Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? www.ilkogretimkalbi.com Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? www.ilkogretimkalbi.com Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz.."— Sunum transkripti:

1 NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? www.ilkogretimkalbi.com Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz..

2 Okuduğumuz metindeki önemli yerlerin altını çizerek işe başlayalım. Atatürk 1881 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Mavi gözlü bu şirin çocuk büyüdükçe gürleşen sarı saçlarıyla herkesin ilgisini çekiyordu. Okul çağına gelince Mahalle Mektebine başlayacaktı. Bu mektepte çok fazla kalmadan Şemsi Efendi İlkokuluna gidecek,ilk öğrenimini burada tamamlayacaktı….

3 Gereksiz bilgiyi tespit ederek çıkarınız. Atatürk 1881 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Mavi gözlü bu şirin çocuk büyüdükçe gürleşen sarı saçlarıyla herkesin ilgisini çekiyordu. Okul çağına gelince Mahalle Mektebine başlayacaktı. Bu mektepte çok fazla kalmadan Şemsi Efendi İlkokuluna gidecek,ilk öğrenimini burada tamamlayacaktı…. büyüdükçe gürleşen sarı saçlarıyla herkesin ilgisini çekiyordu. Cümlesi anlatımı güzelleştirmek için yazar tarafından konulmuştur. Çok gerekli değildir.

4 Önemli yerleri renkli kalemler kullanarak yazınız. *Atatürk 1881’de Selanik’te doğmuştur. **önce Mahalle Mektebine daha sonra da Şemsi Efendi İlkokuluna gitmiştir. KENDİ İFADENLE YAZMAYA KORKMA. ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ.

5 Küçük kağıtlara not al. Bir a4 kağıdını 4’e bölerek özetini oraya yazabilirsin. Renkli kalemler kullanabilirsin. Bilgisayarında sunu haline getirebilirsin. Özellikle Sosyal ve Fen derslerinde özet çıkarmak başarıyı çok artırır. CELAL AKBAŞ 2008


"NASIL ÖZET ÇIKARIRIM? HER ÖĞRENCİ BAŞARILI OLABİLİR? www.ilkogretimkalbi.com Her hakkı her öğrenciye aittir. Lütfen izin almadan her öğrenciye gösteriniz.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları