NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNSAN VE ÇEVRE.
Advertisements

GENEL JEOLOJİ “Jeolojik Zamanlar” Yrd.Doç.Dr. TÜLAY KÖKSOY.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
Enlemler ve Boylamlar.
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK NEDİR
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK Emre ÜTENLER Eskişehir Atatürk Lisesi
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
DÜNYAMIZI TANIYALIM sunuindir.blogspot.com.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
LEYLEKLERİN HAYATI.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
İLKÖĞRETİM 7. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 6. ÜNİTE İNSAN VE ÇEVRE
NESLİ TÜKENEN BİTKİ ve HAYVANLAR
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
İSKENDER İMPARATORLUĞU
ÜLKEMİZDE RÜZGAR ENERJİSİ.
Türkiye Fiziki Coğrafyası
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
KAVİMLER GÖÇÜ.
 İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar.
SLAYTIMIZA HOŞGELDİNİZ
Baransel KUMBUL ve Tuna EDİZ
Teknoloji ve medeniyetin gelişmesine bağlı olarak insanların ekonomik ve sosyal yaşamı, doğaya bakış açısı ile doğa ile etkileşimi önemli ölçüde değişime.
Arıcılığın Yeri ve Önemi
EVRİM GEÇİRMEK YA DA GEÇİRMEMEK
TÜRKİYE BORU HATTI ANALİZİ
TÜRKİYE.
ANADOLU KAPLANLARI. Anadolu Kaplanları 1980'li yıllardan günümüze Türkiye ekonomisindeki ve sanayi üretimindeki payları dikkat çekici ölçüde ve hızda.
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
Neslİ Tükenmekte Olan Hayvanlar
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Nesli Tükenen Hayvanlar
DERS: Bilişim Teknolojileri Dersi ÖĞRETMEN: Yusuf Ziya Kınacı
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
OKYANUSYA KITASI.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ. PARDUS  Pardus adı; –Latince– Panthera Pardus Tulliana (Anadolu parsı) adlı kedigillerden gelmektedir.  Son pars 1974 yılında.
DÜNYAMIZI TANIYALIM. Kıta nedir? Çevresi Okyanuslarla Çevrili Büyük Kara Kütlelerine Kıta Denir. KITALAR ASYAAFRİKAAVRUPA KUZEY AMERİKA GÜNEY AMERİKA.
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
DEPREMLER.
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENME TEHLİKESİ OLAN CANLILAR
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
 Kıtaların orta kesimlerinde deniz etkisinden uzak yerlerde, ve Kuzey Yarım Küre’de etkili olan iklim çeşitidir. Kışları soğuk ve , karlı geçer, yazlar.
Kedi Irkları ve Bakımı.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN DOĞAL AFETLER
 Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde yaklaşık civarında bitki ve civarında hayvan türü olduğu tespit edilmiştir. Üstelik.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
Vaşak (Felis lynx) Çok yırtıcı olan ve her çeşit hayvana çekinmeksizin saldıran vaşakların Çanakkale, Kastamonu, Artvin, Siirt, Hakkari, Bitlis, Bingöl,
Yerel ve küresel çevre sorunları Nesli tükenen canlılar Nesli tehlike altındaki türler BİYOÇEŞİTLİLİK Anahtar Kavramlar Bizim bölgemizin sorunlarının başında.
Doğadaki Dengenin Önemi Çevre sorunları doğadaki hassas dengeyi bozabilir. Şehirlerin kirliliği, denizlerimizdeki bilinçsiz avlanmalar, deniz kirliliği.
TÜRKÇENİN LEHÇELERİ VE YAYILDIĞI COĞRAFYA
TÜRK İ YE’DE NESL İ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR VE B İ TK İ LER.
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
Sunum transkripti:

NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR HAZIRLAYAN:AHMET EMRE ÖZDEN SINIF:6/A NU:90 NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMEN:YUSUF ZİYA KINACI

İÇİNDEKİLER DİNAZORLAR MAMUT MOA TAZMANYA KAPLANI VEYA TAZMANYA KURDU HAZAR KAPLANI VEYA PERS KAPLANI ANADOLU PANTERİ MERSİN BALIĞI ÇİZGİLİ SIRTLANLAR

