TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Din Hizmetlerinde SORUN ÇÖZME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Advertisements

8.SINIF BÜTÜNDE FARKLILIK
ÖZEL MARMARA İLKOKULU 1. SINIFLAR MESLEKLER ÜNİTESİ.
Eleştirel Düşünme Tahir BENEK S
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 8. SINIFLAR
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
/ gelişimin adresi… ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2011 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
ÜST DÜZEY DÜŞÜNME BECERİLERİNE GÖRE TÜRKÇE DERSİ
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Eğitim Öğretimde Planlama
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
8 Sınıf Düzen Kuşağı.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
YENİ MÜFREDAT PROGRAMININ
9. SINIF TARİH DERSİ PROJE ÖDEVİ
Gözlem Yoluyla Öğrenme Süreçleri Ali ÇOBAN AKIN
6 Sınıf Düzen Kuşağı.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
DUYGU KUMBARAMDA DOSTLUK BİRİKİYOR!
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
KURGU KUŞAĞI.
AHMET YESEVİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEDE
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
V.UNİTE DEĞERLENDİRME.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
DÜZEN KUŞAĞI Bütünde Farklılık
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
Bilgi İşlem Birimi (Bilişim Teknolojileri Birimi)
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
1. KUŞAK DÜZEN.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
Kolb’un Yaşantısal Öğretim Modeli
HALİL FAHRİ ORMAN İLKÖĞRETİM OKULU Hazırlayan SİRAÇ AKSAN.
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
GÖZLEM FORMLARI Gözlem “Bir şeyi iyi anlamak için onun kendi kendine meydana gelen türlü belirtilerini gözden geçirmektir”
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
ÖĞRETİM PROGRAMI TANITIM SUNUSU
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
TEKNOLOJİ TASARIM ADIM: TUĞÇENUR SOYADIM: GÖYDENİZ SINIF: 8/E NO:973 KONU: RÜZGAR ENERJİSİ ÖĞRETMEN: CANER EVGLÜLÜ HAZIRLAYAN: TUĞÇENUR.
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
ARGÜMANTASYON.
Sunum transkripti:

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR DÜZEN KUŞAĞI TANITIMI

Bu dersin amacı; Daha ihtiyaçlar ortaya çıkmadan tahmin etme ve farklı sorunları yakalama, bunlara yaratıcı çözümler geliştirme, tasarım hâline getirme, tasarımın üretim aşamalarını belirleme ve üretme becerisi kazanmaktır.

araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi tasarım ve Gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi tasarım ve teknoloji için gereken zihinsel süreçleri yeterince aktif hâle getirmeyen, tekdüze çalışmalarla, sadece el becerisini geliştiren yaklaşımlarla yarının dünyasında yaşayacak insanların beklentilerini karşılamak mümkün değildir.

Araç asansörüyle otopark derdine son!...

Program 6, 7 ve 8. sınıflarda düzen, kurgu ve yapım olmak üzere üç kuşaktan oluşmakta; Düzen ve Kurgu kuşağı çalışmaları I. dönemde, Yapım kuşağı ise II. dönemde çalışılmaktadır.

6 Haftalık (12 Ders Saati) Bir Süreç Düzen Kuşağı: 6.sınıflarda; 6 Haftalık (12 Ders Saati) Bir Süreç

Öğrenci düzen fikrini geliştirmek için hazır birimlerden (pipet, bardak, mandal vs.) faydalanır. Kullanacağı birime kendisi karar verir ve bu birimden ulaşacağı bütüne deneme ve arama ile ulaşır.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Çalışmalar sadece sınıf içinde yapılır..

Öğrenciler Etkinlik Bitiminde; “Öz Değerlendirme Formlarını” doldururlar. Birden fazla etkinlik yapan öğrenciler etkinliğe ait tasarım günlüklerini, değerlendirme formlarını, diğer kanıtlarını ve oluşturdukları düzeni bir dosyada toplarlar. Ürün dosyasını değerlendirilmek üzere öğretmenlerine teslim ederler.

Düzen Etkinliği ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı:…………………… Sınıfı :………… No: ........ Açıklama: Aşağıdaki tabloda proje boyunca çalışmalarınızı en iyi şekilde ifade eden seçeneğin altına (X) işareti koyunuz. DEĞERLENDİRİLECEK TUTUM VE DAVRANIŞLAR DERECELER Her Zaman Bazen Hiçbir Zaman 1 Planlı çalışmaya özen gösterdim.   2 Proje çalışmalarım sırasında planıma uygun hareket ettim 3 Araştırmada çeşitli kaynaklardan yararlandım 4 Öğretmenimin önerilerini dinledim 5 Çalışmalarım sırasında zamanı akıllıca kullandım 6 Çalışmalarım sırasında değişik materyallerden faydalandım 7 Sorumluluklarımı tam anlamıyla yerine getirdim 8 Çalışmalarımı sunarken görsel materyalleri kullanmaya çalıştım. 9 Bu etkinlik sırasında en iyi yaptığım şeyler ve diğer yorumlarım: Düzen Etkinliği ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU

Tasarım Günlüğü Öğrencinin etkinlik sürecinde yaptığı arama, araştırma, sorgulama, deneme-yanılma, gözlem, öneri vb. çalışmalarını yazdığı, duygu ve düşüncelerini ifade ettiği yazılı belgelerdir.

Tasarım sürecinde yaptıkları her çalışmayı, yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini tasarım günlüklerine yazarak ifade ederler. Günlüklerle etkinlik sürecini bizlere yansıtırlar. Değerlendirmeye esas ölçütlerin varlığına delil oluştururlar.

Tasarım Günlüğü Nasıl Olmalı? (5N1K) neden, nasıl, niçin, ne zaman, nerede, kim için sorularına yanıt vermelidir. Öğrenci bir haftalık çalışma sürecinde ne yaptıysa onları tasarım günlüklerinde belgelendirmelidir (sorgulamalı, eleştirmeli, tespitte bulunmalı, beğenilerini söylemeli, başka görüşlere başvurmalı, resmetmeli, fotoğraf eklemeli vb.).Kısaca yaşadığı süreci anlatmalıdır.

“Sınıf İçi Etkinlikler Performansı” Öğretmen, öğrencileri etkinlik süresince “Öğrenci Gözlem Formu”nu kullanarak gözlemler. Bu etkinliğin sonucunda öğrencilere “Sınıf İçi Etkinlikler Performansı” puanı verilir.

ÖĞRENCİ GÖZLEM FORMU Öğretmen öğrenci gözlem formunu doldururken aşağıdaki ölçütleri gözlemleyerek bunları puana dönüştürür. ÖLÇÜTLER 0- Gözlenmedi 1- Hiç yeterli değil 2- Orta düzeyde yeterli 3- Çok iyi

TOPLAM PUAN 1 Kullanmayı düşündüğü hazır birimleri listeleme 2 Hazır birimleri seçme 3 Düzeni oluşturmaya yönelik arama ve denemeler yapma 4 Oluşturduğu birimin çoğalabilirliliğini test etme 5 Kullanacağı yöntem ve teknikleri belirleme ve kullanma 6 Düzen oluşturmada istekli davranma 7 Oluşturduğu bütüne bireysel farklılığını yansıtma 8 Oluşturduğu düzendeki teknolojik değerleri söyleme 9 Duygu ve düşüncelerini paylaşmada istekli olma 10 Kendini değerlendirmede yanlı yargılardan kaçınma 11 Çevresinin görüşlerini alma TOPLAM PUAN

Hazırlayan; Meral SOMKAN İzmir Karşıyaka Zübeyde Hanım İ.Ö.O. Tek. Ve Tas. Öğrt.