Ali DA Ğ DEV İ REN-www.fendosyasi.com B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Hazırlayan:Selma Kayaköy
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
MADDENİN YAPI TAŞLARI MADDE :Uzayda yer kaplayan kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeye denir. Örnek: Demir,bakır,kurşun,altın, Tüm maddeleri bölerek.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Atom ve Yapısı.
ELEMETLER VE ÖZELLİKLERİ SEDEF ÇİÇEK.
ELEKTRİK.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
7.SINIF 3.Ünite MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
KİMYASAL BAĞLAR İyonik Bağlı Bileşiklerde Kristal Yapı İyonik bağlı bileşiklerde iyonlar birbirini en kuvvetli şekilde çekecek bir düzen içinde.
Büşra Özdemir.
Elektronların Dizilimi
ATOMUN YAPISI.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
ELEMENT VE SEMBOLLERİ.
Maddenin yapısı ve özellikleri
ATOM.
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
ELEMENT VE SEMBOLLERİ SAF MADDE: Kendisinden başka madde bulundurmayan maddelere denir. ELEMENT: İçerisinde tek cins atom bulunduran maddelere denir. Yani.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
KİMYASAL BAĞLAR VE HÜCRESEL REAKSİYONLAR
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
Atom ve yapısını inceleyelim
A T O M Camı kırmaya devam edersek.
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
ATOMUN YAPISI.
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
Atom ve Yapısı.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ

Ali DA Ğ DEV İ REN-  Elementlerin adları genelde elementin özelliklerine göre veya elementi bulan kişinin adı verilmiştir. Elementlerin isimleri ortak bilim dili kabul edilen Latince olarak verilir.  Bilimsel çalışmalarda elementler sembolleri ile gösterilirler. Elementleri sembollerle göstermek bilimsel iletisimi kolaylaştırır.

Ali DA Ğ DEV İ REN-  Öncelikle Latince adlarının ilk harfleri tercih edilmiştir. Hidrojen (Hydrogen) H Oksijen ( Oxygen) O

Ali DA Ğ DEV İ REN-  İ lk harfleri aynı olan birden fazla element varsa bu durumda sonradan bulunan elementin öncelikle ilk iki harfi sembol olarak kullanılır. Bilgi küpü İ kinci harf küçük yazılır Sodyum (Natrium) Na Magnezyum (Mgnesium) Mg

Ali DA Ğ DEV İ REN-

ATOMUN YAPISI 2. Bölüm

Ali DA Ğ DEV İ REN- Do ğ ada bulunan tüm elementler atomlardan oluşurlar. Bir elementin bütün özelliklerini gösteren en küçük yapı taşına ATOM denir. Bir atom çekirdek ve elektronların yüksek hızla döndü ğ ü enerji düzeylerinden oluşur.

Ali DA Ğ DEV İ REN-

 Elektron: (e - )atomun negatif yüklü taneci ğ idir. Çekirde ğ in etrafındaki yörünge üzerinde dolaşır.  Atomun hacmini oluşturur.  Proton:(p + ) atomun pozitif yüklü taneci ğ idir. Atomun Kütlesinin yarısını oluşturur.  Nötron (n 0 ) atomun çekirde ğ inde yer alır. Yüksüz bir taneciktir. Atomun kütlesinin di ğ er yarısını oluşturur.

Ali DA Ğ DEV İ REN-

 Bir atomun kütlesini atom çekirde ğ i oluşturur. Elektronlar çekirde ğ in etrafındaki yörüngede döner  Nötr bir atomda, proton sayısı elektron sayısına eşittir. P + = e - olur.

Ali DA Ğ DEV İ REN- Bir atomun çekirde ğ inde bulunan proton sayısına atomun numarası denir. Proton sayısı= Atom numarası p+=Z Atomun sol alt köşesinde gösterilir.

Ali DA Ğ DEV İ REN-  Bir atomun kütlesini çekirde ğ inin oluşturdu ğ unu ö ğ rendik.  Bir atomun kütle numarası  proton sayısı+nötron sayısı= kütle numarası p.s + n.s= A

Ali DA Ğ DEV İ REN- Elektronların enerji düzeylerine yerleştirilmesi