15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak 1976189012 Ocak1976.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.
Advertisements

HALİDE EDİP ADIVAR.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
J.K. ROWLİNG.
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
AŞAĞIDAKİ CÜMLELERDEKİ ANLATIM BOZUKLUKLARINI DÜZELTELİM
MAVİSEL YENER.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
ASLI DER.
MUHAMMET ÜNSAL ÖĞR. NO:
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
PEYAMİ SAFA.
GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Lev Nikolayeviç Tolstoy 9.Eylül 1828 – 20 kasım 1910
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
Hayatı,Eserleri,Çalışma Yöntemi
DEMI LOVATO ‘NUN HAYATI
AŞAĞIDAKİ CÜMLELERDEKİ ANLATIM BOZUKLUKLARINI DÜZELTİNİZ… ERDENİZ SAYDAM (HALİL GÜREL ANADOLU LİSESİ) DİL VE ANLATIM DERSİ-2008 EYLÜL.
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
GÖSTERMEYE BAĞLI DÜZYAZI TÜRLERİ
Stephenie MEYER.
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
ROMAN.
NAMIK KEMAL.
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
1. Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
KAPAK.
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Konu : DÜZYAZI TÜRLERİNDEN MASAL – ANI – HİKAYE - ROMAN
TANZİMAT EDEBİYATI II. DÖNEM
Edebiyatın Diğer Bilim Dallarıyla İlişkisi
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
İBRAHİM ŞİNASİ.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
HALİDE EDİP ADIVAR.
TOLGA GÜMÜŞAY.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
AŞAĞIDAKİ CÜMLELERDEKİ ANLATIM BOZUKLUKLARINI DÜZELTİNİZ…
Sunum transkripti:

15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976

Agatha Mary Clarissa Christie, İngiliz yazar, popüler edebiyatın en önemli biri ve dedektif Hercule Poirot tipinin yaratıcısıdırİngiliz dedektifHercule Poirot Mary Westmacott takma adıyla romanları da yazmıştır. Ancak asıl ününü, yazdığı 80 dedektif romanına ve tiyatrolarında başarıyla sahnelenen oyunlarına borçludur

YAŞAMI Babası Frederick Alvah Millet, Agatha küçük yaştayken öldü Annesi tarafından evde eğitilen küçük kız yalnız bir çocukluk geçirdi

Küçük yaşta öyküler yazmaya başladı. Ciddi anlamda ilk edebi denemeleri duygusal konuları ele alan öyküler oldu. 1914’te Arvhibalt Christie adlı bir doktorla evlendi ve Fransa’ya gitti

Oradayken vakit geçirmek üzere okuduğu dedektif öykülerinin daha iyilerini yazabileceğini düşünerek ilk dedektif romanı olan The Mysterious Affair at Styles’ı yazdı.

Kitap çeşitli yayınevlerince geri çevrildikten sonra 1920’de Bodley Head yayınevi tarafından kabul edildi. Styles yazarın ilk Hercule Poirot’u romanıdır.

Yazarın arka arkaya yazmaya başladığı polis romanları Hercule Poirot tipine uluslar arası ün kzandırdı. Yazar ayrıca Miss Marple adında bir tip daha yarattı. Sevimli bir yaşlı kız olan amatör dedektifte çok tutuldu.

1928’de kocasından boşanıp Max Malloven’le evlendikten sonra birçok ülke gezip görme fırsatı bulan yazarın romanları 1930’larda çoğunlukla uluslar arası mekanlarda geçmeye başladı.

Hayranlarınca her kitabı beğenilmekle birlikte Agatha Christie’nin edebi kaygılarla yazdığı bazı romanlar eleştirmenlerin dikkatini çekti.

On Küçük Zenci kitabı polis romanlarının klasikleri arasındadır. Agatha Christie İngiliz töre romanı geleneğinde yazdığı romanları ile dünya edebiyatında kendine özgün bir yer edinmiştir.

Christie 1971 yılında İngilterenin en yüksek onur ünvanı olan Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı ünvanını almıştır. Yazar 12 Ocak 1976 yılında yaşama veda etmiştir.