Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME."— Sunum transkripti:

1

2 ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME HÜCRESİ Canlıların nesillerini devam ettrmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. Bu hücrelerde ‘’ eşey ‘’ hücreleride denir. Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME HÜCRESİ Canlıların nesillerini devam ettrmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. Bu hücrelerde ‘’ eşey ‘’ hücreleride denir.

3 Üreme 2 grupa ayrılır. ÜREME EŞEYLİ ÜREME : EŞEYLİ ÜREME : ÜREME HÜCRELERİ İLE MEYDANA GELEN ÜREMEYE DENİR. EŞEYSİZ ÜREME: EŞEYSİZ ÜREME: ÜREME HÜCRELERİ OLMADAN CANLININ TEK BAŞINA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÜREME ŞEKLİNE DENİR.

4 İÇ VE DIŞ DÖLLENME İÇ DÖLLENME YUMURTA VE SPERMİN ANNE VÜCUDUNDA BİRLEŞMESİYLE GERÇEKLEŞEN DÖLLENMEYE DENİR. DIŞ DÖLLENME YUMURTA VE SPERMİN ANNE VÜCUDU DIŞINDA BİRLEŞEREK GERÇEKLEŞEN DÖLLENMEYE DENİR.

5 ÇİÇEK İN BÖLÜMLERİ ÇİÇEK SAPI : çiçeğin bitki gövdesine yerleştiği kısımdır. ÇİÇEK TABLOSU: bitkinin taç, çanak, yaprakları erkek ve dişi organlarını bir arada tutar. ÇANAK YAPRAĞI : çiçeğin tomurcuk halini dış etkilerden korur. Fotosentez yapar. TAÇ YAPRAK : Çiçeğin renkli ve kokulu yapraklarıdır.

6 Erkek organı Başçık : çiçek tozlarının bulunduğu kısımdır. Sapçık: başçığı taşır. DİŞİ ORGAN Tepecik: polenlerin dişi üreme organına yerleştiği kısımdır. Dişicik borusu : polenlerin tepecikten yumurtalığa taşındığı borudur. Yumurtalık : içinde bir veya birkaç tane tohum taslağı Bulunur. Polen: bitkinin erkek üreme hücrelerini taşıyan yapıya denir.


"ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları