ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
LİSANS ANLAŞMALARI GRUBU “Anlaşmadan Olur Mu Hiç! Haydi El Sıkışalım…” 11. ANKOS YILLIK TOPLANTISI, MUĞLA ÜNİVERSİTESİ, 2011.
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
ULAKBİM İle Elektronik Veri Tabanları Elinizin Altında
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi TÜBİTAK- EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. 5. EKUAL.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı, Nisan 2009, İnönü Üniv LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi Zeynep.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması Doç. Dr. Doğan Atılgan Yard.Doç.Dr.Sacit Arslantekin Yard. Doç. Dr. Özlem Bayram AB’06 Pamukkale Üniversitesi.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
KullanicI Analİzİ Ünİversİteler - S.B. Eğİtİm ve AraştIrma Hastanelerİ
A. Nuray Demirkol Başuzman 9 Aralık 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM ULUSAL VERİ TABANLARI.
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Cahit Arf Bilgi Merkezi
BIOMED CENTRAL’IN AÇIK ERIŞIM YAKLAŞIMLARI VE ÇÖZÜMLERI Johanna KuhnBioMed Central Muğla Üniversitesi.
LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU ANKOS 6. Yıllık Toplantısı Haziran 2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
İstanbul Medipol Üniversitesi
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
ANKOS FİYATLANDIRMA MODELLERİ
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Bilgiye Erişimde Özgürlük. Açık Erişim Hareketi Akademik camia Ortak çıkarlar yaratmak Bilginin paylaşılması toplumsal bir harekettir.
III. Ulusal Akademik Site Lisansı Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs Antalya.
M. Mirat SATOĞLU TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
TÜBİTAK ELEKTRONİK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMİK LİSANS EKUAL TÜBİTAK EKUAL STANDART LİSANS ANLAŞMASI STANDART LİSANS ANLAŞMASI Mayıs 2008, Çeşme Ahmet.
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
SOSYAL BİLİMLER VERİ TABANI Uzm. A. Nuray DEMİRKOL 2-3 Kasım 2006.
Hoş Geldiniz Prof.Dr. Cem SARAÇ
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
TÜBİTAK ULAKBİM Uluslararası E-Bilgi Kaynakları Grubu
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
A. Nuray DEMİRKOL Başuzman 12 Nisan 2013 Ankara ULAKBİM VERİ TABANLARINDA İNDEKSLEME.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
BBY 156 Bilgi Erişim Dizinleme Dizinleme İrem Soydal ~ Yurdagül Ünal
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
EDAM EDİTÖR MASASI Adem Başpınar (0532)
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Dijital kütüphane işlevleri
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul

ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI UASL Veri Tabanları Değerlendirmesi 6 Kasım 2006, İstanbul Meryem YILDIRIM Mehmet BOZ

ULAKBİM’in Vizyonu Üniversiteler ve araştırma kurumlarını birbirine bağlayan akademik ağı ulusal ve uluslar arası bağlamda etkileşimli, yüksek hızlı, yeni teknolojilere açık ve dünya standartlarında tutmak; bilgi ve belge erişim hizmetlerini gelişen teknolojilere uyumlu şekilde ulusal çapta yaygınlaştırmak, ulusal bilimsel bilgi ürünlerini içeren uluslararası standartlarda bilgi sistemleri geliştirmek, benzer sistemlerle entegrasyonunu sağlamak ve otorite durumundaki e-bilgi kaynaklarına ev sahipliği yaparak ulusal bir arşiv niteliğine ulaşmaktır.

ULAKBİM’in Misyonu Üniversiteler ve araştırma kurumları arasında araştırma ve eğitim amaçlı ağlar kurmak, işletmek, bu ağların yurt içi ve yurt dışındaki ağlarla bağlantısını sağlamak, bilgi üretimine yardımcı olacak nitelikte bilgi teknolojileri desteği sağlamak ve bu ağ üzerinden ve/veya geleneksel yollarla ülkemizdeki bilimsel bilgi üretimine yardımcı olacak şekilde akademik bilgi ve belge hizmetleri sunmak ve ülkenin bilgi birikimini yansıtacak bilgi ürünleri geliştirmektir.

Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) 1997 yılında başladı,1997 yılında başladı, Bütçe arayışı,Bütçe arayışı, VEDES (Veri Tabanları ve Elektronik Dergilere Ev Sahipliği)VEDES (Veri Tabanları ve Elektronik Dergilere Ev Sahipliği) Web of ScienceWeb of Science

Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Amaç: Büyük yayınevleri ve veri tabanı üreticilerinin, araştırmacılar tarafından yoğunlukla talep edilen anahtar konumdaki otorite veri tabanlarına “ulusal lisans” aracılığı ile abone olunarak ağ üzerinden tüm akademik kurumların erişimine açılması...

Finansal Kaynak ve Kapsam: tarih 136 sayılı TÜBİTAK Bilim Kurulu Kararı, Ulusal lisans için gerekli abonelik ücretleri TÜBİTAK tarafından Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) bütçesinden karşılanacaktır, Abonelik ücretleri akademik kurumlar adına ULAKBİM tarafından ödenecektir, Üniversiteler (devlet, özel, vakıf), TÜBİTAK ve Enstitüleri Askeri Okullar ve Polis Akademileri...

IEEE yayınevine ait IEEE/IEE Elektronik Kütüphanesinin tüm yayınları (148 dergi, her yıl 600 den fazla IEEE ve 27 IEE konferans bildirisi, yıllık toplantılar, 800 IEE standart ve den fazla güncel ve tarihi IEEE standardına tam metin erişim) Lisans Süresi: 3 Yıllık (2006 – 2008) Başlangıç Tarihi: 30 Kasım 2005 Üye Sayısı: 89 Erişim Formatı : Online IEEE/IEE/IEL XPLORE

IEEE/IEL

Web of Science Thomson firmasına ait Web of Science (SCI, SSCI ve AHCI veri tabanları) Lisans Süresi: 3 Yıllık (2006 – 2008) Başlangıç Tarihi: 1 Ocak 2006 Üye Sayısı: 89 Erişim Formatı : Online

Web of Science

Engineering Village 2 Elsevier Firmasına ait EV2 Lisans Süresi: 1 Yıllık Opsiyonlu Toplam 3 Yıllık (2006 – 2008) Başlangıç Tarihi: 7 Mart 2006 Üye Sayısı: 89 Erişim Formatı : Online

Engineering Village 2

CAB Abstract Thomson Firmasının WOK Arayüzü ile Lisans Süresi: 1 Yıllık Opsiyonlu Toplam 3 Yıllık (2006 – 2008) Başlangıç Tarihi: Haziran 2006 Üye Sayısı: 28 Erişim Formatı : Online

CAB Abstract

Sonuç ve Değerlendirme I  Tek noktadan güçlü pazarlık etkisi,  Türkiye'nin toplam ödeme miktarında düşüş,  Bilimsel bilgiye erişimde fırsat eşitliği ve araştırma faaliyetlerinin ülke genelinde etkinleşmesi,  Kişi başı kullanım oranları artmaktadır,

Sonuç ve Değerlendirme II  Otorite bilgi kaynaklarına ulusal çapta yaygın erişim imkanı sağlanmıştır,  İnsan gücü ve kaynak tasarrufu  En az maliyet - en fazla yarar.

Teşekkür ederiz Sorularınız ve Önerileriniz ?