Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME"— Sunum transkripti:

1 YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME
ANAOKULU DÖNEMİNDE YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME

2 AMAÇ: Anaokulu Döneminde Obezitenin Önlenmesinde Yeterli ve Dengeli
Beslenmenin Önemini Vurgulamak. HEDEFLER: 1- Obezite Oluşumunda Bu Dönemin Neden Kritik Olduğunu Açıklayabilme 2- Bu Dönemde Beslenmenin Neden Önemli Olduğunu Açıklayabilme. 3- Yeterli ve Dengeli beslenme İlkelerinden 5 Tanesini Sayabilme 4- Obezitenin Neden Olduğu Sağlık Problemlerini Sayabilme

3 Besin nedir? Çocuklara yöneltilen soru sonrası bir kaç cevap aldıktan sonra 4. slayta geçilir.

4 Besinlerin bizi büyüyüp geliştirdiğinden, boyumuzu uzattığından ve hastalıklardan koruduğundan, Bize enerji verip yorulmamızı engellediklerinden bahsedilir.

5 Çeşit çeşit besin hadi sayalım hepsini
Çeşit çeşit besin hadi sayalım hepsini !!! Çocuklarla birlikte resimde görülen besinler sayılır

6 Et grubunda bahsedilecekler; Büyümeyi sağlar, hastalıklardan korur, yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, derslerimizde başarılı olmamızı sağlar.

7 Yumurtadan bahsederken; Demir gibi olmak için demir içeren yumurtanın tüketilmesi gerektiği belirtilir.Güçlü olmak, çabuk yorulmamak, zeki olmak, hasta olmamak için tüketmemiz gerekir !!!

8 SÜT AYRAN YOĞURT PEYNİR
Süt Grubundan Bahsederken; Süt grubunda hangi besinler var diye sorulur bir kaç cevap alındıktan sonra diğer slayta geçilir.

9 Sütü neden içmeliyiz? Dişlerimizin inci gibi olması için, kemiklerimizin sağlam olması için, boyumuzun uzaması için, kaslarımızın güçlenip güzel hareket edebilmemiz için süt içmeliyiz.

10 Kaç bardak süt içmeliyiz
Kaç bardak süt içmeliyiz? Sorusun sorduktan hemen sonra slayt değiştirilip cevabı biz veriyoruz.

11

12 Meyve ve Sebze Grubunu Anlatırken; Hangi sebzeler var
Meyve ve Sebze Grubunu Anlatırken; Hangi sebzeler var? Hangi meyveler var? Sorularıyla çocuklardan cevap alınır.

13 Meyve ve sebze neden yeriz
Meyve ve sebze neden yeriz? Hasta olmamak için vitaminlere ihtiyacımız vardır. Vitaminler de en çok meyve ve sebzelerde bulunurlar.

14 HİKAYE ANLATIMI

15

16

17

18

19

20

21 Tahıl Grubunu Anlatırken; Tahıl grubundaki besinleri çocuklara yardımcı olarak bulmaları sağlanır. Ekmek, m makarna, erişte, bazlama, şehriye, pirinç, bulgur gibi. Pirinç ve bulgurdan bahsederken pilavdan örnek verebiliriz.Biz neden bu besinleri tüketiriz? Bize enerji verdikleri için.

22 KAHVALTI Günde kaç öğün var? 3 Hangileri? Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri birde ara öğünler. Kahvaltı neden önemli? Sorusu sorulup diğer slayta geçilir.

23 Derslerde başarılı olmak için, diğer slayta geçilir
23

24 Güne enerji dolu başlayıp oynayabilmek, çabuk yorulmamak için, ilerde daha uzun boylu olabilmek için kahvaltı yapmalıyız.

25 Günde iki kez diş fırçalanmalı, Tuvaletten çıkınca, sokaktan eve gelince, yemeklerden önce ve sonra ellerimizi sabunlu suyla mutlaka yıkamalıyız. El yıkama fotografları sırayla gösterilir.

26

27 Sokakta açıkta satılan besinleri yediğimizde hasta oluruz, boyalı şekerler, kola, fanta, hazır meyve suları çok içildiğinde hasta oluruz.

28 İlerde hareketli ve sağlıklı olmak için çok fazla dışardan yemek yememeli, hazır olan kek, pasta, şeker, çikolata, hamburger yenmemeli, kola, fanta, hazır meyve suları içilmemeli. Ev yapımı kekler, pastalar börekler yenmeli, evde taze sıkılmış meyve suları, ev yapımı limonata, komposto, süt, ayran içilmeli.

29

30

31 TEŞEKKÜRLER


"YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BESLENME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları