Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bremen Mızıkacıları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bremen Mızıkacıları."— Sunum transkripti:

1 Bremen Mızıkacıları

2 Bir zamanlar; bir çiftlikte yaşayan işe yaramayan bir eşek, birde yaşlanmış köpek varmış. Çiftlik sahibi bu çok yaşlanmış hayvanları ıssız bir adaya götürüp bırakmak istediğini karısına söylerken köpek bunu duymuş.

3 Eşekle köpek çiftlikten kaçıp Bremen şehrinde çalgıcılık yapmaya karar vermişler. Kapıdan çıkarken evin kedisi mırnav ile karşılaşmışlar. Mırnav nereye böyle arkadaşlar demiş.

4 Durumu anlatmışlar. Çiftçinin bizi atmasını bekleyemeyiz demişler
Durumu anlatmışlar. Çiftçinin bizi atmasını bekleyemeyiz demişler. Kedi, buna çok sevinmiş. Ve kendisi ile horozunda onlara katılabileceğini söylemiş, horoz çitte oturuyormuş.

5 Hiçbir şeyden haberi yokmuş
Hiçbir şeyden haberi yokmuş. Eşek, horoza sende bizimle gelmek ister misin ? diye seslenmiş. Horoz niçin benim keyfim yerinde demiş. Eşek; burada seni iyi besliyorlar, çünkü Pazar günü kızartıp yiyecekler deyince horoz çok korkmuş ve onlara katılmaya karar vermiş.

6 Böylece köpek karabaş, eşek uzun kulak, kedi mirnav, horoz kukuriku yola koyulmuşlar. Bir müddet gittikten sonra ormana gelmişler. Akşam olmuş, hepsi çok yorulmuşlar.

7 Kalacak hiçbir yer yokmuş. Horoz uçup ağaca konmuş
Kalacak hiçbir yer yokmuş. Horoz uçup ağaca konmuş. Etrafına bir bakmış, uzakta bir ışık görmüş. Yaşasın diye bağırmış. Arkadaşlarına seslenmiş. Bir ışık görüyorum. Hayvanlar ışığın olduğu yere gitmişler.

8


"Bremen Mızıkacıları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları