Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve 25088 sayılı Resmi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Yeni Girişimci Desteği
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KDV MUAFİYETİ. Çağdaş bir eğitim yalnızca... “Diğerlerine” mi ait ?
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
Harcama Yetkilileri.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
1 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Stratejı Şubesi: İstatistik Bürosu.
Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
TANIMLAR GÖREV VE SORUMLULUKLAR
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
OKUL VE KURUMLARDA DEVİR TESLİM İŞLEMİ
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ.
EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
OKUL YÖNETİMİ Dr. Kerim Karabacak
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
Okul MüdürüARAS ŞAHİN Telefonu Adresi Ketençayır Mahallesi Yatılı Bölge Ortaokulu Ek bina no:15 Web adresigurunimamhatiportaokulu.meb.k12.tr.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 35 Öğrenci Sayısı : 503 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 19 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
SMMM SELAHATT İ N Ş AH İ N.  Katma De ğ er Vergisi yani KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödedi.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
(TEKLİF KABULÜ SIRA NO:153/2017)
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KDV Katma değer vergisi, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. İşletmeler de müşterileri.
Sunum transkripti:

Nedir?

Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4842 sayılı kanun ve Maliye Bakanlığı 21 nolu Gelir Vergisi Sirkülerine göre

Eğitime %100 Destek Projesi “Eğitim kurumlarının inşaası ve mevcut tesislerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdi veya ayni bağış ve yardımların Tamamının kurum kazancının tespitinde hasılattan gider olarak indirilmesi” imkanından yararlanarak bağışların arttırılması için çalışan bir projedir.

Özetle...

Amacımız Türk Milli Eğitimi’nin acil olarak giderilmesi gereken ihtiyaçlarının sorumluluğunu Toplumla paylaşmaktır

Adımızın 2 anlamı var : Her yurttaşın eğitime canı gönülden, %100 destek olmasını diliyoruz. 1 2 Eğitimimize yapılan her katkının vergi indirimini %5'den %100'e çıkarıyoruz

Neden ? Çünkü ülkemizde okullaşma oranı istenilen seviyede değil, bugün hala temel eğitimde bile %100 okullaşabilmiş değiliz. 1 2 İç göç: Kırsalda okul binaları boş dururken, kent merkezlerinde kalabalık sınıflarda ikili eğitim- öğretim yapıyoruz Neden böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduk, niye eğitim için kampanyalar yapıp yürütmek istiyoruz?

Neden ? Sınıf mevcutlarını, sınıfların kalitesini dünya standartlarına ulaştırmak zorundayız. 3 4 Bunun için de yeni binalara ihtiyaç var. Eğitimin kalitesini binalar ile arttıramayız ama eğitim binaları eğitim için asgari gerekliliktir.

Ve Zamanımız yok!

Kapsam tüm kademelerdeki her eğitim kurumu kampanya kapsamındadır. ilk Eğitime %100 Destek Projesi nerelerde uygulanır? orta yüksek

Farkımız Bağış doğrudan eğitim kurumuna yapılır 1 Okul, ek bina, salon, atölye, laboratuvar, kütüphane gibi her tür bağışa 2 Hayırseverler bağışlarının nasıl kullanıldığını gözlemleyebilir. Eğitime %100 Destek Projesinin farkı nedir? 3 4 Gelir ya da kurumlar vergisine tabii iseler bağışın miktarı kadar indirim elde ederler adlarını vermeleri çok daha kolaydır. Bürokrasi yoktur. Her ilin koordinatörü her tür iş ve işlem için tam yetkilidirler. 5

Ne yaptık ? 1,5 yıl içinde Hayırseverlerimizin desteğini alarak derslik yaptık

Hedefimiz 1 yıl içinde Hayırseverlerimizin desteğini alarak 10,000 derslik daha yapmak

Eğitime %100 Destek Nasıl Çalışır ? Koordinatörlük bir bağış havuzu yönetmez ! Her İl Her İlçe Her Okul

Kendi Hayırseverine Ulaşır ikna eder yönlendirir destek alır Yeniden başlangıca döner

Ne yaptırabilirsiniz? Okul YurtLaboratuvar Atölye Ek bina Spor Salonu Diğer ek binalar

Eğitime %100 Destek Nasıl Verilir ? Eğer bir okul, yurt veya herhangi tür bir ek bina yaptırmak istiyorsa Proje il Koordinatörü ile İletişime geçin Yalnızca hazırladığı protokolü imzalayın 1 2

Eğitime %100 Destek Nasıl Verilir ? Eğer mevcut bir okula yardım yapmak istiyorsa Okul müdürü ile İletişime geçin protokol imzalayın 1 2 Donanım Onarım İhtiyaç olan hizmet ya da malı satın alın 3 Protokol ve faturanızı vergi dairesine verin 4

1,5 Yılda Ne Yaptık ? 1,5 Yılda Ne Yaptık ? Kronolojik Bir Bakış

1. Genelge 1. Genelge 08 Ekim 2003 ve 84 sayılı (kuruluş – kurumsal iletişim emirleri) Vatandaşlar bilgilendirilecek cevap verecek Sürekli ihtiyaç analizi faaliyet raporu

interaktif (etkileşimli) web sayfası devreye girdi

’le Online ’le Online Bilgilendirme Hizmeti İl İhtiyaçları Arama Motoru * İl İhtiyaçları Arama Motoru Ayrıntılı Son Durum Raporları * Ayrıntılı Son Durum Raporları Merkez ve İl İletişim Bilgileri * Merkez ve İl İletişim Bilgileri

Tanıtım Materyalleri * Tüm Tanıtım Materyalleri Proje Araçları * Tüm Proje Araçları Yararlanılacak Tüm Mevzuat Bilgisi * Yararlanılacak Tüm Mevzuat Bilgisi Haberler ve Duyurular * Haberler ve Duyurular

Y.Ö.Gn.Md. Prof. Dr. Servet Özdemir Bakanlık merkez birim koordinatörleri İl koordinatörleri görevlendirildi 2. Genelge 25 Temmuz 2003 ve 63 sayılı Genelge ile

Bilgilendirme toplantıları 3. Genelge 08 Mart 2004 ve 22 sayılı Genelge ile

buna göre;  İl koordinatörleri Bütün ilçe koordinatörlerini  İl ve İlçe koordinatörleri Bütün okul müdürlerini  Okul müdürleri Bütün öğretmenlerini  Okullar velileri ve paydaşlarını bilgilendirdi

YENİ BİR UYGULAMA ! Eğitimi “çağdaşlaştırıyor” Donanım bağışını “ucuzlatıyor”

Artık, Bilgisayar Çevre Donanımı KDV’den muaftır ! Yazılımı (Programlar) Servisi Eğitimi

Sayılı Uygulamayı başlattı. Resmi Gazete'de yayımlanarak

5. Genelge 5. Genelge 07 Nisan 2005 ve 23 sayılı (Bilgisayar ve Donanımlarının KDV Muafiyeti ) Tüm bilgisayar ve donanım alım ve bağışları KDV’den muaftır. T.C. MALİYE BAKANLIĞI KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 94)

Süreç Nasıl İşleyecektir ? KDV Muafiyetinden Yararlanmak İsteyen bağışçı İl veya İlçe Koordinatörü ile İletişime geçer İl veya ilçe Koordinatörü Bağışın Teknik Şartnameye Uygunluğunu inceler 1 2 İstisna Belgesini Düzenler (2 kopya) 3 1 kopya satıcıya verilerek KDV’den muaf fatura düzenletilir 4