Www.atikyonetim.com/evsel/ GERİ KAZANIM NEDİR 1. www.atikyonetim.com/evsel/  Kaynağında Azaltmaktır  Tekrar Kullanabilmektir  Geri Kazanmaktır Geri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATIK NEDİR? NASIL GERİ KAZANILIR?
Advertisements

Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
ZAMAN YÖNETİMİ 1) Zaman 2) Zaman Yönetimi
Bunu okursanız iyi olur
USTA BULUŞMA NOKTASI Merhaba,
A TEMASI OKUL HEYECANIM
internet sitemize HOŞGELDİNİZ!
BİLGİ YÖNETİMİ GÜLCİHAN AKGÜL BÜRO YÖNETİMİ-2.
YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Sorumluluk: Kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.
YENİDEN KULLANIM
May 5, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®1 Disiplin (aile içinde)
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
Hayatın Ortağı Olmak... Erdal ATABEK Remziye Örselli/11 Şubat 2009.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ
METAFOR Metafor : Gerçeğin alternatif kavramlarla ifade edilmesidir.
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
Deste ve düzine
Bu müşterilere %5 indirim ve sepette bıraktığı ürünlere göre ilgi duyacakları ilave ürün önerileri sunarak, alışverişlerini tamamlamaya yönlendirdik.
KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
PLASTiK MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
KAYNAĞINDA NASIL AZALTABİLİRİZ ?
EVSEL ATIK REHBERİMİZ.
ALIŞVERiŞ REHBERiMiZ ALIŞVERiŞTE NELERE DiKKAT EDELiM?
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
© 2007 McAfee, Inc. McAfee Ödül Programı. 2 4/4/2015 Ödül Programı hakkındaki hersey burada. Henüz kaydolmadıysanız hemem ; adresine.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ NE DEMEKTİR?
İKTİSAT Girişimcilik - Girişimciliğe Giriş -.
KOMPOZiT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
EKOSİSTEMDE GEZEN MADDELERİ YAKALADIK
GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR
KESİRLER
ETİKET BİLGİSİ
GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU
VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?
Bizde Hyde Park vardı da biz mi konuşmadık diyen Martılar’ın yeri MARTILAR’A FORUM KULLANMA DERSLERİ Ders 2. Kullanıcı adım var, şifreyi de biliyorum
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
~KOŞUL İFADELERİ~.
TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM
Engelli Vatandaşlarımızın içler acısı durumu....ve hepimizin destek olabileceği bir çözüm önerisi… Lütfen okumaya devam edin.
ATIĞI AZALTMANIN 10 YOLU
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
“ Ortağı Olmak … ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Geri Dönüşüm ve Türkiye'deki Durumu
“Hayatın Ortağı Olmak…”
Site konuyu en ince ayrıntılarıyla ele almış ve bu sayede anlaşılırlığı arttırmıştır. Her konuda ayrı ayrı örneklere yer verilmiş. Konuyla ilgili örnekler.
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Sorun Stok Etkisi. Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir, 2. Gücünüz azalacağı.
TELİF HAKKI.
DEĞİŞEN AİLE Kazanım: Aile yaşamında değişen kadın erkek rollerini fark eder. 12. Sınıf 61 nolu kazanım etkinliği.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Katı Atıklar Koruma Parkında Terk Edilmiş Arabalar, Avustralya Parkta Katı Atık ve Geri Dönüşüm Konteynerleri, Illinois.
Mühendislik Ekonomisi
n Düzey: n Düzey: Lise 1. Sınıf öğrencileri n Genel Hedef: n Genel Hedef: Karar verme becerisini geliştirmelerini sağlayabilme. n Oturum Sayısı: n Oturum.
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
1- Para biriktirmek,toplumun bize olan güvenini arttırır. 2- Para biriktirmek, ihtiyacımız olmayan şeyleri almamızı engeller. 3-Para biriktirmek, bizi.
BSS’LERİMİZE ÖZEL PROGRAM – BÖLGELER YARIŞIYOR! BÖLGE OLARAK YURTİÇİNDE DİLEDİĞİNİZ YERİ SEÇMEK SİZDEN, ORGANİZASYONU BİZDEN!
BENİM BÜYÜK YUVAM.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
[gezegeni korumak] [kapatmak] [korumak] [enerji tasarrufu yapmak]
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
[gezegeni korumak]. [gezegeni korumak] [kapatmak]
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
ATIK NEDİR? NASIL GERİ KAZANILIR?. Atık nedir? Üretim ve kullanım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, insan sağlığı ve çevreye zarar verecek şekilde doğrudan.
YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?
Sunum transkripti:

GERİ KAZANIM NEDİR 1

 Kaynağında Azaltmaktır  Tekrar Kullanabilmektir  Geri Kazanmaktır Geri Kazanım… 2

 İhtiyacımız yada kullanacağımız kadar alım yapmaktır.  Gereken miktarda kullanmaktır.  Maksimum kullanım süresinde kullanmaktır.  Çevreye etkisi daha az olan alternatifleri tercih etmektir.  Çevreye uygun uygulamaları tercih etmektir. Kaynağında Azaltmak… 3

 Atmadan önce “Acaba bir değeri mi veya bir emeği mi atıyorum?” diye düşünmektir.  Atacağımız bir nesnenin alternatif kullanımı olup olmadığını araştırmaktır.  Atacağımız şeyin içerisinde ne olduğuna dikkat etmek ve bunu başka bir yerde kullanıp kullanamayacağımızı araştırmaktır.  Bize lazım olmayan bir malzemeyi atmak yerine ihtiyacı olan birilerine vermektir. Tekrar kullanmak… 4

5  Geri kazanımı desteklemek için geri kazanılmış ürünleri tercih edelim  Yapmış olmak için değil, gerçek anlamda geri kazanalım!  Geri kazanımın döngüsünü tamamlayalım  Döngüyü tamamlamanın her zaman biz son kullanıcının tercihi olduğunu aklımızdan çıkartmayalım. Geri kazanılan ürünleri satın almayı tercih edelim!

6  Eğer geri kazanılmış ya da geri kazanılabilir ürün satın almıyorsak  Geri kazanımdan yararlanmıyorsak Geri kazanım döngüsünü tamamlama fırsatınızı elimizle başka birine teslim etmiş oluruz. …Geri Kazanım Değildir!

7  Ayrı toplamaktır.  İşlemek ve yeniden üretmektir.  Satın almak ve kullanmaktır. Geri Kazanım Süreci…

8  Kendimize  Ailemize,  Toplumumuza,  Gelecek nesillerimize,  Yaşadığımız doğaya, Verdiğimiz değer kadardır. Geri Kazanıma Verdiğimiz Değer Aslında…

9 KAYNAKLAR 