YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
Advertisements

Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
Nevşehİr Ünİversİtesİ
EĞİTİM.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ KONFERANS VE SERGİ SALONU
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
ERASMUS MACERASI Engin ALBAYRAK - Gökay GÜNEŞ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Yükseköğretim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
ERASMUS.
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
Aygün Çelik Sancaktepe Anadolu Lisesi Mayıs 2014
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
Doğru Tercih Nasıl Yapılır?
YGS-LYS VE TERCİH İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
İnternet Nedir? Hazırlayan: Fatih ARIKAN Bilişim Teknolojileri Öğrt.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
BAŞVURU NASIL YAPILACAK 2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır: 1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme.
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
EMRE DİNÇER.  SANAYİ SONRASI TOPLUMU AÇIKLAMAK İÇİN BU İFADE BİR GEÇİŞ DÖNEMİNİ ÖZETLER  GEÇİŞ DÖNEMLERİNİN KENDİNE ÖZGÜ ÇÖZÜMLERİ BULUNMAKTADIR.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
1 Başvuru tarihleri : ile DGS sınavı: Sınav saati: 9.30 Sınav Süresi: 140 dakika Soru sayısı: 120 (60 Sayısal 60.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
 Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Trakya Üniversitesi Tunca MYO
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ MESLEKLER VE KARİYER PLANLAMA
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR Kazanım: Yükseköğretimde yararlanabileceği burslar ve yurtlar konusunda bilgi edinir. 12. Sınıf 114 nolu kazanım etkinliği

yükseköğretimde yararlanabilecekleri burslar ve yurtlar konusunda bilgi edinebileceğimiz kaynaklar Bu kaynaklar:  Yükseköğretime Geçiş Kılavuzu  Üniversitelerin Tanıtım Kaynakları, (Kitap, cd. vb.)  Üniversitelerin öğrenci işleri,  ÖSYM Meslekler Rehberi,  Çeşitli kurum ve kuruluşların insan kaynakları, eğitim araştırma ve hakla ilişkiler birimleri,  Meslek odaları,  İnternet, vb.

Yurtlar ve koşulları Üniversiteyi farklı bir şehirde okumak durumunda kaldığınızda yararlanabileceğiniz yurtlar ve koşulları ile ilgili önceden bilgi toplamanız sınavı kazandığınızda kolaylık sağlayacaktır.

Yurtlar ve koşulları  Ne tür yurtlar var? (Üniversite, devlet, vakıf, özel, yarı özel, kurum yurtları, misafirhaneler vb.)  Yurtlara başvuru nasıl yapılıyor?  Ücretleri ne kadar?  Yurtların kabul koşulları ne?  Her üniversitenin kendi yurdu var mı?  Üniversite olan her ilde yurt var mı? vb.

Burslar ve koşulları Burs nedir? : Bir öğrencinin öğrenimini yapması ya da bir kimsenin bilgi ve görgüsünü artırması için belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para Kaynak: http://burs.nedir.com/#ixzz3X5f6iv6P  Nerelerden burs alabilirim? (Üniversite, devlet, vakıf, özel kurum vb.)  Ne tür burslar var?  Burslar için nasıl başvuru yapılıyor?  Ne kadar burs veriliyor?  Burs başvurumuzun kabul edilmesinin koşulları ne?  Her üniversitenin kendi burs olanakları var mı?  Bursu bir kez kazanınca eğitim boyunca devam eder mi?  Yurtdışından da burs alabilir miyim?  Yurtdışı burslarının koşulları nedir? vb.

Burslar ve koşulları Üniversite eğitimi sırasında gerek devlet, gerek üniversiteler, gerekse birçok özel kurum ve kuruluş üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla burs vermektedir. Bu burslar hakkında bilgi toplamak ve alabileceğiniz burslar hakkında önceden araştırma yapmak sınavı kazandıklarında size kolaylık sağlar. Burslar ve yurtlarla ilgili araştırmalara devam etmeli ve özellikle burslarla ilgili her türlü bilgiyi araştırmalı ve değerlendirme çalışmanız önerilir.

Üniversitelerin sağladığı burslar ve koşulları konusundaki bilgi ve koşulları aşağıdaki kılavuzdan ve üniversitelerin web sayfalarından öğrenebilirsiniz… Burslar ve koşulları Özellikle özel üniversiteler olmak üzere devlet üniversiteleri de öğrencilere öğrenimleri süresince çeşitli türde burslar sunmaktadır. Bunlar: Tam burs, %75 burs, %50 burs ve %25 burs gibi… Bazı burslar sadece öğrenim ücretini karşılarken, bazı burslar yurt ve/veya yemek ücretini de karşılamaktadır. Bazı okullar dizüstü bilgisayar vermekteler. Bazılarında ise öğrencilere aylık 3000 TL ye varan ücretler de ödenmektedir. Hatta bazı okullar bursun yanında, öğrencilerin eğitimleri süresince, mezun olduklarında iş kurabilmeleri için aylık belli bir miktar parayı onların hesabına bankaya yatırmaktadırlar.

Devlet üniversitesinden burs örneği… Boğazici Üniversitesi

özel üniversiteden burs örneği… TOBB Üniversitesi

Devlet üniversitesinden burs örneği… Abdullah Gül Ünivesitesi…

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yükseköğretimde devlet yurt, burs ve kredi imkanları hakkında bilgi ve başvuru için… Kredi ve Yurtlar Kurumu http://kyk.gsb.gov.tr