DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAMA.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN SAĞLIKLI BESLENME ve OBEZİTE
SÜT VE SÜTÜN ÖNEMİ SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT TÜRKİYE
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
DENGELİ BESLENME, TEMİZLİK VE HİJYEN
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
OKUL DÖNEMİNDE OBEZİTE SAĞLIK BAKANLIĞI İSTANBUL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ OBEZİTE,DİYABET VE METABOLİK HASTALIKLAR BİRİMİ Dyt.Özlem ÇİÇEK.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
BESLENMEMİZE DİKKAT.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İLKOKUL VE ORTAOKULLAR İÇİN SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
NASIL BESLENMELİYİZ ? N için yemek yeriz? Y aşamak, büyümek ve gelişmek için değil mi?
BESLENME VİTAMİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI

ÇOCUKLARDA SAĞLIKLI BESLENME

AMAÇ: Okul Çağı Dönemde Obezitenin Önlenmesi İçin Yeterli ve Dengeli Beslenmenin Önemini Vurgulamak. HEDEFLER: 1- Okul Çağı ve Ergenlik Dönemini Tanımlayabilme 2- Obezite Oluşumunda Kritik Yaş Dönemlerini ve Nedenlerini Söyleyebilme 3- Çocukluk Çağı Obezitesinin Neden Olduğu Sağlık Problemlerini Sayabilme 4- Okul Çağı ve Ergenlik Döneminde Beslenmenin Neden Önemli Olduğunu En Az 3 Nedenle Açıklayabilme 5- Obeziteden Korunmak İçin Yeterli ve Dengeli Beslenme İlkelerinden 5 Tanesini Söyleyebilme.

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gereken dört temel besin grubu olan; Süt Grubu Et, Yumurta ve Kuru Baklagiller Sebze ve Meyveler Ekmek ve Tahıllar dan her gün sizin için gerekli olan miktarlarda alınması durumuna Yeterli ve Dengeli Beslenme denir. Çocuklara beslenme nedir? Sorusu yöneltildikten sonra birkaç cevap alınır ve “Yeterli ve Dengeli” beslenme tanımı yapılır. Peki neden besinlere ihtiyacımız vardır? Cevaplarla birlikte slaytlar değiştirilir.

Her Hareketimiz İçin Enerjiye İhtiyacımız Vardır

Besinler Bize Enerji Verir

Besinler Büyüme ve Gelişmeyi Sağlar

Boyumuz Her Yıl Biraz Uzar

Besinler Bizi Hastalıklardan Korur

SEVGİLİ TRENİMİZ VE BESİNLERİMİZ Besin gruplarından bahsedilir. 4 temel besin grubumuz vardır. Şimdi bunları teker teker görelim:

1- ET, YUMURTA VE KURUBAKLAGİLLER Et Grubundan Bahsederken; İlk önce et grubuna giren besinler sayılır: Kırmızı et, balık, tavuk, yumurta, kurubaklagiller ( kuru fasülye, nohut, mercimek, barbunya) Biz et grubunu protein ihtiyacımız için tüketiyoruz. Proteinlerin vücuttaki görevi yapıcı ve onarıcı olmasıdır. Bu nedenle et grubu besinleri tüketerek; büyüme ve gelişmemizi, hastalıklardan korunmayı ve yaralarımızın çabuk iyileşmesini sağlarız.

YUMURTA Yumurtadan Bahsederken; Demir deposu olduğunu ve her gün yediğimizde kansızlıktan korunup hasta olmayacağımızdan bahsedebiliriz. Aynı zamanda içerdiği yüksek proteinle büyüme ve gelişmemize büyük katkı sağlar.

İçinde demir bulunan yiyecekler yeteri kadar yenilmediğinde Kansızlık olur Kansız olan kişiler çabuk yorulur, sık hasta olur, derslerinde başarılı olamazlar, dikkat kaybı olu.

Zeka puanında düşüş olur

2- SÜT GRUBU SÜT AYRAN YOĞURT PEYNİR Süt Grubunu Anlatırken; Hangi besinler bu gruba giriyor öğrencilerle sayılır. Bu grubu tüketmemizdeki en büyük neden kalsiyum mineralini alabilmek içindir. Kalsiyum ne işe yarar? Slayt değiştirilir.

Neden Süt İçmeliyiz ? Kemik sağlığımız Kas sağlığımız Göz sağlığımız Diş gelişimimiz için süt içmeliyiz Kalsiyum kemiklerin yapısına girerek onların daha güçlü olmasını sağlar. Boyumuzun uzamasında birinci dereceden etkilidir. Dişlerde kemik olduğu için diş sağlığı için de kalsiyum çok önemlidir. Ayrıca kasların hareket etmesi için kalsiyum gereklidir. Yeterli süt ürünü alınamazsa kaslarımıza kramplar girer. Görmemizde de çok önemlidir.

Günde en az 2 bardak süt içmeliyiz. Günde ne kadar süt içmeliyiz ki ihtiyacımızı karşılayabilelim? En az 2 bardak

SEBZE VE MEYVELER

Her gün düzenli meyve ve sebze yemek bizi hastalıklarda büyük ölçüde korur. Özellikle kış mevsimlerinde yediğimiz meyve miktarını artırırsak vücudumuza vitamin depolar ve mikroplara karşı daha dirençli olmamızı sağlarız. Hangi vitaminler var birlikte sayalım mı? A,B,C,D,E,K Vitaminleri. Bu vitaminlerin çoğunu besinlerle sağlarız.

D vitamininin en önemli kaynağı güneştir. Diğer kaynaklar nelerdir D vitamininin en önemli kaynağı güneştir. Diğer kaynaklar nelerdir? Resimdeki besinleri öğrencilerle birlikte sayıyoruz.

D VİTAMİNİ KAYNAKLARI NELERDİR? D vitamininin en önemli kaynağı güneştir. Diğer kaynaklar nelerdir? * Balık * Süt * Tereyağı

C VİTAMİNİ * Bizi hastalıklardan korur. * Diş etlerinin sağlıklı olması için gereklidir. C vitamini hemen her meyvede bol miktarda bulunur. En çok Turunçgillerde ( portakal, mandalina, greyfurt, limon ), kivi, erik, narda, sebzelerden de yeşil biberde, maydanozda, yeşil soğanda vardır.

* Karanlıkta görmeyi sağlar * Cildimizi güzelleştirir A VİTAMİNİ * Karanlıkta görmeyi sağlar * Cildimizi güzelleştirir Büyümemizi sağlar A vitamini hangi besinlerde vardır? Havuç, kavun, yenidünya, kayısı, domates gibi kırmızı turuncu meyve ve sebzeler ile, Süt, yumurta, tereyağı gibi yiyecekler içinde de bulunur.Ne işe yarar? Slayttan öğrencilerle birlikte sayılır. Özellikle karanlıkta görebilmeyi sağlaması üzerinde durulur.