E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

YUMURTANIN BESLENMEDEKİ YERİ
Besin nedir?.
C vitamini Sağlık ve İş Güvenliği Bölümü.
BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.
VİTAMİNLER.
FEN VE TEKNOLOJİ Mızrap Ege Durakoğlu.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
GROWLEEN Allgrow.
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
MEYVELER
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
Antioksidanlar Antioksidan nedir?
SAĞLIKLI BESLENME.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Vİtamİnler BAŞLA.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
Yrd Doç Dr. Omca DEMİRKOL
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.
Roka. Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını.
SEBZELER.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
KOLESTEROL DÜŞÜRÜCÜ VE ANTİOKSİDAN OLARAK TOKOFEROLLER
Yağlar (lipidler).
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
SAĞLIKLI BESLENME.
MEYVELER.
VİTAMİNLER.
SEBZELER.
VİTAMİNLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
YİYECEKLER-İÇECEKLER
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
Sağlıklı Beslenme.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
LİPİTLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
Sunum transkripti:

E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu

E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.

E VİTAMİNİ 1. RESİMDE ;C,E vitaminli sebze ve meyveler bulunuyor.

E VİTAMİNLERİ

E VİTAMİNİ Sağlığımız için oldukça önemli olan vitaminlerden birisi olan E vitamini yaşlanmayı geciktirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, hücrelerin yenilenmesini ve daha uzun yaşamasını sağlar.

E VİTAMİNİ  Vitaminlerin sağlığımız açısından taşıdığı önem büyük. Ancak, birçok besinde kolayca bulunan E vitamini, başta göz sağlığımız olmak üzere vücudun hayati fonksiyonları açısından büyük önem taşıyor.

E VİTAMİNİ E vitamini, bitki­sel tohumlarda ve onlardan elde edilen yağlarda (mısırözü, ayçiçeği, fındık ve su­ sam yağı), yumurtanın sarısında, karaciğerde, yeşil bitkilerde bulunur.

E VİTAMİNLERİ  E Vitamini yani Tokoferol, çok mühim bir antioksidandır ve bağışıklık sistemi bakımından çok işlevde vazifesi olan oldukça önemli bir vitamin türüdür. bağışıklık sistemibağışıklık sistemi