DOKTOR DOKTOR NEDİR, NE İŞ YAPAR DOKTOR NASIL OLUNUR DOKTORUN MAAŞLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARINDA ACİL SERVİSLERİN GÜNCEL DURUMU
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ERZURUM
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Merkezi Randevu Sistemi
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
Dr. Özlem COŞKUN*, Yrd. Doç. Dr. Mehtap KARTAL**,
SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu.
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
2. Sağlık hizmetleri.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Çalışma Süreleri
AİLE HEKİMLİĞİ ANABİLİM DALLARININ AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI VE EĞİTİMLERİNİN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK
Doktor Doktorların Görevleri Nelerdir?
Podoloji Eğitimi – Tanımlar
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
DOKTORLUK.
DOKTORLUK Yiğit Özdemir 4/C sınıfı No:573.
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Olmak İstediğim Meslekler
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
ASKOM ACİL UZMAN DAL NÖBETLERİ TOPLANTISI ( 23 MART 2011 ) ATATÜRK E.A.H ATATÜRK E.A.H KONFERANS SALONU KONFERANS SALONU.
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
Kocaeli Üniversitesi E3 Grubu Toplumsal Duyarlılık Projesi
TAM GÜN YASA TASARISI TIP FAKÜLTELERİNİN GÖRÜŞLERİ.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
DÜNYADA VE TÜRKİYEDE HEMŞİRELİK EĞİTİMİ
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
/ 181 Zekeriya Aktürk, Prof. Dr. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği AD , İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Asistan ve Öğretim Üyesi.
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ZORUNLU HIZMET CALISTAYI
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Sunum transkripti:

DOKTOR DOKTOR NEDİR, NE İŞ YAPAR DOKTOR NASIL OLUNUR DOKTORUN MAAŞLARI DOKTOR OLMAK İÇİN GEREKEN ÖZELLİKLER

Doktor Nedir,Ne İş Yapar Latince öğretmen kelimesinden gelen doktor kelimesi akademik unvan olarak doktora sahibi kişiye verilen addır. Ama günümüzde daha çok tıp doktoru anlamında kullanılır olmuştur. Aslında doktor kelimesinden çok hekim kelimesinin tıp doktoru manasında kullanılması daha doğrudur. Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini sağlama gibi alanlarda çalışan, araştırmalar yapan kişidir. Doktorlar insanları sağlık durumlarını geliştirmek için çalışırlar ama bu tanımın içine hastalıkların tanı ve tedavisinden yeni hastalıkları, ilaçları araştırmaya kadar geniş bir meslek tanımı girmektedir. ANASAYFA ÇIKIŞ

Doktor Nasıl Olunur Doktorlar 6 yıllık tıp eğitiminden sonra pratisyen hekim olarak mezun olurlar. Bazı tıp fakültelerinde zorunlu hazırlık eğitimi mevcuttur, bu eğitimle tıp fakültesinin süresi 7 yıla çıkmaktadır.Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, bunun için devlet tarafından aile sağlığı merkezlerine, devlet hastanelerinin acil servislerine ve 112 acil servislerinde pratisyen hekim olarak çalışmak üzere atanırlar. Pratisyen hekimler devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra ancak diplomalarını alabilmektedirler. ANASAYFA ÇIKIŞ

Doktor Nasıl Olunur Ayrıca doktorlar Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) denen ve her yıl Nisan ve Eylül aylarında iki kez yapılan bir sınava girdikten sonra uzmanlık dallarından birini seçerek, 3-5 sene arasında bir asistanlık eğitiminden sonra uzman doktor olarak çalışabilir. Pratisyen hekimken devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamayan doktorlar uzmanlık eğitimi sonrası da tamamlayabilirler. Uzman doktorlar devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ve eğitim araştırma hastanelerinde çalışabilirler. ANASAYFA ÇIKIŞ

Doktorun Maaşları Doktorların maaşları çok çeşitlidir. Uzmanlık eğitimi alıp almamasına, uzmanlık dalına, çalışılan şehre ve çalışılan hastaneye göre değişmektedir. Pratisyen hekimler ortalama 2500-4000 TL arasında maaş almaktadırlar. Uzmanlık eğitimi alan asistan doktorlar ortalama 2000-4500 TL arasında, uzman doktorlar ise ortalama 4500-7000 TL maaş almaktadır. Burada şişirme bir bilgi vermek yerine maaşların üst sınırını az tutmaya çalıştık, çünkü maaş konusunda çok çeşitlilik mevcut ve net bir rakam vermek de doğru değil. Özel hastanelerdeki maaşlar da çok çeşitlidir. 15.000 TL maaş alan doktor da vardır 35.000 de. ANASAYFA ÇIKIŞ

Doktor Olmak İçin Gereken Özellikler Doktor güler yüzlü olmalıdır. Doktor açıklayıcı olmalıdır Doktor dürüst olmalıdır. Doktor temiz ve iyi giyimli olmalıdır. Doktor deneyimli olmalıdır. Doktor yardımsever olmalıdır. ANASAYFA ÇIKIŞ

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM! KAYNAKÇA: ://www.bilgispot.com/6316/doktorun-gorevleri-nelerdir-doktorluk-hakkinda-bilgiler/ ADI :MÜMİNE İREM SOYADI:OĞAN SINIFI:6/B NUMARASI:315