TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
Advertisements

1 1.
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
ULAKBİM İle Elektronik Veri Tabanları Elinizin Altında
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi TÜBİTAK- EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. 5. EKUAL.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Bilgiye Erişim Hizmetleri
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
KullanicI Analİzİ Ünİversİteler - S.B. Eğİtİm ve AraştIrma Hastanelerİ
Didem AYDAN 20 Kasım 2009 Ankara YAŞAM BİLİMLERİ VERİ TABANI.
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi “Ülkemizdeki Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri ve Ulusal Akademik Bilgi Hizmetleri " Dr. Elif Aytek GÜRSES.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
Cahit Arf Bilgi Merkezi
İstanbul Medipol Üniversitesi
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
ANKOS FİYATLANDIRMA MODELLERİ
ULAKBİM Veri Tabanlarında Dizinleme Uzm. A. Nuray DEMİRKOL TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Kasım 2007 İnet-Tr Ankara.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL VERİ TABANLARI
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
III. Ulusal Akademik Site Lisansı Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs Antalya.
M. Mirat SATOĞLU TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK Mustafa.
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
TÜBİTAK ELEKTRONİK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMİK LİSANS EKUAL TÜBİTAK EKUAL STANDART LİSANS ANLAŞMASI STANDART LİSANS ANLAŞMASI Mayıs 2008, Çeşme Ahmet.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı SpringerLink Eğitim Sunumu TÜBİTAK Mustafa İnan Toplantı Salonu Ankara, 22 Eylül.
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
SOSYAL BİLİMLER VERİ TABANI Uzm. A. Nuray DEMİRKOL 2-3 Kasım 2006.
Hoş Geldiniz Prof.Dr. Cem SARAÇ
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
TÜBİTAK ULAKBİM Uluslararası E-Bilgi Kaynakları Grubu
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
KAYITLI BİLGİ KAVRAMI VE BİLGİNİN ORGANİZASYONU
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Elektronik Bilgi Kaynaklarına Yatırım ile Yayın Sayısı Arasındaki İlişki Üzerine Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
BAŞVURU ESASLARI I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. elif@ulakbim.gov.tr TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı 16-18 Mayıs 2010, Antalya

Bilim ve Teknoloji Bilim, teknoloji ve yenilik, sürdürülebilir sosyo-ekonomik gelişim ve küresel rekabet için anahtar niteliğindedir... B&T Göstergeleri: ARGE Altyapısı BİT Yaygın Kullanımı Yetişmiş araştırmacı insan gücü Araştırmaya GSYİH’dan ayrılan pay Bilgi altyapısı ve ARGE faaliyetlerinin etkinleştirilmesi bilimsel yeni bilgi üretimini beraberinde getirmektedir.

AR-GE Harcamalarının GSYİH’ye Oranı %2.3 2013 Hedefi %2 Kaynak: OECD Statistics

Bilgiye Erişim AR-GE faaliyetlerinde bilgi Güncel akademik bilgiye erişim bilimsel araştırma faaliyetleri için ön koşul... Ağlaşmış e-bilgi kaynaklarının sayısı

ULAKBİM (1996 - ) Türkiye’nin eğitim ve araştırma ağ alt yapısı oluşturma ve geliştirme, Ulusal ölçekte akademik içerik sağlama, bilgi hizmetleri sunma ve bilgi ürünleri geliştirme... www.ulakbim.gov.tr/cabim 1996’dan bu yana TÜBİTAK’a bağlı bir merkez olarak faaliyet gösteren ULAKBİM

Cahit Arf Bilgi Merkezi Ulusal Belge Sağlama Basılı ve Elektronik Dergi koleksiyonu Ulusal Veri Tabanları TÜBİTAK EKUAL Ulusal Toplu Katalog Konu ve Atıf Tarama Türkiye Bilimsel Yayın Göstergeleri Süreli Yayınlar Katalogu Uluslararası Yayınları Teşvik

