Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.
Klasik Yapılarda Yüzey Tatbikatı ve Onarımı
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
D’MUN International.
CERN.
Konut Kurultayı III, Mart 2012
SPOR İŞLETMECİLİĞİ: Futbol Devleri
OSMANLI’DA VAKIF SISTEMI
TÜM İZMİRLİLER'İ TEBRİK EDİYOR, SEVGİ, SELAM VE ŞÜKRANLARIMIZI YOLLUYORUZ. SEÇİM SONRASI İZMİRLİLERİN SLOGANLARI.
Kazanım: 5. Atatürk’ün fikir hayatının oluşumunda etki eden Selanik Manastır,Sofya İstanbul şehirlerindeki ortamın rolünü fark eder.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
Kamuoyu Araştırma Raporu Ağustos Kapsam ve Araştırma Bu araştırma, Muharrem Amcazede koordinatörlüğünde, ‘Kıbrısım Çağrı Merkezi’ tarafından yürütülmüştür.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
GÜZEL YURDUM TÜRKİYEM.
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
(Acele ve Mühimdir) Konya: Başvekâlete Konya ‘da, asırlarca devam etmiş ihmaller sebebiyle büyük bir harabe içinde bulunmalarına rağmen sekiz.
KAPADOKYA.
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
KUZEY YUNANİSTAN Yunanistan’a gitmek denince, aklımıza deniz, balık, eğlence gelir. Burada gerçekten derin bir tarih ve mitoloji var. 500 yıllık Osmanlı.
Sofya Manastır İstanbul Selanik Mustafa Kemal’in hayatının ve düşüncelerinin şekillenmesinde dört şehir etkili olmuştur. Bu şehirler.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
MARDİN ŞEHRİM.
OSMANLI DEVLETİ'NİN BALKANLARDAKİ MİMARİ ESERLERİ.
Doc.Dr.Zehra Ongul– Ogr.Grv.Seyit Ermiyagil– Ogr.Grv.Zeref BiRseL
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
BEDESTENLER Bedesten eskiden alışveriş hayatının nabzının attığı, üstü kapalı içinde alışveriş yapılan, ince uzun çarşılardır. Her bedesten de onu korumakla.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER VE DEKORASYON
İspanyol Askeri tarihine kısa bir bakış…. Askeri yapılar İspanyol mühendislerinin becerilerini gösterdikleri nesnelerdir. Bu sunumda, bu konudaki en güzel.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Güzel Yerleri
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
MİMAR SİNAN Mimar Sinan 1490’da Kayseri’ye bağlı Gesi nahiyesinin Ağırnas köyünde doğmuştur. 1512’de devşirme olarak alınıp “acemi oğlanlar” okulunda eğitim.
ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
,.
RİZE.
İSTANBUL’ UN FETHİ.
MERSİN.
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
NAMIK KEMAL.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
TÜM İZMİRLİLER‘ SEÇİME HAZIR OLUN, " SESSİZ, DURGUN BAŞI EĞİK KALMAYINIZ UYANINIZ MİLLİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI ÇİĞNİYORLAR HAKLARINIZI SAVUNMAK İÇİN BİRLEŞİNİZ.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
^_^ …. Bslangıç  Bizans mimarisi, Bizans İmparatorluğu mimarisidir. İmparatorluk, Büyük Konstantin, Roma İmparatorluğu başkentini Roma'dan Byzantion'uma.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nedenleri ve Sonuçları İle Göç
İSTANBUL'UN FETHİ 29 MAYIS 1453.
Eğitimcilere başarılar diler.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
AKDENİZ TURU-4.
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
1. Seyirlik yer antik tiyatro Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen "theatron"dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki "teatro" sözcüğünden.
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
YAPAN:CANSU KARADUMAN 11-H1 801  OSMANLI- VENEDİK VE AVUSTURYA İLİŞKİLERİ  Osmanlı kaybettiği toprakları almak için önce Venedik daha sonra da Avusturya.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hazırlayan IRMAK ÖZKAYA ŞEHİT TEĞMEN MURAT ARSLANTÜRK İLKOKUL.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Sunum transkripti:

Mağusa Tarihin halen yaşandığı hayalet şehir Mağusa...

Mağusa (Famagusta) Kıbrıs'ta bir liman kentidir Kıbrıs'ın tek derinsu limanına sahip şehridir. Yakındoğu ve Avrupa arasında bir basamak oluşturur. Lüzinyanlar devrinde Mağusa Akdeniz'in en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğundan yerleşim icin doğal bir seçimdi.

Mağusa’da bulunan önemli tarihi eserler Othello Kalesi St. Nicholas Katedrali Namık Kemal Zindanı Salamis Harabeleri St. Barnabas Manastırı Francis Kilisesi Canbulat Türbesi

Othello Kalesi Shakespare’in ünlü oyunu Othello’ya konu olan denizkenarındaki kale.

St. Nicholas Katedrali Adanın Osmanlılar tarafından fethinden sonra cami olarak kullanılan, gotik mimarinin Akdeniz’deki en güzel örneklerinden gösterilen Katedral.

Salamis Harabeleri Mağusa’daki tarihi harabeler.

Namık Kemal Zindanı Ünlü şair Namık Kemal’in Kıbrıs sürgününde tutulduğu zindan.

Canbulat Türbesi Efsanelere konu olan, Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinde şehit olan Canbulat Paşa’nın Türbesi.

1974 öncesi Maraş 1974 yılında Türkiye’nin adaya müdahalesinden önce, dünyanın sayılı sahil bölgeleri arasında olan, günümüzde ise asker kontrolünde, yağmalanmış bir kapalı bölge olan Maraş.(orijinal adı Varosha)

1974 sonrası Maraş 1974 yılında Türkiye’nin adaya müdahalesinden sonra, asker kontrolünde, yağmalanmış bir kapalı bölge olan Maraş’ın günümüzdeki hali.