BİR ZİHİN JİMLASTİĞİNE NE DERSİNİZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arkadaşlarıma.
Advertisements

Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
İyi bir kadın bir erkeği etkiler , zeki bir kadın onda ilgi uyandırır, güzel bir kadın büyüler , anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur ( Helen Rowland.
İslam’da Temizlik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
VATAN SEVGİSİ.
Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
Aşka Dair.
Değerler Eğitimi Özgüven.
HZ.MUHAMMED’İN HAYATINDAN ÖRNEK DAVRANIŞLAR
HZ. MUHAMMED ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİRDİ
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
Kendine Karşı Sorumluluk
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Temel Eğitici Nitelikleri
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
Dünya hayatı doğumla başlar ölümle sona erer.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
BABALAR VE KIZLARI.
** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
ÜNİTE 2 TÖVBE VE BAĞIŞLAMA.
Değerler Eğitimi Hoşgörü
ÇOCUKLARIMIZ… Bizim en değerli varlıklarımız… Tüm çabalarımız
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
Uzun İnce Bir Fasulye.... Seslidir... Yazar..: Çınar Alişan Yılmaz
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Berat Kandiliniz mübarek olsun. Sunu ve Müzik : Vasfi Ayaz
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
Değerler Eğitimi Hoşgörü
Değerler Eğitimi HOŞGÖRÜ
ANADOLU BİLGELERİNİN AHLAK ANLAYIŞI
EVLERİNİN YANIDAKİ TAPINAKLAR
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
40 Yaşımda ben….
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
Öğretim yılı Ocak Ayı Değerleri
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
ESİN TÜRKOĞLU Psikolojik Danışman
Sorumluluk Bilinci.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
1. Allah Sevgisi.
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
SAYGI VE SEVGİYE DEĞER BİR VARLIK İNSAN
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
Sunum transkripti:

BİR ZİHİN JİMLASTİĞİNE NE DERSİNİZ

Özdeki değeri görmek lazım! İnsanı insan yapan ve gerçek benliği doğrultusunda davranmaya sevk eden tek kök var, o da SEVGİ Çünkü insanı kendi benliği dışında bir varlığın ızdırabına dahil eden değerdir SEVGİ Aslında ‘ahlaklı’ diye nitelendirilebilecek tüm davranışların ve değerin temeli, var oluşun ana nüvesidir, SEVGİ

BİZE NE OLDU? İnsanın var oluşuna yapılan saldırı Anne babalarımızdan daha zengin ama daha mutsuz olmamız Kaynağı ve hedefi ne olursa olsun şiddet ortamı Yıllardır iç içe yaşadığımız terör

İnce çizgiyi aştık…. SEVGİ SEVGİSİZLİK Bencillik Nefret Kabalık Vefa Kıskançlık Duyarsızlık Gaddarlık Görmemezlik Düşmanlık SEVGİSİZLİK Vefa İyilik Merhamet Fedakarlık Sadakat Özveri Bağlılık Yardımlaşmak SEVGİ

Değerler umumiyetle birlikte yaşar ve birlikte var olurlar Değerler umumiyetle birlikte yaşar ve birlikte var olurlar. Bu nedenle bireysel ve kurumsal değerler «değerler sistemi» içinde ele alınmalıdırlar. Tıpkı ekosistem gibi

DEGERİ YAŞATACAK İNSANI TANIMAK DEGERİ TANIMAK: SEVGİ

KENDİNİZİ TANIYIN Kendini tanıyan gerçek duygu ve düşüncelerinin farkına varır. İç dünyası ile dış dünyası arasında denge kurar. Çünkü insan çevre ne derse desin denilenlere inandığı ve kendini bildiği zaman herşey onun için anlam ifade eder. Bazen kendimden nefret ediyorum. Kendim olmak beni mutlu ediyor. Kendimi seviyorum.

Ve…...… Sevmeye başlayınca eskisinden bambaşka bir insan olduğumuzu anlarız. Paskal

9

Sevmeyi bilmek gerekir Ama bunun için… Sevmeyi bilmek gerekir «eğer türü sevgi» beklentileri vardır, bencildir. «çünkü türü sevgi» bir nitelik, bir başarı vardır, kabul edilebilir. «rağmen türü sevgi» olmasına ya da olmamasına bakmaz, yürekleri ısıtandır.

Yalnız sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. Cenap Şehabettin Rağmen türü sevgİ… Karşılıklı değildir Yalnız sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. Cenap Şehabettin Gerçek sevgi iyilik gördüğünde artmayan kötülük gördüğünde eksilmeyendir. Muaz

Güçlü bir kaynaktan beslenmelidir. Bu sevgİ… Güçlü bir kaynaktan beslenmelidir. Kutsal değerler, (Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek… Hz. Muhammed) masum çıkarsız hedefler gibi ... (50 cent: dondurma+bahşiş) Yoksa…. Kontrolsüz duygu insanın elinde ateş topuna döner. Hem kişinin kendine hem de çevresine zarar vermeye başlar.

Mü’minler birbirini sevmekte tek vücut gibidirler... Hz. Muhammed Sevgi bireyde ortaya çıkar ama bir başkasıyla yaşanır ve birliğe götürür. Mü’minler birbirini sevmekte tek vücut gibidirler... Hz. Muhammed Sevgi birliğe , bencillik yalnızlığa götürür. Schiller.

Ve sevgi… Farklı yerler ve farklı anlam ifade eden kişilerle yaşanmaya başlar. Dostlar Eşler Çocuklar Aile Toplum geneli….

Dostlar, ruhlarıyla severler ve nereye gittikleri değil nasıl gittikleri önemlidir. Eşler, birbirlerine değil, birlikte aynı noktaya bakmalıdır. Toplum, bir vücudun organı gibi hep birlikte acıyı ve sevinci paylaşırlar. Çocuklar, mutlaka sevildiklerini hissetmelidirler.

Sevdiğinizin sevgi dilini bilin Tüm bunlar için… Sevdiğinizin sevgi dilini bilin SEVGİNİN BEŞ DİLİ Onay Sözleri Nitelikli Beraberlik Hizmet Davranışları Armağan Alma Fiziksel Temas Garry Chapman

SEVGİ DEYİNCE Çocukların aklına. Babanın aklına… Annenin aklına… Teyzenin aklına… Ninenin aklına… Amcanın aklına… Dedenin aklına… SEVGİ DEYİNCE

FARKLILIKLARI AVANTAJ BİLİN Tüm bunlar için… FARKLILIKLARI AVANTAJ BİLİN Herkesin gelişmiş değerini bilerek onu bir kazanda aşure misali birleştirin.

Emek, sabır, fedakarlık ve….. Gerektirdiğini unutmayın Tüm bunların… Emek, sabır, fedakarlık ve….. Gerektirdiğini unutmayın Tohum düştüğü toprağa göre yeşerir.

Bizim Çin'deki gibi sevgi yasa tasarısına ihtiyacımız yok. Kültürümüz var….. Bizim Çin'deki gibi sevgi yasa tasarısına ihtiyacımız yok. AHMET YESEVİ Dertsiz insan insan değil, bunu anlayın Aşk'sız insan hayvan cinsi, bunu dinleyin YUNUS EMRE Taş gönülde ne biter, dilinde ağu tüter Nice yumuşak söylese, sözü savaşa benzer MEVLANA Eğer şeytan âşık olacak olsa, Şüphesiz şeytanlığı gider, melek kesilirdi. HACI BEKTAŞ-I VELİ Sevgi ve acıma, insanlık; Hiddet ve şehvet ise hayvanlık vasfıdır. PİR SULTAN APTAL Şu karşı yaylada göç katar katar Bir güzel sevdası gözümde tüter

İnançlarımız var… İSLAMİYET O (Allah), çok bağışlayandır, çok sevendir. 85/14 «…şüphesiz Allah çok tevbe edenleri ve çok temizlenenleri sever.» 2/222 «Benim nezaretimde yetiştirilmen için sana kendimden bir sevgi verdim.» 20/39 «…birbirinizi sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız.» Hadis HRİSTİYANLIK «Oğlum, Rabbin tedibini hor görme; Ve onun azarlamasından usanma; Çünkü baba memnun olduğu oğlu nasıl azarlarsa, Rab da sevdiğini azarlar.”10 10 - Süleyman’ın Meselleri, 3/11-12. YAHUDİLİK «Ey sevgililer, birbirimizi sevelim, çünkü sevgi Allah’tandır, ve her seven adam Allah’tan doğmuştur, ve Allah’ı bilir. Sevmeyen adam Allah’ı bilmez, çünkü Allah sevgidir.”31 31 - Yuhanna’nın I. Mektubu, 4/7-8.

7 MİLYAR İNSANIN BAŞINA GELMESİ GARANTİ OLAN TEK ŞEY

«SENİ GERÇEKTEN SEVİYORUM» DEMEYE NE GEREK VAR DER MİSİNİZ?

SEVEN SEVDİĞİNE, SEVDİĞİNİ SÖYLESİN! Hz. Muhammed

SEVGİYLE YAŞAYIN SEVGİYLE KALIN Yrd. Doç. Dr. Safinaz ASRİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi