HAMAMLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EV KAZALARI.
Advertisements

ISI YALITIMI.
YAPILAN ÇALIŞMALAR Dersliklerin PVC olan kapıları sökülerek yerine çelik kasalı 14 adet ahşap kapı takıldı. Lavabolarda kırık ve kullanılamaz durumda olan.
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Iısnmak için NANO THERMO kullanılan evlerde huzur vardır. Konfor vardır. Sağlıklı bir ısınma yaşadığınızı tüm benliğinizle hissedersiniz. Eviniz için satın.
Ebru Civan GRUP : LEYLALAR
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
Kadın erkeğe karşı....
ELFİN AKŞAM MERT ALİ AKŞAM 2-A TÜRKKONUT İLKOKULU.
GSB109 Anadolu Arkeolojisi Ankara ve tarihi Ders 11 Billur Tekkök.
Daire Grafiği.
ISI MADDELERİ ETKİLER.
ISI VE SICAKLIK. YAZ MEVSİMİNDE GÜNDÜZ HAVA SICAK GECE İSE ILIKTIR.
ISI VE SICAKLIK.
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Termodinamiğin İkinci Kanunu
SU HALDEN HALE GİRER.
ISI VE SICAKLIK.
HACI SEMİHA KULAKLI ANAOKULU
MADDENİN HALLERİ.
MADDENİN HALLERİ VE ISI
MADDE VE ISI.
MADDENİN ISI ETKİLEŞİMİ
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
ISI VE SICAKLIK.
MEDRESE Din adamı ve her türlü konuda çalışacak kişiler yetiştirmek için eğitim veren okullardır. İlk medrese örneğine Abbasi ve Fatimi döneminde rastlanır.
ISI VE SICAKLIK.
ÇOK ISI VERDİM BİRAZ ISI VERDİM ÇOK AZ ISI VERDİM SIVI GAZ KATI.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ. 1. Isınma ve soğuma Maddelerin hangisinin sıcak, hangisinin soğuk olduğunu anlayabiliriz. Fakat dokunma duygusu, sıcaklık.
ISI VE SICAKLIK.
DERİ VE ALGILAMA İŞLEMİ
ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN İŞ YAŞAMINA ETKİSİ 1-İklim 2-Gürültü 3-Mekanik Titreşimler 4-Aydınlatma 5-zararlı Maddeler 1.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
 yılında Akarçay İlkokulu olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz,  1985 yılında şu anki yerine kurulmuş olup,  1998 yılında Pansiyonlu.
ADRES: 17 Eylül Mahallesi Servet Çırpan Caddesi No:74 TELEFON:
Esra AYDİNFen ve Teknoloji ISI VE SICAKLIK. Esra AYDİNFen ve Teknoloji Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
Hayırsever Fahrettin YAHŞİ tarafından 12 derslikli okul inşaatı 31/05/2012 tarihinde başlamış olup, binanın dış cephe boya çalışmaları tamamlanmıştır.
LOKASYON Açılış Tarihi :2005 Son Yenileme :2012 Kategori :5* Toplam Alan: m 2 Posta Adresi: Goynuk Mah.Baskomutan Ataturk Cad. No:153 -1/1 Beldibi.
Palmeden Hotel Tesis Adı: Palmeden Hotel Adres: Gülpınar Mah. 341 Sok. No: 6 Dalyan/Muğla İletişim Bilgileri:
GÜMÜŞTAY APARTMANI. BİNA ÖZELLİKLERİ  ADRES: İstanbul, Maltepe, Aydınevler Mahallesi, Amiralorbay Caddesi  Betonarme karkas, temel ve taşıyıcı sistemde.
OYUN ve OYUNCAKLAR.
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
YANGIN TESPİT SİSTEMLERİ
KARİYER TURİZM SULUCA TATİL KÖYÜ.
ŞEHİT ÖZCAN KAN FEN LİSESİ
10. Sayfayı açınız.
..
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖLÇME
ROMA MİMARLIĞI Peyzajla dengeli bir karşıtlık oluşturacak biçimde yerleştirilmiş heykel kütleleri olarak görülebilecek Yunan mimarlığının aksine Roma mimarisi.
JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.. JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.
ROMA MİMARLIĞI Peyzajla dengeli bir karşıtlık oluşturacak biçimde yerleştirilmiş heykel kütleleri olarak görülebilecek Yunan mimarlığının aksine Roma mimarisi.
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
EV KAZALARI.
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
 Su döngüsü suyun okyanus ve denizlerden atmosfere, atmosferden yeryüzüne, ve yeniden deniz ve okyanuslara ulaşması şeklindeki genel turuna verilen isimdir.Evrenin.
Bazı Yunan tapınaklarında korint ve iyon sütun başlıkları birleştirilerek karma ( Kompozit) başlıklar kullanılmıştır. Bu tapınaklarda sütunların.
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Civcivlerin bakımı Kaz civcivlerinin davranışları da diğer kanatlılar gibi sıcaklık konusunda bilgi verir. Bulundukları yer soğuksa ısı kaynağının altında.
Sunum transkripti:

HAMAMLAR

Balneum : Halk hamamı Balneum Muliebre: Erkeklere özel hamam Balneum Virile: Kadınlara özel hamam Balneolum: Banyo odası Thermae: Erken devirde büyük hamam Thermae Estivales: Yaz hamamı Thermae Hiemales: Kış hamamı Lavatrina: Atriumlu evlerde iki oda arasında yer alan banyo odası

Hypocaust: Alttan ısıtmalı mekan Hypostulos: Altı sütunlu hamam mimarisi Praefurnium: Külhan Tubuli (Tubulis): Künkler Lütek: Isının hamamın duvarlarında dolaşmasını sağlayan yöntem Tegulae Mammatae: Küçük ayaklı tuğlaların duvarlara döşenerek ısının daha yoğun olması için merkezlerin ısıtılması Rezervuar: Su deposu Testudo: Su kazanı (Kaplumbağa)

Apodyterium: Hamamın giriş bölümü Balnesticum: Hamam giriş ücreti Unctorium: Yağlanma bölümü Colethesium: Koku sürme Conisterium: Kum havuzu Strigilis: Yağ kazıma Tepidarium: Hamamın ılıklık bölümü Calidarium: Hamamın sıcaklık bölümü Lucanium: Sıcak su yıkanma Labrum: Sıcak su havuzu Sudaterium: Buhar banyosu Pisina Thermae: Sıcak su Sphaeristerium: Eğlence, istirahat, oyun salonu

Frigidarium: Hamamın soğukluk bölümü Babtisterium: Üstü kapalı soğuk su havuzu Piscina: Üstü açık soğuk su havuzu Cisterna: Soğuk su havuzu Ephebeum: Etüd salonu Cista: Tarak, ayna, iğne vb. yer aldığı tuvalet çantası Alabastron: Koku şişesi Ampulla: Yağ şişesi

Caldarium

Hipocaust Sistemi

Ankara Roma Hamamı

Roma Caracalla Hamamı

Roma Caracalla Hamamı Frigidarium Tepidarium

Aphrodisias

Strigilis

Alabastron

Ampulla

Cista