Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)
Advertisements

Bu on önemli Mudra ; sağlık için inanılmaz hediyeler sunar.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarda boy göstermeye başlayıp, ta mart ayına, hatta martın sonuna kadar saltanatını.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
Yard.Doç.Dr.Ü.Seçil BABAOĞLU FTR AD
ŞİFALI BİTKİLER Önemli hastalıkların tedavisi mutlaka uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir, ancak ufak tefek her rahatsızlıkta da kişinin hemen.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
ORGANLARIM GÖREV BAŞINDA
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
Canlılarda madde ve enerji
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI ve SAĞLIK
MEYVELER
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
RZİRAZRZİRAZ Kirazın faydaları Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. B1 ve B2 vitaminleri.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
CANLILAR.
DOĞAL MUCİZELER 4 PPS: Cem Yurtsev Music : Grease BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
AİLE SAĞLIK ÖYKÜSÜ “GEÇMİŞE KISA BİR BAKIŞ GELECEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİR” Dr.Metin Okucu Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi.
Roka. Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
Avrupa’da doğal bir ilaç olarak kabul edilen keçi sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Keçi sütü tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerinden.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Sunum transkripti:

Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

Şeftalinin Faydaları İdrar yollarını temizler idrar söktürür. Bağırsakları yumuşatır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Basur şikayetlerini azaltır. Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir. Icerdigi vitamin A ve C cildi nemlendirir ve canlandırır.

B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. A vitamini ile kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir ve fosfor minerallerini de barındırır.Kalsiyum depresyon için,demir ise saç ve derinin sağlığını olumlu etkilemektedir.

K YISI Kayısı sodyum bakımından fakir, potasyum ve A vitamini yönünden zengindir. A vitamini organizmanın ve sağlıklı hücrelerin direncini artırarak, kanser hastalıklarına karşı koruyuculuk görevi yapar. Kayısının sigara ve alkol kullananlarda kansere karşı daha güçlü etki gösterir.

K YISI Kayısının koruyucu etkisini, özellikle akciğer, ağız, kolon, deri, göğüs ve rahim tümörleri üzerinde etkilidir. Kayısı göz sağlığı ile kemik ve dişlerin gelişimini olumlu etkiler. Zihin zaafiyetini giderir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Kansızlığı tedavi eder, kabızlığı giderir. Cilt ve saça tazelik ve canlılık verir.