Kağıt Sanatları Müzesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEDİR? MADE expo mimarlık, inşaat ve yeni yapı tekniklerinin buluştuğu en önemli uluslararası fuardır. SaieDue ve Europolis’in deneyimlerinin birleşimiyle.
Advertisements

Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
İZMİRİN İLÇELERİ İZMİRİN YEMEKLERİ DOĞAL GÜZELLİKLERİ İZMİRİN TARİHİ .
ODTU.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
Özyavru Elektrik İdari Binası
EUROMAR.
ATIK KAĞIT DEĞERLENDİRME PROJESİ
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
Havuzlu Mağaza - Ev.
Dr Hüdai Kara  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı en yüksek.
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ BURSA EVLERİ
Mohammed IV Futbol Akademisi. Proje Yeri: FasFas Proje Ofisi: Groupe 3 Architectes, SaléGroupe 3 ArchitectesSalé İşveren: Association Mohammed VI de.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
MEVLANA MÜZESİ.
1 Türkiye Ekonomisinde Mevsimsellikten Arındırılmış GSYH (2008 Ç1=100) Kaynak: TÜİK.
GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF.
ÜÇÜNCÜ BOYUT ( Origami ile piyano yapımı)
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
NOKTA ÇİZGİ DÜZLEM HACİM
MATARYEL TASARIMI.
Müze Nedir?.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ KAZANIMI

EBRU / ÂB RÛ / EBRÎ BOGATUR.
ŞEREF AKDİK.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km. doğusunda bulunan yaya yolu dünyanın en tehlikeli yoludur.. Huaşan beş kutsal dağdan biri ve en sevilen.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
Hitit Kaya Anıtları, Hititlerce kutsal sayılan su kaynaklarının ve doğal geçitlerin yakınında bulunan stratejik noktaların çevresinde yer almaktadır. Hitit.
MADENCİLİĞE GİRİŞ.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER VE DEKORASYON
Türkiye’nin coğrafi konumu
GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF.
Kayapınar Belediyesi. Proje Yeri: DiyarbakırDiyarbakır Proje Ofisi: Atabaş MimarlıkAtabaş Mimarlık Tasarım Ekibi: Kadri Atabaş, İdris Kırman, Oğuz Cavlak,Miraç.
kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.
? ? ? ? ? ? FRANK GEHRY FRANK GEHRY FRANK GEHRY
Bu bölgedeki tarihi eserlerden en önemlilerinden biri “Zeugma”dır.Bu tarihi eser Gaziantep ilimizde bulunur.
BÜYÜKHAN TARİHİ(KURULUŞU).
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
BÜLENT FATİN ÖZMEN Dünyanın en ilginç yapıları 23 NİSAN 2009.
ADIM ADIM TÜRKİYE BATUHAN ÖZDEM.
MANZARA RESMİ.
SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
HALK MİMARİSİ.
İyimserlik.
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
KAT HİZMETLERİNİN TANIMI ve ÖNEMİ
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Batı Karadeniz-2.
Marmara Turu-2.
Telkin3-1 Çekim Yasası.
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
EĞİTİM YERLEŞKELERİNDE MEKANİK TESİSAT
5146-IZZET YALÇIN. BİRMİNGHAM KÜTÜPHANESİ PROJE YERİ: Birmingham İLGİLTERE PROJE OFİSİ: Mecano Arhitecten PROJE TİPİ :Kütüphane PROJE TİPİ GRUBU: Kültür.
Ahşap: yenilenebilir, sürdürülebilir malzeme
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
ORİGAMİ NE DEMEKTİR? ORIGAMI, JAPONCA ORU (KATLAMA) VE KAMI (KAĞıT) KELIMELERININ BIRLEŞMESIYLE MEYDANA GELMIŞ KATLANMıŞ KAĞıT ANLAMıNA GELEN GENEKSEL.
Masa başına 8 kişi, odada 10 masa ve ek olarak baş masa
Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halkagösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir.Müzeler,
Sunum transkripti:

Kağıt Sanatları Müzesi

Proje Yeri: Çin, Yunnan Eyaleti, Gaoligong Proje Ofisi: Trace Architecture Office İşveren: Long Zhanxian, Longshang Kabilesi Proje Başlangıç Yılı: 2008 Proje Bitiş Yılı: 2009 İnşaat Bitiş Yılı: 2010 Arsa Alanı: 361 m²

Müze Yunnan Eyaleti'nin önemli Müslüman yerleşimlerinden birinde hemen Gaoligong Dağı'nın eteklerine yakın bir kasaba yer alıyor. Bu müze eski kağıt el sanatları ve yerel olarak üretilen eserler için sergi alanı sağlıyor. Bir avlu etrafında kümelenmiş altı galeri bir mikro-köy oluşturuyor. Sergi köydeki kağıt zanaatinin de teşhiri ile uzuyor. Doku yerel malzeme, resmi ifade ve manzara ile görsel bağlantı üzerinden ifade ediliyor. Köyün mekansal deneyimi müze içinde birleşiyor. İç mekanlar galeriler ile manzara arasında birbirini izliyor. Üst katlardaki yerleşim ofisleri, çay ve konuk odalarını içeriyor. Yapıda yerel ahşap, bambu, el işi kağıdı, düşük enerji tüketen ve ayrışabilir doğal malzemeler kullanıldı.