2014 YGS BAŞVURU İŞLEMLERİ MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Advertisements

GEZİ PARKI ARAŞTIRMASI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
TAXI 7X24 TANITIM SUNUMU. Sistemimiz Nasıl Çalışır ?
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
GEVAŞ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS-LYS VE BÖLÜM TANITIMLARI
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
YGS – LYS VE SÜREÇ.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI YAZILIMI
2015 YGS BAŞVURU İŞ LEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ 19 5 OCAK- 19 OCAK 2015 (Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.) Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarih:
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI ÇANKIRI ÇANKIRI SINAV MERKEZİ KOORDİNATÖRÜ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ SINAV MERKEZİ YÖNETİCİSİ.
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
SINAV SİSTEMİ 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 1. aşamada 1 oturum 1. aşamada 1 oturum 1.aşama 23 Mart tarihinde.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
Ahmet Haşim İlkokulu 2013 Yılı Sınıf Sınavları.
2012 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS).
YGS LYS BAŞVURULARI. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi :
Yıldırım milli eğitim müdürlüğü ortak sınavlar komisyonu
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ali MUHÇİ Şube Müdürü 20/03/2015
İLHAN OĞUZ TİCARET MESLEK LİSESİ REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
MESLEKLER.
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
YGS BAŞVURU TARİHLERİ OCAK “ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)” NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ya da mezun olacak.
BAŞVURU NASIL YAPILACAK 2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır: 1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI (ALS)
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
ABDULLAH TOKUR REHBERLİK SERVİSİ 2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
1 Başvuru tarihleri : ile DGS sınavı: Sınav saati: 9.30 Sınav Süresi: 140 dakika Soru sayısı: 120 (60 Sayısal 60.
2016 PYBS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ! MEHMET DEMİRİREM SARGIN.
Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili 26 Temmuz 2016.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK Gayrimenkulün Enerjisi Raporu 2016 Yılı – İlk 9 Ay 24 Ekim 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
2016 – YGS ve LYS SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!.
HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
İBRAHİM UYAR İLKÖĞRETİM OKULU
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Tuvalet Açma - Tuvalet Tıkanıklığı Açma - Tıkanan Tuvalet Nasıl Açılır
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS)
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
EFSANE BİLİM…. EFSANE BİLİM EFSANE BİLİM..
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

2014 YGS BAŞVURU İŞLEMLERİ MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

TARİHLER Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi : 23 Mart 2014 (Pazar), 10.00, 160 dakika Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru Tarihleri : Nisan 2014 MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BAŞVURU NEREYE YAPILACAKTIR ? Öğrencilerimiz okulumuzun başvuru merkezi olması nedeni ile başvurularını okulumuzda yapabilecektir. İşlemlerin belirli bir plan dahilinde olması amacı ile sınıflarımıza ayrılan günlerde başvuru işlemleri yapılacaktır. Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL (ÖSYM tarafından alınan ücrettir. ) MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

BAŞVURU YAPILABİLMESİ İÇİN; Bankaya sınav ücretinin mutlaka yatırılmış olması gerekmektedir. Nüfus Cüzdanı yanınızda olmalı. Doldurulması gereken aday bilgi formu müdür yardımcılarımız ile birlikte doldurulacaktır. MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

İSTANBUL İÇİN SINAV MERKEZLERİ VE KODLARI (Kadıköy/Maltepe/Ataşehir) (Üsküdar/Ümraniye/Beykoz/Şile/Çekmeköy) (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer) (Beyazıt/Bakırköy/Bahçelievler/Zeytinburnu/Fatih) (Avcılar/Esenyurt/Beylikdüzü/Küçükçekmece) (Güngören/Esenler/Bayrampaşa/Bağcılar/Eyüp) 347 -(Gaziosmanpaşa/Başakşehir/Sultangazi/Arnavutköy) (Kartal/Tuzla/Pendik/Sancaktepe/Sultanbeyli) (Çatalca/Silivri/Büyükçekmece) MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

SINAV ÜCRETİ NEREYE VE NASIL YATIRILACAKTIR ? Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Ayrıca Aşağıdaki bankalarada YGS başvuru ücreti yatırılabilecektir. ; Adayların başvuru sırasında ödemeleri gereken ücreti yatırırken banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret İnternet aracılığıyla da yatırılabilir. Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Halkbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı VakıfBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Tüm PTT iş yerleri YGS Sınav Ücreti : 40,00 TL MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ ÇOK ÖNEMLİDİR…. Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında İnternet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir. Ş ifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM’nin ve adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin İnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM başvurU merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 2,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

SINIFLARIMIZ İÇİN BELİRLENEN GÜNLER ÖĞLEDEN ÖNCEÖĞLEDEN SONRA 06 /01/2014 PAZARTESİ12 /A12/I 07 /01/2014 SALI12/B12/H 08 /01/2014 ÇARŞAMBA12/C12/G 09 /01/2014 PERŞEMBE12/D12/F 10 /01/2014 CUMA12/E MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

ÖNEMLİ KODLAR AÇIKLAMAKODU OKULUMUZUN KODU ANADOLU LİSESİ KODU11033 FEN BİLİMLERİ1595 TÜRKÇE /MATEMATİK3303 YABANCI DİL2761 SOSYAL BİLİMLER2425 MEHMET NİYAZİ ALTUĞ ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