hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements

Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
İSTANBUL’DA İstanbul’da yükseklerde Çamlıca tepesindeyim.
SELİM İLERİ.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
O Mahur beste çalar…..!!.
P a z a r S a b a h l a r ı.
Sunu: akie
Paris ve sen Yağmur yağıyor Bu sonbahar Eskiden olduğu gibi
Bu Pazar Orhan Veli yok Sen onun yerine Gökyüzünü maviye boyamalısın.. Halikarnas Balıkçısı da yok Sen onun yerine yaz gelince Bodrum’a sürgüne gitmelisin..
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Yavrum ve ben.
Ben bir Eylül sen bir Haziran
ilk Gençlik YIllarI 15 Haziran 1925'te Menemen'de doğdu. İlk ve orta eğitiminin büyük bir bölümünü İzmir ve babasının işi dolayısıyla gittikleri farklı.
 Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna nokta konulmalıdır?  A)Ah, keşke oraya gitmeseydim  B)Ağzından şu kelimeler döküldü  C)Bahçeye mi çıkmış.
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
Korkmuyorum Seni Sevmekten
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
BİR SARI LİRA GİBİ SAKLANAN ÖMÜR….
9. Sınıf Dil ve Anlatım MAYIS.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz..
ÇAĞRI.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Sonbaharımsın Artık
SORULAR.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz
Yalnızlık Çemberi Ruhumu Sardı
ZAMİR (ADIL).
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
AYDINLANMA Nasıl anlatsam bilmiyorum Düşündükçe şaşırıyorum. Dün akşam bir haller yaşadım Aydınlanıverdi sonra aklım. Yarı uykulu yarı uyanık Oda oldukça.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
Elinin arkasında güneş duruyordu
Şiir.
HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ
Sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadın!...
YAĞMUR KAÇAĞI Lütfen sesli izleyiniz.. Elimden tut yoksa düşeceğim, Yoksa bir bir yıldızlar düşecek,
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
ZAMANSIZ….! Zamansız başlar her şey hayatımda, Aşık olurum zamansız , Yatarım zamansız, Kalkarım zamansız. Zamansız yer, zamansız içerim. Zamanlı şeyler.
AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA
Türkçe Sözlü Anlatım Sunumu
TAVŞAN KUZU VE SERÇE Çalı dibinde bir tavşan. Kulaklarını dikmiş bakıyor. Çimen üstünde bir kuzu. Başını eğmiş,ot yiyor.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
EYLEMDE (yapılan işte) ZAMAN
CÜMLENİN ÖĞELERİ 1. YÜKLEM Türkçe bir cümlede, yüklem mutlaka olmalıdır. Yüklemi olmayan bir cümle olmaz. Yüklem, tümcede iş, oluş, hareket, davranış,
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
BEN SENİ SEVİYORDUM İCLAL AYDIN. S Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi… Onca zamanın üstünde.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Attila İlhan. "Şiir, insanların yaşadıkları anlara, duygularına, onların içeriklerine isim koyma sanatıdır." Attila İlhan.
Sunum transkripti:

hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji ATİLLA İLHAN’NIN HAYATI hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji

ATİLLA İLHAN’IN HAYATI 15 Haziran 1925’te İzmir’in Menemen ilçesinde doğdu. 11 Ekim 2005′te İstanbul’da yaşamını yitirdi. İzmir’de Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu ve Karşıyaka Ortaokulu’nu bitirdi. Atatürk Lisesi’ndeki öğrenciliği sırasında Türk Ceza Kanunu’nun 141. maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle tutuklandı ve okuldan uzaklaştırıldı. Danıştay kararıyla eğitimi sürdürme hakkını kazandı. İstanbul’da Işık Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. 6 yıl aralıklarla Paris’te yaşadı. Türkiye’ye döndü. Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı

ATİLLA İLHAN’IN ŞİİRLERİ BEN SANA MECBURUM Ben sana mecburum bilemezsin  Adını mıh gibi aklımda tutuyorum  Büyüdükçe büyüyor gözlerin  Ben sana mecburum bilemezsin  İçimi seninle ısıtıyorum  Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor  Bu şehir o eski İstanbul mudur?  Karanlıkta bulutlar parçalanıyor  Sokak lambaları birden yanıyor  Kaldırımlarda yağmur kokusu  Ben sana mecburum sen yoksun  Sevmek kimi zaman rezilce korkudur  İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur  Tutsak ustura ağzında yaşamaktan  Kimi zaman ellerini kırar tutkusu  Birkaç hayat çıkarır yaşamasından  Hangi kapıyı çalsa kimi zaman  Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu  Fatihte yoksul bir gramafon çalıyor  Eski zamanlardan bir Cuma çalıyor  Durup köşe başında deliksiz dinlesem  Sana kullanılmamış bir gök getirsem  Haftalar ellerimde ufalanıyor  Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem  Ben sana mecburum sen yoksun 

ATİLLA İLHAN Belki Haziranda mavi benekli çocuksun  Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor  Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden  Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun  Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor  Belki körsün kırılmışsın telâş içindesin  Kötü rüzgâr saçlarını götürüyor  Ne vakit bir yaşamak düşünsem  Bu kurtlar sofrasında belki zor  Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden  Ne vakit bir yaşamak düşünsem  Sus deyip adınla başlıyorum  İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin  Hayır başka türlü olmayacak  Ben sana mecburum bilemezsin..