FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üreme, Büyüme ve Gelişme
Advertisements

Üreme Çeşitleri Zafer Zengin Özel Yamanlar Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni
BİTKİLERDE ÜREME.
BİYOLOJİ DÖNEM ÖDEVİ ÖĞRETMEN ADI: ALİ ÖZGÜR AKDAYI
NUTFE DÖLLENME ALAKA. NUTFE DÖLLENME ALAKA İnsan döllenmiş bir yumurtadan oluşmadı mı. Sonra alaka haline dönüştü İnsan döllenmiş bir yumurtadan oluşmadı.
Nutfe ve Alaka’nın Başlangıcı
MAYOZ BÖLÜNME
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
İnsanda Üremenin Biyolojik Özellikleri
İNSANLARDA ÜREME , BÜYÜME VE GELİŞME
çiçekli Bitkilerde üreme, büyüme, gelişme
İNSANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME.
9 EYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU
Hücre bölünmesi.
Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
Hücre Bölünmesi Ve Kalıtım
FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
EŞEYSİZ ÜREME VE ÇEŞİTLERİ
HÜCRE BÖLÜNMESİ ve KALITIM
MAYOZ BÖLÜNME.
CANLILARDA ÜREME.
MAYOZ BÖLÜNME.
İNSANDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
İnsanda üreme,büyüme,gelişme
CANLILARDA ÜREME.
Sistemleri Anatomisi ve fizyolojisi
EŞEYLİ VE EŞEYSİZ ÜREME.
Hücre Bölünmeleri Hücre bölünerek sayılarını artırırlar. Hücrelerin bölünme İçin gerekli olan emir DNA tarafından verilir. Hücrelerin bölünmeleri için.
EŞEYLİ VE EŞEYSİZ ÜREME
HÜCRE Bitki Hücresi Hayvan Hücresi.
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Mayoz Bölünme.
Mayoz bölünme.
MİTOZ BÖLÜNME MAYOZ BÖLÜNME
adresinden alınmıştır
CANLILARDA ÜREME.
Ünite- 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ ve KALITIM
KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ GÜNDÜZ 2-A
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME Şehit Polis İsmail
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
HÜCRE.
KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ GÜNDÜZ 2-A
İNSANLARDA ÜREME , BÜYÜME VE GELİŞME
İNSANDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Türünün Devamlılığını Sağlayan Canlılık Olayı(Üreme)
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ~~~~~~~~~~ HAZIRLAYANLAR ~~~~~~~~~~
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
Büyüme Ve Gelişme Soruları (10 ADET)
Gametogenezis Gonatlarda mayotik bölünme sonucunda gametlerin (sperm ve yumurta hücreleri) oluşmasına gametogenezis denir. Testislerde sperm üretimine.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR.
Gametogenezis Gonatlarda mayotik bölünme sonucunda gametlerin (sperm ve yumurta hücreleri) oluşmasına gametogenezis denir. Testislerde sperm üretimine.
Polinizasyon = tozlaşma
MAYOZ BÖLÜNME.
Hücre Bölünmesi Ve Kalıtım Konular MitozKalıtımMayozDNA Genetik Kod.
YUMURTA HÜCRESİNİNOLUŞUMU OOGENEZ. Dişi bireylerde yumurta hücresinin gelişimi anne rahminde başlar ve belirli bir yaşa gelinceye kadar devam eder.
SLAYTI BAŞLAT. EMBRİYO ; Yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesiyle oluşan zigot, çift sarmallı DNA moleküllerini içerir. Bitkiler, hayvanlar, ve bazı.
ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME.
HÜCRE DÖNGÜSÜ.
EŞEYSİZ ÜREME. EŞEYSİZ ÜREME EŞEYSİZ ÜREME Bir ata canlının kendine genetik olarak özdeş canlılar meydana getirmesidir.
Tek bir bireyden çeşitli yollarla yeni yavruların oluşturulmasına eşeysiz üreme denir. Oluşan bireyler birbirleriyle ve ana canlı ile aynı kalıtsal özellik.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME GAMET HÜCRELERİ ve SOMATİK HÜCRELER Üremek için özelleşmiş hücrelere gamet hücreleri denir.Gamet hücreleri haploit (n)
Sunum transkripti:

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ EŞEYLİ ÜREME

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ Farklı kalıtsal özelliğe sahip olan dişi ve erkek üreme hücrelerinin birleşmesiyle yeni canlının oluşmasına eşeyli üreme denir.

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ Eşeyli üreme 3 aşamada meydana gelir. 1. Üreme hücresi (gamet) oluşumu 2. Döllenme 3. Gelişme

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ 1. Üreme hücresi (gamet) oluşumu Eşeyli üremede erkek ve dişi bireyin üreme organlarındaki üreme ana hücrelerinden mayoz bölünme sonucu üreme hücreleri üretilir. Dişi Birey Dişi üreme organı (yumurtalık) Üreme ana hücresi Yumurta Erkek Birey Erkek üreme organı (testis) Üreme ana hücresi Sperm Oluşan hücrelere gamet adı verilir. Dişi bireydeki gamete yumurta, erkek bireydeki gamete sperm denir. 2n 2n mayoz mayoz n n

n n 2n FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ 2. Döllenme Erkek ve dişi üreme hücrelerinin çekirdekleri birleşir. Bu olaya döllenme denir. Döllenme sonucu oluşan hücreye zigot adı verilir. Sperm Yumurta n n Zigot 2n

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ 3. Gelişme Döllenme sonucu oluşan zigot defalarca mitoz bölünme geçirerek embriyo denilen canlı taslağını oluşturur. Embriyo da gelişimini tamamlayarak yavru canlıyı meydana getirir.

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ Dişi Birey Dişi üreme organı (yumurtalık) Üreme ana hücresi Yumurta Erkek Birey Erkek üreme organı (testis) Üreme ana hücresi Sperm 2n 2n Üreme hücresi (gamet) oluşumu mayoz mayoz n n Döllenme Zigot 2n mitoz Gelişme Birey

FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ Eşeysiz Üremenin Özellikleri Eşeyli Üremenin Özellikleri Erkek ve dişi üreme hücreleri yoktur. Erkek ve dişi üreme hücreleri vardır. Döllenme olayı görülmez. Döllenme olayı gerçekleşir. Eşeysiz üremeyi sağlayan temel olay mitoz bölünmedir. Eşeyli üremenin temelini mayoz bölünme ve döllenme olayları oluşturur. Oluşan bireyler birbirleriyle ve ana canlıyla aynı kalıtsal özelliklere sahiptirler. Oluşan bireylerin kalıtsal yapısı ana ve baba bireylerden farklıdır. Kalıtsal çeşitlilik görülmez. Kalıtsal çeşitlilik vardır. Oluşan yavru bireyler çevresel değişimlere kolay uyum yapamazlar. Oluşan yavru bireyler çevresel değişimlere uyum sağladıkları için dayanıklıdır.