PAYDAŞLARIMIZ? Cahit Arf Bilgi Merkezi Bilimsel Araştırma Yapan Herkes Kamu Ar-Ge Özel Ar-Ge Cahit Arf Bilgi Merkezi TÜBİTAK ve Enstitüleri TÜBİTAK EKUAL Üyeleri TÜBİTAK Merkez Birimleri ve Enstitülerindeki Araştırmacılar ULAKBİM Merkez Kullanıcıları Tüm Üniversite ve Araştırma Kurumları Kamu Ar- Ge Kurumları Özel Ar-Ge Kurumları Sağlık Hizmetleri Araştırmacıları, Hastaneler BUTAL Diğer... Üniversiteler SAGE Askeri Okullar UME Polis Akademisi ATAL KKTC Üniversiteleri UZAY SB Eği. Ve Arş Hast. MAM UEKAE

Kaynakların “etkin ve doğru” kullanımı 2006'dan günümüze... Akademik bilgiye erişimde araştırmacılar arasında fırsat eşitliği sağlanmıştır... Ülkemizde yayın alımı bütçesi 1 Milyon TL üzerindeki üniversite sayısı ~15 civarındadır... Kaynakların “etkin ve doğru” kullanımı çok önemlidir...!!

Üniversiteler... TÜBİTAK EKUAL Kapsamı (2010) Elsevier SD Web of Science IEEE Explore Taylor & Francis* EBSCOHost* OVID LWW* CABI ISI Proceedings EA Hastaneler SDHS Journals MD Counsult Core Collection Springer Wiley Cochrane Library EbscoHost

TÜBİTAK EKUAL Kullanıcı Eğitimleri 210 Üniversite 176 Sağlık Bakanlığı EAH 12 Askeri Okullar, 13 TÜBİTAK Merkez ve Ent. 11 ULAKBİM 12 Online olmak üzere toplam 434 kullanıcı eğitim programı ile 35.000 kullanıcıya eğitim verilmiştir. Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da olmak üzere 6 yıllık toplantı ULAKBİM CABİM Web Syf’da yıllık eğitim takvimi, sunum ve dokümanlara, ayrıca eğitmelerin iletişim bilgilerine erişim bilgisi vardır.

TÜBİTAK EKUAL Organizasyon TÜBİTAK EKUAL VTS Prof. Dr Cem SARAÇ ULAKBİM Müd. Dr. Elif GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. Ahmet E.AYDIN TÜBİTAK EKUAL VTS Meryem YILDIRIM Fatma BAŞAR Halise ÖZDEMİRCİ Mehmet BOZ Remzi ÖZER Erdal AKILLI

TÜBİTAK EKUAL Çalışma Formatımız? Veri Tabanı Sorumluları: Ürün İçerik Analizi Ulusal Lisanslama Çalışmaları Koleksiyon Kullanım Analizi Yayıncı ve Üye İletişim Kullanıcı Eğitimi Çalışma Grupları: Lisans Anlaşmaları (A.E. Aydın) İstatistik Grubu (M.Boz, M.Yıldırım, R.Ozer) Eğitim ve Tanıtım Koordinasyonu (F.Başar) Üye Kurum ve Araştırmacı Sayıları İst. (F.Başar)

TÜBİTAK EKUAL Yeni Üyelik Ölçütleri YAYINCILAR İÇİN: Lisans ve uzmanlık düzeyinde eğitim veren akademik kurumlar TÜBİTAK EKUAL doğal üyesidir. Uzman araştırmacı sayısının genel ortalamanın %10 düzeyinde olması Tam metin makale kullanımının paketin yıllık birim birim maliyet seviyesinde olması Atıf indekslerinde kurumun adına yayın bulunması

TÜBİTAK EKUAL İlişkili Üyelik (Associate M.) Kamu kurumlarının bilgi ihtiyacı Bilgi kaynaklarına abonelikte ulusal konsorsiyal avantajlardan yararlanma TAEK, MTA, TAGEM vd.

Verilerle TÜBİTAK EKUAL...

YEni üniversiteler değerlendirmeye dahil edilmemiştir YEni üniversiteler değerlendirmeye dahil edilmemiştir. Konu bazlı VT’lerde bu veri kullanılmamistir.

TEŞEKKÜRLER. Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md. Yrd. V. elif@ulakbim TEŞEKKÜRLER !! Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. elif@ulakbim.gov.tr TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı 16-18 Mayıs 2010, Antalya