Avrupa Hun İmparatorluğu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Malazgirt savaşından sonra Türklerin Anadolu’ya
Advertisements

Bunun sebepleri nelerdir?
GÖKTÜRK DEVLETİ VE EĞİTİM.
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
Göktürklerde Eğitim.
Erhan KALAN Mahsum ŞEN Muhammet ÇÖPÇÜ Sercan ONAT
ASYA HUN DEVLETİ Büyük Hun İmparatorluğu (Çince: 東匈奴, anlamı: Doğu Hiung-nu), M.Ö. 220 yılında Hiung-nu'lar tarafından kurulan ilk imparatorluktur. (En.
Mertcan SİNAN 7/A.
Asya Hun Devleti (Büyük Hun Devleti)
ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ. İçindekiler Kuruluş Devri Kuruluş Devri Kuruluş Devri Kuruluş Devri Süleyman Şah Dönemi Süleyman Şah Dönemi Süleyman Şah Dönemi.
İLK TÜRK-İSLAM DEVLETLERİ
Avrupa Hun Devleti.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
İlk Müslüman Türk Devletleri
BÜYÜK HUN DEVLETİ KAVİMLER GÖÇÜ
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ORTA ASYA’DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ
UYGURLAR.
KAVİMLER GÖÇÜ.
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
ZÜHRE NUR PEHLİVAN SABİRE DALKILIÇ YURDANUR TURELİ
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
HUNLAR SBEP SOSYALBİLGİEVİ.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
,.
BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ
AŞAĞIDA VERİLEN BAŞLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
İstanbul Miladi 675‘de Ömer bin Abdülaziz tarafın- dan kuşatıldığında Seyyid Bilal Hazretleri bu kuşat- madaki gazilere yardım için Orta Asyadan.
Hazırlayan Muhammed ARTUNÇ
A İLK TÜRK DEVLETLERİ İLKÇAĞ UYGARLIKLARI.
İLK TÜRK DEVLETLERİ facebook/tarihkursu
KAVİMLER GÖÇÜ (375).
FERHAT PAŞA- İRAN BUCAŞ- LEHİSTAN İRAN
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI
Büyük selçuklu devletİ
ASYA HUN DEVLETİ.
ANADOLU (TÜRKİYE) SELÇUKLU DEVLETİ.
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
Türklerin anayurdu Orta Asya'dır.
YGS PRATİK TARİH DERS NOTLARI -1-.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
TARİH 9 ARİF ÖZBEYLİ
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
Yapan=Mücahitnşahin Sınıf=10/A 'Numara=2622 Konu= Kavimler göçünün sonuçları.
TÜRKLERİN İLK YURDU Türklerin ilk ana yurdu Orta Asya’dır. Bu bölge batıda Hazar Denizi’nden doğuda Kingan Dağlarına, kuzeyde Altay Dağları ve Baykal.
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
Macarlar ve Avrupa Fin-Ugor kökenli Macarlar, IX. yüzyıl içerisinde Don Nehri’nin Hazar Denizi’ne döküldüğü bölgeye gelerek yerleştiler. Bizanslılar’ın.
GOTLAR I. ve III. yüzyıl arasında Germen kavimleri; siyasal, sosyal ve ekonomik cihetten inkişaf gerçekleştirdi. Bazı kavimler demografik, bazı kavimler.
-Göçlerden sonra Orta Asya,da kurulan ilk Türk devletidir. Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2008.
Kavimler Göçü.
UYGUR DEVLETI ( ). Uygurlar, Asya Hun Devleti’ne bağlı olarak Orhun ve Selenga nehirleri kıyılarında yaşamışlardır. II. Kök Türk Devleti’nin son.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
100.Yıl İlkokulu /A Sınıfı K Sesi Hece Çalışması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ORTA ASYA HUN DEVLETI om/watch?v=UEvOO...
Sunum transkripti:

Avrupa Hun İmparatorluğu

Avrupa Hunları Hunlar, Avrasya kökenli bir boylar konfederasyonudur. Avrupa Hunları 350 yılında Asya bozkırlarından batı yönünde harekete geçmişler; dönemlerine göre çok gelişmiş silah ve donanımları, yüksek hızları ve üstün savaş taktikleriyle önlerine çıkan kavimleri sürerek ya da egemenlik altına alarak Avrupa'nın neredeyse tamamını işgal etmişlerdir. Hunların baskısıyla oluşan bu büyük hareketlilik Avrupa'nın sosyal, kültürel, demografik yapısını alt üst eden ve bugünkü yapının temellerini oluşturanKavimler Göçü'nü başlatmıştır.  

Dilleri Ve Kökenleri  Hun konfederasyonunun içinde çok sayıda Türk dili konuşanların vardır ve en azından Attila zamanında Pontus bozkırlarında Türk dili konuşanların bulunduğunu aktarmaktadır. Bu bilgiden de yola çıkılarak Hunların Türk olduğukları tahmin edilmektedir.

Tarihleri Hunlar Balamir döneminde Karadeniz'in kuzeyinden Tuna boylarına geçmişler ve burada Avrupa Hun Devletini kurmuşlardır. Bunun sonucunda Kavimler Göçü ’ne neden olmuşturlar. Uldız Döneminde Hunlar iki kol halinden hareket etmişler ve önce Doğu Roma'yı etkisiz hale getirmek sonrada Roma'ya yürümektir. Ayrıca bu dönemde Türkler ilk kez Anadolu'ya ayak basmışlardır.

Attila Dönemi Avrupa Hun Devleti en parlak dönemi Attila dönemidir. Bu dönemde Doğu Roma İmparatorluğu vergiye bağlanmışıtr. Ardından Doğu Roma'yı tamamen etkisizleştirmek istemiş ve seferler düzenlemiştir. Bunun üzerine yeni bir anlaşma yapılmış ve Bizans tamamen etkisiz bir hal almıştır.

Bundan sonra daha batıya doğru ilerlemek istemiş ve Roma üzerine seferler düzenlemiştir. Bu seferlerde büyük kayıplar verilmesine rağmen sonuç alamayan Attila Alpleri aşıp İtalya ya girmiştir. Bunun üzerine Papa arabuluculuk yapmış ve Attila'nın geri dönmesini sağlamıştır. Attila seferden döndükten sonra ölmüştür. Onun oğulları ülkeyi onun kadar iyi yönetememiş ve ülke gerilemeye başlamıştır.

Tüm İmparatorları Kama Tarkan (352 - ?) Oktar (425 - 430) Balamber, (Balamir) (? - 375) Rua (432 - 434) Alypbi (Baltazar) (378 - 386) Attila ve Bleda (434 - 445) Alypbi ve Muncuk (386 - 390) Attila (445 - 453) Muncuk ve Uldız (390 - 408) İlek (453 - 455) Uldız (408 - 411) Tuldila (455 -457) Karaton (412 - 422) Dengizik (458 – 469)

Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederiz