EDEBİYAT-Kitap tanıtımı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

ŞAŞIP KALIYORUM İlhan Selçuk.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Ilk göz ağrım.
Powerpoint Uygulaması
J.K. ROWLİNG.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
ATATÜRK DÖNEMİ’NDE DIŞ SİYASET
SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
Içimdeki sevda çiçeklerimi soldurdular anne soldurdular gülen yüzünü kızının ayırmazdın bir şey gelmesin kızına diye yanından dizinin şimdi küçük yüreği.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
MÜGE İPLİKÇİ.
3 AY BARIŞ MANÇO FAN KULÜBÜ
Sen hangisini seçerdin?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
Jacques Hadamard: ( ) Analizin babalarından ünlü matematikçi
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI
Hazırlayan:Ozan Doruk YAVUZ
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
OTTO SCHLÜTER’İN ARŞİVİNDEN OSMANLI DONANMASI VE
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Siz de bir rock sever misiniz?
Bremen Mızıkacıları.
Binbir Gece Masalları.
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda,
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
LOZAN ANT. SINIRLAR Suriye sınırı:20 Ekim 1921 tarihli Ankara antlaşmasıyla belirlenen sınırlar kabul edildi. Irak sınırı:Musul –Kerkük sorunundaki anlaşmazlıktan.
Sevgililer Günü – Proje Önerileri
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
KURTULUŞ SAVAŞI.
MİLLİ MÜCADELE.
İletişim zor bir süreç midir?
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
Kılış (İş) Eylemleri : Öznenin kendi iradesiyle bir nesne üzerinde gerçekleşen ve bu eylemden nesnenin etkilendiği tüm eylemler iş-kılış anlamlıdır. Kadın.
FİİLDE YAPI GURBET DUYMUŞ.
HALK HİKAYELERİ. Gerçek ya da gerçeğe yakın olayların anlatıldığı uzun soluklu anlatım türüdür. Geleneksel bir içeriği olan, kuşaktan kuşağa sözlü olarak.
GİRİŞİMCİ.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
İtfaiye Hizmetleri Alanındaki Yenilikler
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Hollandada yaşayan Türk eşcinselleri
Azınlıkların Kurduğu Zararlı Cemiyetler – Milli Cemiyetler
Ali SANCI-Çorum Anadolu Lisesi
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Sen hangisini seçerdin?
CEMAL SÜREYA INCELEME Yağız Fırat BORAN 12-D.
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
HALİDE EDİP ADIVAR.
ORHAN VELİ KANIK.
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Sarı Gelin türküsü hikayesi Sarı Gelin türküsü, Kuzeydoğu Anadolu Erzurum coğrafyasında ortaya çıkmıştır. Türklerin büyük bir kolunu teşkil eden Kıpçakların.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
Sunum transkripti:

EDEBİYAT-Kitap tanıtımı Şüheda Solmaz

Zülfü Livaneli Doğum tarihi: 20 Haziran 1946 Türk özgün müzik sanatçısı,senarist,politikacı,yazar ve yönetmen “Bir Kedi,bir Adam, Bir Ölüm” “Mutluluk” “Son Ada”

Mekan

Zaman

Karakterler Maya Duran İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde görevli Kocasından ayrı Bir oğlu var “Kerem”

Profesör Maximilian Wagner Amerika’dan gelen Alman asıllı bir profesör 1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesinde görev yapmış Katolik bir aileden geliyor Yahudi kökenli Nadia adında bir kadını sevmiş

*Maya’nın subay abisi * Maya’nın babaannesi Semahat hanım (ermeni asıllı) *Maya’nın Kırım Türklerinden gelen anneannesi Ayşe hanım

Olay Örgüsü Hikaye, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün İstanbul Üniversitesinde halka ilişkiler görevini yürüten Maya Duran’ın Amerika’dan gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner’i karşılaması ile başlar.

1930’lu yıllarda İstanbul Üniversitesinde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine Maya bir gün onu Şile’ye götürür. Böylece katları yavaş yavaş açılan, altmış yıllık dokunaklı bir aşk hikayesine karışmakla kalmaz dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin bir takım sırları da öğrenir.

Kendi ailesine ilişkin öğrendiği sırlar içinde babaannesi Semahat Hanım ve Ayşe Hamın’ın da olduğu derin acıları anlatıyor. Ermenilerin çektiği acı yanında Balkan Türklerinin, Anadolu Türklerinin, ölen milyonlarca insanın, topraklarından sürülenlerin ızdırabının nasıl göz ardı edildiği anlatılıyor.

Osmanlıyı parçalarken batılı devletlerin, bütün ülkenin tebaasına (Ermeniler,Rumlar,Yahudiler) acı çektirdiği kabul edilse de 5 milyon Osmanlı ve Türkün unutulduğu anlatılıyor.

Kitaplara konu o büyük aşk! Profesör Maximilian Wagner genç yaşta profesör oluyor. Daha sonra tarih öğrencisi olan Nadia ile tanışıyor ve aşık oluyor. Nadia’ya “seranade für Nadia” adlı bir şarkı besteliyor. Büyük aşkı Nadia Yahudi asıllı ve o dönem de iktidara gelen Hitler bir kanun çıkartıyor. “Yahudi kökenli öğrenci ve hocalar okulu bırakmak zorunda kalıyor.”

Buna karşın Wagner büyük aşkını bırakmıyor ve onunla evleniyor. Yahudileri sınır dışı ettikleri için Nadia’ya sahte bir kimlik çıkartılıyor. Paris’e giden bir trene binerek Almanya’yı terk etmek istiyorlar fakat Nadia’yı trende fark edip trenden indiriyorlar. Wagner bunu fark ediyor fakat geç kalmış oluyor. Babasına ulaşarak Nadia’yı götürdüklerini söylüyor ve ona yardım etmesini istiyor. Daha sonra gazetelerde Yunan asıllı bir kişiye ait olan Sutmura adlı bir geminin herkesin belli bir para karşılığında bilet alması sağlanarak Türkiye’ye yola çıkılacağı yazıyor. Nadia’nın bu gemiye binmesi sağlanıyor.

Türkiye’ye doğru yola çıkıyor. Şile yakınlarında gemi durduruluyor Türkiye’ye doğru yola çıkıyor. Şile yakınlarında gemi durduruluyor. Türkler geminin yanaşmasını istemiyor. İngiltere’de geminin hareket etmesini istemiyor . Wagner’de bu sırada denizin ortasında bekleyen gemiyi her gün gözleyerek karısına kavuşmayı bekliyor. Günler geçtikten sonra geminin İngiltere’ye doğru yola çıktığı söyleniyor.

Bunun üzerine Wagner bir taksi ile kıyıdan gemiyi takip ediyor ve geminin denizin ortasında demir atılarak terk edildiğini görüyor. Bir bot kiralayarak gemiye doğru merak ile ilerlerken gemi bir anda patlatılıyor ve bütün insanların havaya uçup denizin derinliklerinde kaybolduğunu görüyor ve büyük aşkını kaybediyor.

TEŞEKKÜRLER!!! Livaneli,Zülfü,Temmuz,2011;Serenad,İstanbul:DK