektine bağlı bir hıristiyandı ve hiç din ayrımcılığı yapmayan insanlardı. Blake genç yaşından itibaren vizyonlar gördüğünü iddia etmiştir.

Londrada melekler dolu bir ağaç gördüğünü söylediğinde daha 8 yada 10 yaşındaydı. Bir başka seferinde harmancıları çalışma sırasında izlerken meleki figüranlar gördüğünü söylemiştir.

Blake ünlü filozof Newtoon hakkında bazı çizimler yapmıştır. Çizimde Newtoon gözünü hesaplar üzerine dikmiş bir şekilde okyanusun derinliklerine tecrit etmiş biri olarak gösteriliyor.

Blake küçük yaşta Yunan antik resimleri çizmeye başlamış. Michalengeolo ve Rapeal gibi isimleri keşfetmeye başlamış. İnatçı doğası sebebiyle ailesi onu çizim sınıfına yollamıştı.

4 Ağustos 1772’de Great Queen Street’de oymacı James Basirenin çırağı olarak oymacılığa başladı ve yirmi bir yaşında profesyonel bir oymacı oldu.

İngiliz şair, ressam, gravürcü sanat yaşamı boyunca resim ve edebiyat alanının yüksek sanatçılar sınıfından uzak durdu ve devrimci hareketlere karıştı.

Kendisini satılmayan yapıtına adamadan önce ancak bir kez sergi açtı. Yapıtlarında birden çok farklı teknik kullandı.

Bütün yaptıklarında egemen olan üç şey vardı; gerçekdışı biçimlerden kaçınma, herhangi bir alanda otorite düşmanlığı ve isteği, arzunun yüceltilmesi.

Bunlar resim dilinde çizginin vurgulanması, çevre çizgisinin belirtilmesi ve gotik bir biçimde benimsenmesi olarak yansıdı. Blake’in hıristiyanlığıda özgür bir hıristiyanlıktı.

Çağdaş gizemciliğin gelişmesine karşı çıkmıştır. Kurumsallaşmış dinlere her zaman karşı çıktığını ifade etmeye çalışmıştır.

Bütün görüntü düzenini erdişi imgesinde toplaması Blake’e, ilk kez olarak , Devrim'in kökeninde libido'nun bulunduğunu, Devrim'in bu libido'dan kaynaklandığını söylemesine olanak vermiştir.

Bir "yumuşak kaplan" ile simgelediği bu enerjinin görevi, Arzu ile Mutsuzluk'u birbirinden koparmaktır. Bu bakımdan Blake'in yapıtı, romantik isyanın ve kehanetin en saf, en katıksız belirtisi sayılabilir.

ESERLERİ Chaucers Canterbury Pilgrims All Religions Are One There Is No Natural Religion Songs of Innocence The Book of Thel

Visions of the Daughters of Albion America: a Prophecy Europe: a Prophecy The Book of Los The Song of Los

Never seek to tell thy love Tiriel : Jerusalem: The Emanation of The Giant Albion An Island in the Moon Never seek to tell thy love Tiriel

TEŞEKKÜRLER…