ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
HİBE KAPSAMINDAKİ YATIRIM ALANLARI TKDK KÜTAHYA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
KOSGEB DESTEK ve HİZMETLERİ
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
IPA (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı)
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Kurum tarafından verilecek destekler geri ödemesiz HİBE şeklindedir.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
GIDA TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ OSMANİYE
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ET VE ET ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI.
Et Üreten İşletmelere Yatırım/Kanatlı Eti
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
IPARD KIRSAL KALKINMA PROGRAMI ( )
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması
KOSGEB DESTEKLERİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
GIDA TARIM ve HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ OSMANİYE
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ). 2 TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
Kıvılcım Kurumsal Danışmanlık ve Proje Tasarım Merkezi
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU &
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2012
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.
Yumurtayı Nasıl Kırmalı ?. Lezzeti ve Besin Değerleri Fonksiyonel özellikleri.
PLANLAMA VE PROJE FAALİYETLERİ
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ -Ocak MEYVE VE SEBZELERİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ekim GENEL TANITIM.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
IPA II Dönemi Hazırlıkları
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
302-3 Kırsal Turizm.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Erzurum İl Koordinatörlüğü Süt Sığırcılığı Destekleri
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
ISPARTA İ L KOORD İ NATÖRLÜ Ğ Ü Tel:
KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD ( ) SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER 1.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
IPARD PROJE MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
YENİ EK PUAN UYGULAMASI
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
DİYARBAKIR İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Organize Sanayi Bölgesi
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Sunum transkripti:

ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Yerel Tarım ve Gıda Ürünleri: Fındık, Dağ Çileği, Ceviz, Kivi, Çilek, Trabzon Hurması, İsabella Üzümü, Dut ve Dut Pekmezi,

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Yerel Tarım ve Gıda Ürünleri: Melocan, Akkuş Fasulyesi, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Tostu, Sakarca, Galdirik, Ordu Uçkur Su Kabağı, Kabataş Helvası, Kabataş Çiftlik Peyniri, Fatsa Yalıköy Köftesi, Ordu Fırın Fasulyesi, Ordu İncir Reçeli, Ordu Kurutulmuş Yufkası 

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun El Sanatları: Ahşapçılık, metal işi, cam eşya, seramik üretimi, çanak çömlek, çinicilik, dokumacılık, hasırcılık, sepet yapımı,

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun El Sanatları: Müzik aleti yapımı, keçe yapımı, kilimcilik, halıcılık, semer yapımı, taş işçiliği, dekoratif taş işi, sedef döşeme, kağıt sanatları, saraçlık, folklorik bebek ve giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, alçı işleri, tandır yapımı, dikişçilik, giysi dekorasyonu, nakış işleme, örgü, süpürge yapımı.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi 50 kişiden az çalışanı istihdam eden veya yıllık cirosu ve/veya bilançosu 5 milyon TL’yi aşmayan mikro ve küçük ölçekli zanaatkarlar ve işletmelerdir.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Faydalanıcılar: Ulusal kanunlarca tanınmış gerçek ve tüzel kişiler (kamu tüzel kişilikleri hariç) 65 yaşının üstünde olmayanlar Proje yeri kırsal alan olarak tanımlanan yerde olmalı(nüfusu 20.000 kişinin altında olan yerleşim yerleri) Ulusal Vergi sistemine kayıtlı olmalıdır.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Mesleki yetenek ve yeterliliğini kanıtlamalı: Meslek ve teknik yüksek okul diplomasına sahip olmak veya Üniversitelerin iki yıllık meslek yüksek okulları diploması, lisans, yüksek lisans ya da doktora derecesine sahip olmak İlgili ekonomik faaliyet alanında en az üç yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak Ekonomik faaliyet ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kamu veya özel kuruluşlar tarafında düzenlenen en az 60 saatlik bir eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika almış olmak. Tüzel kişiliklerde ise, en az bir daimi çalışanı; proje başvurusuna konu olan iş kolunda eğitim veren meslek lisesi veya üniversiteden mezun veya ilgili ekonomik faaliyet alanında en az üç yıllık mesleki tecrübeye sahip olarak mesleki yetenek ve yeterliliğini kanıtlamalıdır.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygunluk Kriterleri: Halk sağlığı, gıda hijyeni ve çevre konularında ulusal minimum standartları karşılamalı ve belgelemeli Yerel gıda ürünlerinin üretimi ve/veya paketlemelerine yönelik bir yatırım ise gıda hijyeni konularında AB standartlarını karşılamalı Çalışan sayısı 50 kişiden fazla ise iş güvenliği ile ilgili ulusal minimum standartlar sağlanmalı Yeni bir işletme olması durumunda yatırımın sonunda bu kriterleri tamamlamalıdır. AB’ye ihracat numarasına sahip ve/veya perakende seviyesindeki işletmeler uygun değildir.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Harcama Miktarı En az 10.000 € En fazla 250.000 €

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Destek Oranı: Kamu katkısı %50 40 yaşın altındaki faydalanıcılar için % 55 Dağlık alanlarda yer alan yatırımlar için % 60 Dağlık alanlarda yer alan ve 40 yaşın altındaki faydalanıcılar için %65

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Yatırımlar: Operasyonel binalar ve üretim tesislerinin inşası, modernizasyonu veya genişletilmesi,

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Yatırımlar: Yerel ürünlerin ve tarımsal ürünlerin üretim ve paketlenmesine ve el sanatları faaliyetlerine özel ekipman satın alınması, Paketleme tesislerinde fiziksel yatırımlar ve ekipman,

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Uygun Yatırımlar: Fabrika satış mağazası veya tanıtım stantları kurulması da dahil, yöresel ürünler ve el sanatlarının tanıtım ve pazarlamasına yönelik yatırımlar, Sadece projenin tamamlayıcı bir bölümü olarak, yazılım dahil Bilişim Teknolojileri ekipmanın satın alınması.

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi Projenin Seçimi için Sıralama Kriterleri: Kriter Puan Yatırımın, Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen Coğrafi İşaret Sertifikası almış bir yöresel tarım ve gıda ürünü veya geleneksel el sanatı ürününe yönelik olarak sunulması 15 Başvuru sahibinin (gerçek kişi olması halinde kendisi, tüzel kişilerde, tüzel kişiyi temsil ve ilzama yetkili kişi) başvuru sunulduğunda 40 yaş altında olması 10 İşletmenin orman köyünde faaliyet gösteriyor olması Yatırımın bir kadın girişimci tarafından uygulanması veya proje sahibinin kadın olması İşletmenin organik yöresel tarım veya gıda ürünü üretmesi Projenin işletmede çalışanların en az % 50’sinin kadın olduğunu göstermesi Yatırımın kabul edilmiş bir yerel kalkınma stratejisini temel alması ve bu strateji çerçevesinde önerilmesi 30 TOPLAM 100

302-2 Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi İLETİŞİM BİLGİLERİ: TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü 0452 212 13 48 Yardım Masası 444 85 35 İnternet Adresi www.tkdk.gov.tr Adres Akyazı Mah. 793. Sokak N0:18 Merkez/ORDU

Teşekkürler