DİNAZORLAR GERİ DİNAZORLAR : Dinozorlar 160 milyon yıl civarında kara hayatına egemen olmuş hayvanlardır. Yeryüzünde bulunan yaklaşık 1000 dinazor türünün 65 milyon yıl önce çoğu türün nesli tükenmiştir. Dinazorların nasıl yokolduğuna dair birçok iddia gündeme atılmıştır. Bunlardan en kabul göreni Nobel ödüllü fizikçi Luis Alvarez ve oğlu jeolog Walter Alvarez’in ileri sürdükleri “dinozorların sonunun 65 milyon yıl önce yaklaşık 10km çapında bir göktaşının Dünya'ya çarpmasıyla nesillerinin tamamen sona erdiği” fiKİRDİR

GERİ MAMUT MAMUT : 4,5 m boy ve 8 ton ağırlığa kadar varan bu cinsin son üyeleri M.Ö. 1700 yılında yaşamıştır. Bulunan en eski mamut kalıntıları 4 milyon yaşındadır. Mamutların neslinin tükenmesinin nedeni de tam olarak bilinmemekle birlikte, aşırı avlanma ya da buzul çaüğı sonundaki iklimsel değişimlerin buna neden olabileceği ileri sürülmektedir.

GERİ MOA MOA: Maolar Yeni Zelanda’da yaşamış olan dünyanın en büyük kuş türü olarak kabul edilirler. Nesilleri insanlar tarafından yok edilmiştir.

TAZMANYA KAPLANI VEYA TAZMANYA KURU Tazmanya Kaplanı veya Tazmanya kurdu : Avustralya’ya özgü büyük bir etçil keselidir. 1930'lara kadar yaşadı. Tazmanya hükümeti ve çiftçilerin desteğiyle sürdürülen avlarla soyu tüketildi.   GERİ

Hazar Kaplanı veya Pers Kaplanı (Panthera tigris virgata) : GERİ Hazar kaplanları yalnız yaşayan hayvanlardır. En batıda Türkiye olmak üzere Hazar denizi etrafında, Kafkasya’da İran, Türkmenistan, Afganistan’ın kuzey kesimlerinde ve Moğalistan bölgelerinde yaşamaktaydı. En son 1970 yılında Rusya'daki türün son üyesinin ölümüyle yok oldu.

Anadolu Panteri (Pantherea Pardus Tulliana) GERİ Anadolu Panteri (Pantherea Pardus Tulliana) : Anadolu parsı, Orta Doğu ve Batı Asya'da yaygın olan İran leoparının (Panthera pardus saxicolor) Anadolu'da yaklaşık 30 yıl öncesine kadar yaşamış olan bir ırkıdır. Anadolu parsı Ege ve Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde, daha çok ormanlık ve dağlık alanlarda yaşamıştır. Yaklaşık ömürleri 20 yıldır. Doğal yaşam alanları ve av kaynaklarının azalması parsları insanların yaşadığı yerlere yönlendirmiş ve bu da genellikle vurularak ya da zehirlenerek öldürülmelerine yol açmıştır. Anadolu'da varlığı 1974 yılından bu yana güvenilir şekilde kanıtlanamamıştır. Bundan dolayı en son bireyin 1974'de Beypazarı'nda vurulduğu kabul edilmektedir. * Anadolu Aslanı: En son 1890 yılında vurulmuştur. * Anadolu Kaplanı : Son Kaplan 1970 yılında öldürülmüştür.

Mersin Balığı (Acipenseriformes) GERİ Mersin Balığı (Acipenseriformes)    Mersin Balığı (Acipenseriformes) : Bütün türleri nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır, ve çoğunun hatta (en azından) yöresel olarak nesli çoktan tükenmiştir.

Çizgili Sırtlanlar GERİ Çizgili Sırtlanlar : Çizgili sırtlan Afrika kıtasının kuzey yarısında, Asya'nın batısında (Anadolu dahil), Arap Yarımadasında ve Hindistan'da bulunuyordu. Artık nesillerinin tükendiği kabul edilmektedir.  

GERİ THE END