T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Advertisements

Amasya Görüşmesi’nde kabul edilen tek maddeydi.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
MİLLİ MÜCADELEDE HAZIRLIK DÖNEMİ VE MİLLİ BİLİNCİN UYANDIRILMASI
Erzurum Kongresi Koray Özcan
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
GENELGELER VE KONGRELER
KURTULUŞ SAVAŞI M.KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKMASI(19 MAYIS 1919)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Bölüm – 8. Bölüm - 8  Temel Kavramlar  Mustafa Kemal’in Samsuna Çıkışı Ve Milli Mücadele İçin İlk Adımlar  Havza.
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
CEMİYETLER MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER MİLLİ CEMİYETLER
Adı:Dilara ÖZKAHRAMAN Sınıf:4/C
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
AMASYA GÖRÜŞMELERİ VE MİSAKIMİLLÎ
HAVZA GENELGESİ ( Mayıs 1919)
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
KURTULUŞ SAVAŞI ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER.
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
KUVAYIMİLLİYE VE DÜZENLİ ORDU
SİVAS KONGRESİ SONRASI MİLLİ MÜCADELE
Kurtuluş Savaşı’nda Cemiyetler
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
ERZURUM KONGRESİ 23 Temmuz 1919
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞI.
1921 ANAYASASI.
AMASYA GÖRÜŞMELERİ 22 Ekim 1919
TBMM’YE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALAR
ANADOLU KASIM İLKBAHAR 1921
Bağımsızlık Savaşı
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
GENELGE VE KONGRELER AMASYA GENELGESİ
Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı) ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
ERZURUM KONGRESİ.
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
AİT Ders çalışma soruları.
Yrd. Doç. Dr. V. SEFA FUAT HEKİMOĞLU OKT. SEDAT GENCER VI. HAFTA
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
KURTULUŞ SAVAŞI -Hazırlık Dönemi-
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi GENELGELER/BİLDİRİLER/TAMİMLER 1  Havza Genelgesi(28 Mayıs1919):  Kararları:  Başta İzmir’in işgali.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
Egemenlik Milletindir. Tam bağımsızlık ve millet egemenliği ne demektir ? Resimler neyi ifade etmektedir ?
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MUSTAFA KEMAL PAŞA SAMSUN’DA…  Mustafa Kemal, IX. Ordu Müfettişi göreviyle Samsun’a gönderildi.  Padişah.
TOPRAKLARIMIZIN PAYLAŞILMASI
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
Erzurum Kongresi (23 Temmuz – 7 Ağustos  Erzurum Kongresi, Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Trabzon Muhafaza-i Hukuk cemiyetinin katkılarıyla.
20-22 Ekim 1919 Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
Amasya Görüşmeleri 20 – 22 Ekim 1919.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
Engin DEMİRCİ Malatya 2016.
Erzurum Kongresinin Sonuçları Milli Mücadele İçindeki Yeri ve Önemi Erzurum Kongresi memleketin bütününü ilgilendiren tarihi kararlarıyla bölgesel bir.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 ERZURUM KONGRESİ Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
TBMM YE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALAR. Sebepleri 1. İst. Hük. ile İtilâf Devletleri’nin kışkırtmaları. 2. Kuvay-ı Milliye’nin disiplinsiz davranışları ve baskıları.
T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ HAZIRLAYAN *BEYZA KILINÇ 12-C SBT 965.
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi

Sivas Kongresi ( 4-11 Eylül 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi ( 4-11 Eylül 1919) 1. Amasya Genelgesi’nde Sivas’ta toplanma kararı alınmıştı. 2. Bu nedenle Mustafa Kemal, Erzurum’dan sonra Sivas’a geçti. 3. Sivas’ta arkadaşlarıyla görüşmeler yaptı.

Sivas Kongresi Öncesinde Yaşanan Sorunlar T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi Öncesinde Yaşanan Sorunlar İtilaf devletleri ve İstanbul Hükümeti bu kongrenin toplanmasını istememiş ve hatta Elazığ Valisi Ali Galip’i kongreyi dağıtmakla görevlendirmiştir. Kongre başlarken Amerikan Mandası’nı isteyenler olmuştur. Sivas Kongresi’ne kimin başkanlık yapacağı konusunda tartışmalar olmuş sonuçta Mustafa Kemal bu kongrede de başkan seçilmiştir.

Kongreye yurdun çeşitli yerlerinden 38 delege katılmıştır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Sivas Kongresi Kongreye yurdun çeşitli yerlerinden 38 delege katılmıştır. Sivas Kongresi, tüm zorluklara rağmen Sivas Lisesi’nde 4-11 Eylül tarihlerinde yapılmıştır.

Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Erzurum Kongresi kararları, Sivas Kongresi’nde ufak değişikliklerle kabul edilmiştir. Bölgesel olan Erzurum Kongresi kararlarını, ulusal olarak toplanan Sivas Kongresi’ nde onaylamak için. Peki Neden?

Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi 1. Tüm cemiyetler, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleştirildi. 2. Erzurum Kongresi’nde doğu illerini temsilen seçilen Temsil Heyeti yurdun tamamını temsil edecek şekilde genişletildi.

Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi 3. Temsil Heyeti’nin başkanlığına yine Mustafa Kemal geçti. Artık Mustafa Kemal, ulusal bir liderdir. 4. Manda ve himaye fikri, kesin olarak reddedildi.

Sivas Kongresi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi 5. Temsil Heyeti Ali Fuat Cebesoy’u, Batı Cephesi Komutanlığı’ na atadı. 6. Halkı bilinçlendirmek ve doğru bilgi almasını sağlamak için İrade-i Milliye adıyla bir gazete kuruldu.

SONUÇ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi Damat Ferit Paşa, Kongre’yi dağıtmak istedi. Ali Galip, burada görevlendirildi. Ali Galip, başarılı olamadı. İstanbul ile tüm iletişim kesildi. Damat Ferit Paşa istifa etti.

ATATÜRK’ÜN KURTULUŞ YOLCULUĞU T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi ATATÜRK’ÜN KURTULUŞ YOLCULUĞU