Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML’e Devam Uygulama.
Advertisements

WEB EDİTÖRÜ STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
RESİM FOTOĞRAF İŞLEME YAZILIMLARI.
Ders-2 Haber Grupları, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama Aslı Ergün.
Web Tasarımı Öğr.Gör. Hüseyin DURAN.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Microsoft Word’de Sayfayı Düzenleme
CSS Öğr.Gör. Şükrü KAYA.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
MsAccess Alan Özellikleri.
HTML’E GİRİŞ.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
Kutu Modeli Özellikleri
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Sonlu Durum Makinesi M=(S, I, O, f, g, s0) S:durumlar kümesi
ALAN ÖZELLİKLERİ.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 6. Metinleri biçimlendirmek için kullanılır. Özellikleri ve aldıkları değerler:  Color: Metnin rengini belirler.
HTML’YE GİRİŞ.
MANTIKSAL OPERATÖRLER
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Menü (Navigasyon) Yapımı
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
STİL ŞABLONU (CSS) ÖZELLİKLERİ
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
Access’te İlişki Kurma
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Cascading Style Sheets (Stil Şablonları)
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
Listeleme Etiketleri.
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
explode Bu fonksiyon sayesinde belirli bir metni, istediğiniz bir karakteri referans alarak bölebilir ve istediğiniz bir diziye aktarabilirsiniz.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Web Tasarımı.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
HTML Dili’nin Genel Özellikleri Abdullah KUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Mart,
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Listeler.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
HTML Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
ATATÜRK İNKİLAPLARI.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
HTML Basit HTML Etiketleri. Başlık Etiketleri Turkcell Geleceği Yazanlar Bu etiketler basit olarak bir başlık kullanmak istediğimiz zaman, başlığı yazmak.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HTML HTML Stilleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Javascript Kullanım Şekilleri.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
DOSYA-KLASÖR VE SÜRÜCÜLER
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
MİCROSOFT WORD KELİME İŞLEMCİ
Oturma Düzeni Grafiği Oluşturma
ZEHRA STYLE.
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
form nedir ? öğrenmenin en kolay yolu bu slaytta... M İ CROSOFT OFF İ CE ACCES FORM nedir ve nas ı l kullan ı l ı r…
Sunum transkripti:

Liste Özellikleri Html etiketlerinden bildiğimiz sıralı (ordered) ve sırasız (unordered) listelere stil vermek için liste özelliklerini kullanacağız. Sıralı ve sırasız listelerin madde imlerinin stilini ‘list-style-type’ özelliğini kullanarak değiştireceğiz. Sırasız listeler için kullanılan şekillerin yerine, madde imi olarak bir görsel kullanmak istediğimizde “list-style-image” özelliğinden yararlanacağız.

Sıralı Listelere Stil Verme Sıralı listeler için “list-style-type” özelliğine aşağıdaki değerlerden istediğimizi vererek madde imimizin biçimini değiştirebiliriz. decimal: Normal numaralandırma decimal-leading-zero :Sayının önüne sıfır alarak artar. (01, 02, 03, vb.) lower-alpha: Küçük harflerden oluşan alfabe (a, b, c, d, e, vb.) lower-latin :Küçük harflerden oluşan Latin alfabesi (a, b, c, d, e, vb.) lower-roman :Küçük Harflerden oluşan Roman alfabesi (i, ii, iii, iv, v,vb.) upper-alpha :Büyük harflerden oluşan alfabe (A, B, C, D, E, vb.) upper-latin :Büyük harflerden oluşan Latin Alfabesi (A, B, C, D, E, vb.) upper-roman :Büyük harflerden oluşan Roman alfabesi (I, II, III, IV, V, vb.) Örnek: ul { list-style-type:lower-alpha; }

Sırasız Listelere Stil Verme Sırasız listeler için “list-style-type” özelliğine aşağıdaki değerlerden istediğimizi vererek madde imimizin biçimini değiştirebiliriz. None: Madde imini kaldırır. Disc: Madde başlarında siyah yuvarlak madde imi oluşturur. Varsayılan. circle :Madde başlarında siyah yuvarlak içi boş madde imi oluşturur. Square: Madde başlarında siyah kare madde imi oluşturur. Örnek: ul { list-style-type:circle; }

Madde İmi Olarak Resim Belirleme “list-style-image” özelliği sayesinde, istediğimiz herhangi bir görseli (tercihen gif, png) boyutları uygun olmak şartıyla madde imi olarak kullanabiliriz. Örnek: ul { list-style-image:url("maddeimi.png"); }