INFINITY POOL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ebe ebe nerede? Su doldurur derede. Dere boyu odunluk. Berna bal yedi.
Advertisements

Ви предлага 4 дневна екскурзия със следният маршрут:
ARALIK PROBLEMLERİ.
Problem çözme yöntem ve teknİklerİ
Devam eden projeler… "Swissotel Residence Bodrum Hill" isimli otel Turgut Reis'te olacak. Çağdaş Holding'in yatırımcı olacağı proje 2014'te tamamlanacak.
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
Dubai "Başka Bir Dünya".
Asude DOĞAN 428 Betül ÖDEMİŞ 265 6\B
Lake Superior (yukarı Göl)
Prag’dan çok çok küçük bir örnekleme!
PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Brüksel.
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
BURJ EL ARAB Diyap ÖZEL
Cem Yurtsev Dikkat : Öğrencilere göndermeyelim !
Tempietto Kilisesi, Roma
VIP İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ Hotel Equipment fuarımızı ziyaretiniz sırasında seçtiğiniz katılımcı firmalarımız ile özel VIP salonumuzda birebir görüşme imkanı.
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ.
SELMA EROL.
Hotelimiz….. Yurtiçi turizm amaçlı yapılmış, dört yıldır faal, sempatik, çok temiz on iki ay çalışan kent oteli… 26 oda, 60 yatak ve 85 kişi kapasiteli.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Past tense ● Time expressions
Hızlı Tüketim Ürünleri
DANİEL LİBESKİND Duygu Göçmen
CAM EV (Johnson Evi) Mimar: Philip Johnson
CHLOROPHYTUM COMOSUM.
ITAS 213 SUNUM TEKNİKLERİ Konu; İç Mekan Örneği
Bilimsel Sınıflandırma
KOZALAK VE ÖZELLİKLERİ
DO Ğ U AKDEN İ Z ÜN İ VERS İ TES İ M İ MARLIK FAKÜLTES İ İ Ç M İ MARLIK BÖLÜMÜ ITAS 213 (SUNUŞ TEKN İ KLER İ ) Fikriye Şatır Elif Eda Altıntaş.
TABANLIOGLU MİMARLIK.
En çok merak edile motif:
Muhammed kahraman İçt-3
Düzlemsel Şekillerin Alanları
Tümevarım, gözlenen tek tek olgulardan yola çıkarak genel yargılara ulaşmaktır. Başa bir deyişle tümevarım özelden genele giden bir akıl yürütme türüdür.
TRİGONOMETRİ İLE İLGİLİ PROBLEMLER
Musik: Wild Theme – Zamfir Geçi ş ler otomatiktir.
EGE’NİN İNCİSİ İZMİR.
BİÇİMSEL (İKONİK) YAKLAŞIMLAR
DÜNYA’DA YÜKSELEN DEĞER
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
El Sanatları Bölümü  Halıcılık ve Kilimcilik Programı  Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı  Geleneksel El Sanatları Programı Mimarlık ve Şehir Planlama.
Başta gelen 9 tekil yapı Yeryüzünde kurulumu süren baştaki 9 tekil yapı.
Proje I.
Odalarımızın tümü deniz manzaralıdır Deluxe Oda 30 m 2.
BÜLENT FATİN ÖZMEN Dünyanın en ilginç yapıları 23 NİSAN 2009.
6 Sigma Project, Istanbul June 2016 BORUSAN EnBW Enerji Improving the design of the Control Buildings in WEPPs.
Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…
Halı ile ilgili genel kavramlar
Ankara Ankara Güzel Ankara
ALAN HESAPLAMALARI Doğru Parçası Milyonlarca Noktanın Birleşmesi ile oluşmuştur. … Şeklin Çevresini Ölçmek için uzunlukları.
THOMAS COOK-2.
ŞEKİLDEKİ AĞACIN SİZE ÇAĞRIŞTIRDIĞI ŞEY NEDİR?
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
Resimle İlgili Meslekler
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
KAYNAMA ve SÜBLİMASYON
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
ALIŞ VERİŞ PROBLEMLERİ Bu problemlerde kar, zarar,alış fiyatı ve satış fiyatı gibi sözcükler kullanırız. Örnek: Bir satıcı, 5 balonu 1 YTL’ye sattığını.
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Bu üniteyi öğrenmek bize neler kazandıracaktır,bilmediğimiz neler var acaba?
Özel Üçgenler Dik Üçgen.
TEKNOFEST ROBOTİK FETİH 1453 YARIŞMASI PLATFORM
Sunum transkripti:

INFINITY POOL

Singapore’da “Marina Bay Sands” adındaki ve 4milyar £ lık dünyanın en pahalı otelini oluşturan üçlü gökdelen grubunun tepesinde boydan boya yatırılmış'SkyPark' denilen gemi şeklindeki bir yapı var..Sonsuzluk havuzu burada işte!!! Bu havuza bir dalış hayal ederseniz, başınızın dönmeyeceğinden emin olmalısınız...55 kat yükseklikte çünkü!!! Ama kenarlarına doğru yüzmek, sanıldığı kadar riskli değil. Her ne kadar bir şelale kenarından aşağı düşecekmiş hissine kapılsanız da, sular aslında alttaki bir rezerve doluyor, oradan da tekrar havuza pompalanıyor. 200mt yükseklikte ve olimpik bir havuzun üç katı büyüklüğü ile, dünyanın dış mekan havuzlarının en büyüğü şu anda.

Otelin üç gökdelenden oluşan görüntüsünün tepesinde yer alan 'SkyPark‘taki sonsuzluk havuzu bir platform üzerinde. Gemi formunu oluşturan platform Eyfelden uzun ve dünyada türünün en büyüğüdür. Bu havuzda su ufka doğru yayılıyor hissini verse de, aslında, alttaki bir bölmede birikip geri pompalanıyor. Havuzun iki devri daim sistemi var. Birincisi, sıradan bir havuzunki gibi ana havuzun suyunu ısıtıp filtrelemektedir. İkincisi ise rezerv bölmesindeki suyu filtreler ve üstteki ana havuza geri pompalar.

2. 560 odalı otelin bir gecelik fiyatı 350 £ dan başlamaktadır 2.560 odalı otelin bir gecelik fiyatı 350 £ dan başlamaktadır.. 2004 te açılan Abu Dhabi’deki “The Emirates Palace Hotel” 2 miyar £ a mal olmuştu ve bundan önceki en pahalı otel ünvanına sahipti. Ancak “Marina Bay Sands” iç mekandaki kanalı, casinosu, dışarıdaki alışveriş plazası ve kongre merkezi, tiyatrosu, kristal köşkü ve lotus şeklindeki müzesi ile “The Emirates Palace Hotel” in tacını elinden almıştır.

“Marina Sands” oteli mimar Moshe Safdie’nin eseri olup iskambil destesi şeklindeki bir güverte üzerinde oturmaktadır. İçerideki su kanalında, ziyaretçiler 17 asırda tasarlanmış “Sampan” adındaki geleneksel Çin stili kayıklara binip gezebilir. Otelin sahipleri, beş ünlü sanatçıya, binalarla bütünleşecek sanat eserleri ısmarlamışlardı. Bunlardan biri de Antony Gormley’in 40 mt. uzunluğundaki ve 16.100 çelik çubuktan oluşan heykelidir. 14.8 ton gelen eserin kurulumu, otelde ve 60 kişi ile yapılabildi. Artist “Chongbin Zheng” ise “Büyüyen orman” adında bir yapıt ile katıldı. 83 tane ağacı 3’er metrelik saksılara yerleştirecekti. Bu saksılar o kadar büyük gelmişti ki, pişirecek ebatta fırın bulamayınca, küçük bir bina ebatlarında bir fırın inşa etmek zorunda kalmıştı!!! Dünyanın bu en pahalı otelinin açılış partisi için gelen Diana Ross, 2.500 VIP kişiye balo salonunda konser verdi.