Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Yeni Portalının Tanıtımı eTwinning
twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
Görüntü Özellikleri.
Oxford Learn – Online Practice Öğretmenler için Kayıt Süreci
E-TWINNING.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
ETwinning 1. Bölge Bilgilendirme Toplantısı Torbalı-04 Nisan 2012 Nurcan ARI İzmir İl MEM /PKE e-Twinning İl Koordinatörü Selcuk-Menderes-Kiraz-Tire-Beydağ-Torbalı-Ödemiş-Bayındır.
Ders Kayıt Onayı. Enstitü otomasyon sayfasına giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki ekranda ‘Öğrenci İşlemleri’ düğmesini tıklayın.
Avrupa okulları içi a ğ KAYIT. KAYIT OLMA Sıkça kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi yazın. İletişim için önemli! Uygun bir kullanıcı adı seçin, çünkü.
19-22 Aralık’ta Antalya’da yapıldı Yılı Ulusal Konferansı.
eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP (MASA ÜSTÜ)
eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi PORTAL.
Dr. Cemalettin MADEN Türkiye UDS Üyesi
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi KAYIT.
Hayat boyu öğrenme programı
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
Oturum aç butonuna tıklayın.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
BAŞVURU SAHİBİ BİLGİLERİNİN KAYS’A GİRİLMESİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Oturum aç butonuna tıklayın. Adım 1. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazın. İpucu: Eğer şifrenizi hatırlayamazsanız, ‘Şifrenizi mi unuttunuz?’ istemini.
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Kullanıcı Giriş İşlemleri.
Adım 1 adresine gidin.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
eTwinning Bilgilendirme Toplantısı
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Modül 5 FACEBOOK.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Avrupa okulları içi a ğ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi DESKTOP.
Twinspace
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.
Bilgilendirme Toplantısı
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
ETwinning: Gelişim yol haritası Mehmet Muharremoğlu Koordinatör eTwinning Ulusal Destek Servisi Bilgilendirme toplantısı Türkiye Kalite Ödülü Töreni.
Öğretmenin öğrenme üzerindeki etkisi Pek çok deneysel çalışma, öğretmenin öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.(Bkz.
WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi.
ETwinning PORTAL.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
ETwinning Avrupa okullar için topluluk Öğretmenler için Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebilecekleri ve fikir paylaşabilecekleri, güvenli ve ücretsiz.
eTwinning Eğitim Toplantısı
eTwinning Projeleri Nedir?
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI
Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
WEB 2.0 ARAÇLARI.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
PowerPoint'e Hoş Geldiniz
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı eTwinning Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

ETWİNNİNG NEDİR ? Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir. Comenius Faaliyetidir. Ocak 2005’te başlamıştır. Ülkemiz Şubat 2009’da katılmıştır. Avrupadaki okulları işbirliğine teşvik etmek için başlatılmıştır. Ortak bulmak, okul projeleri yapmak, yönetmek ve yürütmek için tasarlanmıştır.

ETWINNING FIRSATLARI NELERDİR ? Avrupadaki okullarla iletişim kurma, Çevrimiçi projeler yürütme, Yabancı dili kullanma, Bilgisayar becerilerini geliştirme, İşbirliği yapma ve fikir paylaşma Yeni insanlarla tanışıp, farklı kültürler keşfetme,

PEKİ YA ÖĞRENCİLERİMİZ ? Eğlenirken öğrenirler. Farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edinir, sosyalleşir. Yabancı dilini kullanır. Bilgisayar becerilerini geliştirir. Takım ruhunu hisseder, sorumluluk alır. Kendini keşfeder, özgüveni artar. Paylaşmanın ve birlikte çalışmanın tadına varır.

ETWINNING’DE NELER VAR ??? eTwinning Anasayfası – Genel Portal

ETWINNING’DE NELER VAR ?? eTwinning Desktop– Masaüstü

ETWINNING’DE NELER VAR ? Twinspace – Projelerin Yürütüldüğü Özel Alan

Peki Nereden Başlamalı ?

Önce Sisteme Kayıt ! PORTALIN DİLİNİ BURADAN DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ PORTALA BURADAN KAYIT OLABİLİRSİNİZ.

Sisteme Kayıt ! Sisteme 2 Aşamada Kaydoluruz ; 1- Ön Kayıt :

Sisteme Kayıt ! 2- Kesin Kayıt : Ön Kayıttan sonra e-posta adresinize gelen link’e tıklayarak kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Company Logo www.themegallery.com Sisteme Kayıt Tamam √

Şimdi Giriş Yapıp Masaüstümüze Gidelim. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş yapınız. Artık Masaüstüne Git’e Tıklayarak Başlayabilirsiniz.

Masaüstü’nde neler var? Anasayfa Profiller Projeler Etwinner’ları bul Öğretmenler Odası Kaynaklar 7. Yardım Masası

Masaüstü - Anasayfa

Masaüstü-Profil Profilinizi düzenleyiniz. Kendi resminizi ya da hoşunuza giden bir görseli ekleyiniz. Proje fikirlerinizi ve amaçlarınızı anlatınız. Burada; Kişi Listeleriniz, Hakkınızda bilgiler, Posta kutucuğunuz bulunmaktadır.

Masaüstü - Projeler Burada; Projelerinizi görebilir Veya Yeni proje başlatabilirsiniz.

Masaüstü - Etwinner’ları Bul Burada; Projelerinize ortak bulabilir, Ortak arayan kişilerle iletişime geçebilir, Onların projelerine dahil olabilirsiniz.

Masaüstü-Öğretmenler Odası Burada; Belirli konuları tartışmak üzere eTwinning kullanıcıları tarafından oluşturulmuş odalara katılabilirsiniz.

Masaüstü-Kaynaklar Burada; Kullanıcılar tarafından yüklenmiş dijital kaynaklara ulaşabilir, Siz de kendi kaynaklarınızı yükleyebilirsiniz.

Masaüstünü tanıdık, şimdi proje zamanı !!! Bir proje başlatmak için kişi listenizde en az bir yabancı ortağınız olmalıdır. Masaüstünüzdeki ‘Projeler’ bölümüne gidiniz.

Adım Adım Proje Hazırlama … Yeni Bir Proje Oluştur’a Tıkla

Kişi Listenizden Bir Okul Seçiniz

Projenizi Tanımlayınız

Son Aşama – Ön İzleme Proje tanımlamanızı kontrol ediniz. Onaylama işlemini yaparak proje başvurunuzu tamamlayınız.

Proje Kabul Süreci ? Başvurudan sonra; 1. İlk önce seçtiğiniz ortağınıza davetiniz gönderilir. 2. Ortağınız daveti kabul eder etmez her iki ülkenin ulusal destek servisine proje başvurunuz iletilir. 3. Projeniz UDS tarafından onaylandıktan sonra twinspace alanında çalışmaya başlayabilirsiniz. 4. Yaklaşık bir hafta sonra ilk etiketiniz de gelecektir.

Projenizi yürüteceğiniz özel alandır. TWINSPACE Projenizi yürüteceğiniz özel alandır. Öğrenci, öğretmen ve ziyaretçi davet edebilir, Proje etkinliklerinizi düzenleyebilir, Resim, belge, blog, forum, günlük, wiki ekleyebilir, Öğrencilerinizle projenizi yürütebilirsiniz.

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER !