Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
FESKOM AKADEMİ CANLI ONLINE EĞİTİM
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
PROGRAM GELİŞTİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME SÜRECİ
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Sefa BARIŞ U Eşref TİRYAKİ U Taha AKKOL U
Sınav Rehberliği Konusunda
DEĞERLER EĞİTİMİ.
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
Rehberlik Servisi Tanıtımı
Etkinlikler ve Örnek Formlar
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
ZORBALIK.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Mentör Öğretmenlik.
Rehberlik Servisi Tanıtımı
SEVCAN DEMİR ELEKTROY NEDİR? Öğrencilerin derse ne ölçüde katıldıklarını görmek; onların sorunlarını tespit etmek ve tüm sınıfın beraber ilerleme.
Aile Atölyeleri Projesi
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EYTPE YÜKSEK LİSANS ÖRGÜT VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ EĞİTİM YÖNETİMİNDE ÖRNEK.
GÜVENLİ OKULLAR. GÜVENLİ OKUL KRİTERLERİ Olumlu ilişkiler kurulmasını sağlar. Çocukların duygularını özgürce ifade edebilecekleri olanaklar yaratır. Çocuk.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Dr. Mustafa Ayral: Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erol Bozkurt : Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Çakır : Altındağ İlçe Milli Eğitim.
Showrooming: Mağaza İstismarı Erdal ÜNSALAN (Amasya Üniversitesi) Mustafa ÜNSALAN (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi)
EYLÜL DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
CLASS DOJO.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Aile katılımının artırılması
OKUL VE ÇEVRE GÜVENLİĞİ SEMİNER KONUSU
TAM ÖĞRENME MODELİ.
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Şakir ÇINKIR, Funda NAYIR
DEVAMSIZLIK NEDENLERİ VE GİDERİLMESİ İÇİN NELER YAPILMALI?
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME
BALıKESIR ÖLÇME DEĞERLENDIRME MERKEZI İZLEME DEĞERLENDİRME DEĞİŞİM GELİŞİM.
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
Öğretmenlerin Bit Tutumları
Sunum transkripti:

Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı

Literatür Taraması Oluşturacağımız site öğretmen-veli işbirliğini sağlayan web tabanlı platformdur. Bu çalışmaya benzer e-okul sistemi bulunmaktadır. Yapılan literatür çalışması sonucunda: İlköğretimde okul-aile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velilerinin beklenti ve önerilerini belirlemek amacıyla Arş. Gör. Erten GÖKÇE tarafından yapılan araştırmanın sonucunda elde edilen bulgular doğrultusunda, hem okul yöneticileri hem de velilerin okul-aile işbirliğinin kurulabilmesi için, etkili bir işbirliği ve iletişimin sağlanması gerektiği konusunda tam bir görüş birliği içerisinde oldukları söylenebilir.

Literatür Taraması Okul-aile işbirliği ve öğrenci başarısı üzerine bir tarama çalışması yapan Sosyal Bilimler Dergisi yazarı Engin ARSLANARGUN’a göre iletişim sorunu ortadan kaldırılmadan, etkin bir okul-aile işbirliğini gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ifade etmiştir.

Literatür Taraması İlköğretim öğrenci velilerinin e-okul veli bilgilendirme sistemine ilişkin görüşleri ve memnuniyet düzeyleri üzerine araştırma yapan Reşat ÇETİNOĞLU, velilerin sistemi yetersiz bulduklarını ve sistemden memnun olmadıklarını belirtmiştir. Buna sebep olarak ise; velilerin sisteme girdiklerinde bilgi eksikliğinden ve sistemin giriş metodunda istenen bilgilerin herkes tarafından ulaşılabilirliğinden kaynaklanan sorunları ifade etmiştir.

Literatür Taraması Çetin ERDOĞAN ve Nihan DEMİRKASIMOĞLU’nun öğretmen ve yöneticilerin, ailelerin eğitim sürecine katılımına ilişkin görüşlerinin belirlenmesi için yapmış olduğu araştırmaya göre; öğretmen ve yöneticilerin ailelerin eğitim sürecine katılımının gereği konusunda hemfikir olduğunu, ancak çoğunun uygulamada aynı hassasiyeti gösteremediği sonucuna varmıştır. Katılım ise çoğunlukla ailenin okula gelip bilgi alışverişi yapması şeklinde olmaktadır.

Literatür Taraması Türkan ARGON ve Cemile Kıyıcı'nın ilköğretim kurumlarında ailelerin eğitim sürecine katılımına yönelik öğretmen görüşlerini belirlemek amacıyla yaptığı araştırmaya göre; ailenin eğitime katılımı öğrencinin gelişimi ve akademik başarısını artırırken, katılım düzeyinin istenen düzeyde olmadığını görmüştür. Ailelerin eğitim sürecine katılımını engelleyen unsurların eğitim, kültür, ekonomik düzeylerinin düşük olması, yoğun iş temposu, aile içi sorunlar vb. nedenler olduğu sonucuna varmıştır.

Projemizin Artıları Bu projenin hayata geçirilmesi ile ortaya konulacak ortam ve materyaller her eğitim sınıfı düzeyindeki öğretmen ve veliler arasındaki sosyal iletişime olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Öğretmen ve veliler için zamandan tasarruf sağlayacaktır. Öğrencilerin başarısına katkı yaparak ülkenin gelişmesinde etkin rol oynayacak olan nesillerin yetişmesini sağlayacaktır.

Projemizin Artıları Velilere öğrenci gelişim sürecini adım adım izleme şansı sunacaktır. Ortaya çıkan herhangi bir olumsuz durumda anında müdahale şansı sunacaktır. Veliler istedikleri her anda sisteme girip öğrenci hakkında istedikleri bilgilere sahip olacaklar.

Özgün Değer Çift yönlü iletişim, Kısa zamanda ve ayrıntılı bilgilendirme, Dönüt alabilme kolaylığı, Zaman ve mekandan bağımsız olma, Öğrenci gelişimini olumlu yönde etkileyecek paylaşımlarda bulunma imkanı, Güvenli ve gizli sistem kullanımı.

Eksik Yönleri Her evde bilgisayar ve internet olmaması, Velilerin temel düzeyde bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaması