Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
ERASMUS OFİSİ.
Bilgi Paketi Çalışmaları
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Hayatboyu Öğrenme Programı
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Lifelong Learning Programme (LLP) Erasmus
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ZONGULDAK KARAELMAS ÜN İ VERS İ TES İ Ö ğ renci ve Ö ğ retim Elemanları De ğ işim Programları Koordinatörlü ğ ü ERASMUS DE Ğİ Ş İ M PROGRAMI VE GEL İ ŞMELER.
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Erasmus Hareketliliği
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu.  Tablo: 7 - M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu-2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKADEMİK PERSONEL Kadroların Doluluk Oranına.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Bitlis Eren Üniversitesi
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Sunum transkripti:

Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı

Programdan kimler yararlanabilir? oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nde akademik/idari personel olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir. oProgramdan faydalanacak kişilerin, oTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ya da oBaşka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’de bir okulda veya meslek okulunda yükseköğretim kurumunda ilgili yasalar ve mevzuatlar çerçevesinde Erciyes Üniversitesi’nde akademik/idari personel olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.

Faaliyet Geçerlilik Dönemi 2012 – 2013 akademik yılı için; 1 Haziran 2012 – 30 Eylül – 2013 akademik yılı için; 1 Haziran 2012 – 30 Eylül 2013

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ  Personel Ders Verme (Teaching Staff Mobility)  Personel Eğitim Alma (Staff Training Mobility)  Personel Ders Verme (Teaching Staff Mobility)  Personel Eğitim Alma (Staff Training Mobility)

Personel Ders Verme Hareketliliği Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Personel Ders Verme hareketliliğinden sadece iş tanımında ders verme yükümlülüğü bulunan akademik kadrolar (Öğretim Görevlisi, Okutman, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör). Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik personel de faaliyetten faydalanabilir. Personel Ders Verme hareketliliğinden sadece iş tanımında ders verme yükümlülüğü bulunan akademik kadrolar (Öğretim Görevlisi, Okutman, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör).

Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ofisimiz, söz konusu programdan maksimum sayıda akademik personelin faydalanmasını sağlamak amacıyla, öğretim elemanlarını 5 gün için hibelendirmektedir. Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Söz konusu faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir. Bir akademik yıl içinde en az 5 saat ders verme şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumuna gidilebilir. Ofisimiz, söz konusu programdan maksimum sayıda akademik personelin faydalanmasını sağlamak amacıyla, öğretim elemanlarını 5 gün için hibelendirmektedir. Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır. Söz konusu faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir Öğretim Programı sunması gerekir.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir enstitü ise anlaşmaya gerek olmaksızın davet mektubu istenmelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı (Training Programme) sunması gerekir.  Bu faaliyetten faydalanmak isteyen personelin, tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş olan akademik/idari personel olması gerekir; kadro şartı aranmaz, sözleşmeli akademik/idari personel de faaliyetten faydalanabilir.  Bir akademik yıl içinde en az 5 iş günü eğitim alma şartıyla en çok 6 haftalığına yurtdışındaki bir işletmeye veya yükseköğretim kurumuna gidilebilir.  Faaliyetin gerçekleştirileceği ülkelere göre belirlenmiş miktarlarda günlük/haftalık hibe + seyahat giderleri ödemesi yapılır.  Üniversiteler arasında ilgili faaliyeti kapsayan bir İkili Anlaşma olması gerekir. Ancak, eğitim alınacak yer bir yükseköğretim kurumu değil; bir enstitü ise anlaşmaya gerek olmaksızın davet mektubu istenmelidir.  Personelin, her iki kurum tarafından da onaylanacak bir İş Planı (Training Programme) sunması gerekir.

YP – Yoğun Programlar (IP – Intensive Programmes) En az 3 katılımcı ülkeden yükseköğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretim elemanlarının bir araya geldiği, En az 10 gün en fazla 6 hafta süren, Katılımcı ülkelerin birinde gerçekleştirilebilecek kısa süreli yoğun bir eğitim programıdır.

Yoğun Programların Amaçları Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir. Normalde hiç öğretilmeyecek olan veya sadece çok kısıtlı sayıda üniversitede öğretilen uzmanlık konularının verimli ve çok uluslu öğretimini teşvik etmek, Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmalarına ve tek bir kurumda mevcut olmayan özel öğrenim ve öğretim koşullarından faydalanmalarına ve çalışılmakta olan konuda yeni perspektifler kazanmalarına imkan vermek, Öğretim kadrosu üyelerinin öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapmalarına ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etmelerine imkan vermektir.

Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Uzm. Neslihan Küçükler Erasmus Uzmanı Bilgi için: Doç. Dr. Levent Önal Erciyes Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Donna Sue Ozcan Uluslararası Ofis Genel Sekreter Uzm. Neslihan Küçükler Erasmus Uzmanı