ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

FAYDALI MODEL BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?.
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
PATENT ! Akım İndükleme ve Manyetik Alan Ölçümleri ile
Uluslararası Patent Başvuruları (PCT)
ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?
1602 TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
Cemil BAŞPINAR TTGV – ESİNKAP EĞİTİMİ PATENT HAKLARI - PATENT VERİ TABANLARI.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR 15 Ekim 2012 Afyonkarahisar.
AR-GE.
PATENT TESCİLİ VE SÜREÇLERİ
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
PATENTTEN DOĞAN HAKLAR
Patent Eğitimi Destek Patent A.Ş. Göksel HASANÇEBİ Patent Uzmanı.
ULUSLARARASI PATENT SINIFLANDIRMASI (IPC) A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı Ankara, 09 Kasım 2010.
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
PATENT BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
PATENT SİSTEMİ VE TESCİL PROSEDÜRÜ
Ali KÜÇÜKŞAHİN Marka Uzmanı Türk Patent Enstitüsü
Serhat Kemal Hatipoğlu Marka Uzmanı
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
Patent ve Faydalı Model Eğitim Programı
Sınai Mülkiyet Hakları Mustafa Güney ÇALIŞKAN
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
ULUSLARARASI MARKA TESCİLİNE İLİŞKİN MADRİD PROTOKOLÜ UYGULAMALARI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Comenius Okul Ortaklıkları
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
BÖLGESEL BAŞVURU / AVRUPA PATENTİ BAŞVURUSU
MARKALARIN ULUSLARARASI TESCİLİNE İLİŞKİN MADRİD PROTOKOLÜ BOLU Serhat Kemal Hatipoğlu Marka Uzmanı.
PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı İstanbul, 26 Ekim 2010.
GAZİANTEP BAKLAVASI AVRUPA TESCİL SÜRECİ. Yusuf İzzettin İYMEN Genel Sekreter Yrd. Gaziantep Sanayi Odası
Patent V. Tescil İşlemleri A. Ulusal Patnet Başvurusu
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
PASTIRMA AB İTİRAZ SÜRECİ
Patent Araştırması ve Patent Veritabanlarının Ö nemi.
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
Teknoloji Transferi ile İlişkili Türk Patent Enstitüsü Faaliyetleri
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
Uğur G. YALÇINER TOBB PATENT VE MARKA VEKİLLERİ SEKTÖR MECLİSİ ÜYESİ 3 MAYIS Ankara WIPO MISSION TO ANKARA, TURKEY, IN RESPECT OF A DEVELOPMENT.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
Anlatmacı: Adnan Hadzimusiç
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KAVRAMLAR Tasarım Ürün
Sunum transkripti:

ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI PCT ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI

PATENT ULUSAL YASA 551 SAYILI KHK ULUSLARARASI ANLAŞMALAR PCT EPC

[ Birden fazla şekli şart Yurtdışından Başvurular GELENEKSEL PATENT ] 12 AY Paris Sözleşmesi Yurtdışından Başvurular Ulusal Başvuru Her bir başvuru için ulusal araştırma inceleme ve diğer işlemler. GELENEKSEL PATENT SİSTEMİ (1.YOL) Birden fazla şekli şart Birden fazla araştırma Birden fazla yayın Birden fazla inceleme değerlendirilmesi Çeviri ve ulusal ücretlerin 12 ay içinde yatırılması A. Bülent DALOĞLU, Patent Uzmanı, bdaloglu@tpe.gov.tr

GELENEKSEL PATENT SİSTEMİ (1.YOL) 12 ay A. Bülent DALOĞLU, Patent Uzmanı, bdaloglu@tpe.gov.tr

Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) Buluşların birden çok ülkede korunması istendiğinde, işlemleri kolaylaştırmak ve daha ekonomik hale getirmek amacıyla 1970 yılında 20 üye ülke tarafından imzalanarak yürülüğe girmiştir. 01 OCAK 1996’da TÜRKİYE’de yürürlüğe girmiştir. 14 Haziran 2010 itibarı ile 142 ülke

İlkin çocuklara sorulur hangisini seçtiniz? Neden bunu tercih ettiniz sorulur? Gelecek cevaba göre görünüm farklı denirse tasarım etkisi denir Yok eğer üzerindeki marka tanınırsa markanın işlevinden bahsedilir.

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? NEDEN ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? Aynı başvuru tarihi ile üye ülkelerin tümünde aynı anda başvuru yapma imkanı verir. Patentin uluslararası yaygınlaştırılması için yapılması gereken harcamaları erteler. Patent verme kararı için gerekli alt yapıyı oluşturur Dünyadaki büyük şirketlerin, Üniversitelerin, Araştırma Enstitülerinin Uluslararası Patent koruması elde etmek için kullandıkları bir sistemdir.

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? NEDEN ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? Sizi dünya ile buluşturur PCT başvurusunun tüm üye ülkelerdeki ulusal patent başvuruları ile aynı etkiye sahiptir.

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? NEDEN ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU YAPILIR? Patent harcamalar; * Tercüme ücretleri * Ofislerin almış olduğu ücretler * Patent Vekil ücretleri

Patent verilme kararına dayanak teşkil eder: Buluşun patentlenip patentlenememesi ile ilgili önemli bilgilere sahip olunur. Bu bilgiler: Uluslarası Araştırma Raporu (ISR) Uluslarası Otoritenin Yazılı Uzman Görüşü (WO) II. Kısım Seçilmişse; Buluşunuzun patentlenip patentlenemediği ile ilgili Uluslararası Ön İnceleme Raporu (IPRP –Chapter II)

Uluslarası Araştırma Raporu (ISR)

Yazılı Görüş (Written Opinion)

Uluslararası Ön İnceleme Raporu (IPRP–Chapter II)

Bu Bilgilere Göre Neler Yapılır? * Buluşun ulusal aşamaya girip girmeyeceğine karar verilir. Buna örnek olarak; The Procter And Gamble Company firması The Procter And Gamble Company PCT I ve II kısım boyunca alınan bilgilere göre; * Uluslarası başvurularının % 20 sinde hiçbir ülkede ulusal safhaya geçmemiş Türk Patent Enstitüsü kayıtlarında yapılan araştırma soncunda 747 patent başvurusu bulunan The Procter and Gamble Company nin PCT sistemini kullanırken izlediği yöntemi vercek olursa; * Ulusal safhaya girdiği başvurularında % 70’inde bu ülkelerde patent almış

Kimler başvuruda bulunabilir? * PCT’ye taraf ülke vatandaşları * Veya PCT’ye taraf ülkede ikametgahı bulunan gerçek veya tüzel kişiler *Ayrıca, buluşun birden fazla başvuru sahibi varsa ve bu başvuru sahiplerin en az biri PCT’ye taraf üye ülke vatandaşı ise veya ikametgahı üye ülkelerden birinde bulunmaktaysa, PCT başvurusunda bulunabilmektedir.

PCT Uluslararası Başvuru Nerelere Yapılabilir? * Kabul Ofisi Olarak Ulusal Ofise – TPE’ye * Uluslarası Büroya – WIPO’ya * Veya EPO’ya (üye ülke Vatandaşları için doğrudan EPO’ya)

PCT Başvurusu için gerekli evraklar - Başvuru Dilekçesi - Buluşu anlatan Tarifname - İstem veya istemler - Teknik resimler (varsa) - Özeti Başvuru ücreti (Araştırma Kuruluşu EPO’dur) (başvuru tarihinden itibaren bir ay içerisinde başvuru ve araştırma ücreti ödenebilir.)

PCT Başvuru Dilekçesi FORM PCT/RO/101

PCT Başvuru Dilekçesi

PCT Başvuru Dilekçesi

PCT başvurusu nasıl yapılır? Başvuru evrakı, WIPO Uluslarası Büroya ya doğrudan posta ile veya elle doğrudan teslim edilerek veya faksla yapılabilir Kabul Ofisi olarak TPE’ye ise posta veya elle şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Faksla başvuru kabul edilmemektedir.

Hangi Dilde başvuru yapılabilir? Kabul Ofisi olarak Enstitümüze İngilizce, Almanca,Fransızca TÜRKÇE dillerinde biri ile başvuruda bulunulabilir, Başvuru evrakı seçilen Uluslararası Araştırma Kuruluşunun (EPO İngilizce, Almanca,Fransızca ) araştırmayı yapacağı dillerden birinden olmadığında (Türkçe), ISA’nın kabul ettiği ve yayın dili ile aynı olacak şekilde başvurunun tercümesinin 1 ay içerisinde gönderilmesi gerekmektedir. Ancak Başvuru Dilekçesi, İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden biri olmalıdır

Kimler Vekil olarak atanabilir? Sözleşmeye taraf ülkelerin ulusal Ofisleri tarafından vekil olarak kabul edilen tüm kişiler uluslararası başvurunun vekili olarak kabul edilebilir.

Uluslarası Araştırma Otoriteleri

PCT Ücretleri KASIM 2010 100 CHF İletim Ücreti 30 CHF Rüçhan Belgesi Düzenleme Ücreti 2.375 CHF Araştırma Ücreti (01.10.2010) 1330 CHF Uluslar arası Başvuru Ücreti/ Tüzel Kişiler için (- 100 CHF PCT EASY indirimi ile 1230 CHF) CHF 133 CHF Uluslar arası Başvuru Ücreti/ Gerçek Kişiler için (- 10 CHF PCT EASY indirimi ile 123 CHF)

Bu dilekçe ile birlikte; PCT Request PCT Başvurusu (TPE-P-104 Form) dilekçe ekinde Enstitümüze sunulması gerekmektedir. Bu dilekçe ile birlikte; PCT Request Ücretin ödendiğine dair dekont aslı 3 Nüsha Tarifname takımı PCT Easy sistemi kullanılmışsa 1 adet PCT-Easy Disketi

PCT SİSTEMİ Ulusal Aşama Uluslararası Aşama KABUL OFİSİ Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Ulusal Ofisler (TPE) Uluslararası bşvr tarihi

ULUSLARARASI SAFHA İŞLEMLERİ