KOSGEB ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI KOSGEB AR-GE İNOVASYON PROGRAMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOSGEB DESTEKLERİ.
Advertisements

SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Tematik Proje Destek Programı
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Yeni Girişimci Desteği
Çalışma Grubu Strateji Geliştirme Başkanlığı
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
KOSGEB T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanı
TÜBİTAK SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Hibe ve Destek Programları Süreçler ve Fırsatlar Temmuz 29, 2010.
KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KOSGEB KOBİ DESTEK MODELİ.
BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Tokat Hizmet Merkezi Müdürlüğü
KOSGEB KOBİ DESTEK MODELİ.
TÜRKİYE’DE KOBİ’LER VE KOSGEB
TANITIM SUNUMU. BİZ KİMİZ? İş geliştirme şirketi olarak Projes, kurumların yatırım ve Ar-Ge proje ihtiyaçlarını uygun hibe ve destek programlarıyla ilişkilendirir.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
DESTEK PROGRAMLARI Mayıs 2015.
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER KAYSERİ TİCARET ODASI
GİRİŞİMCİLİK ve AR-GE DESTEKLERİ
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
KOSGEB DESTEKLERİ INOV 534 KOBİ KAYNAK PLANLAMASI VE BÜTÇE YÖNETİMİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ: MUSTAFA İDUĞ SELİN ÖZSOY.
DESTEK PROGRAMLARI Ocak KOBİ’ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
KREDİ GARANTİ FONU
KREDİ GARANTİ FONU
KREDİ GARANTİ FONU
Kredi Garanti Fonu - KGF
İSTANBULKARİYER PROGRAMI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KOSGEB DESTEK VE HİZMETLERİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Çalışma Soruları.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI DERSİ MUHASEBE MODÜLÜ UYGULAMA 2
Sunum transkripti:

KOSGEB ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI KOSGEB AR-GE İNOVASYON PROGRAMI

AR-GE İNOVASYON PROGRAMI AMAÇ Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, KOBİ’lerde AR-GE bilincinin yaygınlaştırılması, kapasitenin artırılması ve inovatif faaliyetlerin desteklenmesidir.

AR-GE VE İNOVASYON PROGRAMI HİBE VE DESTEK KAPSAMI UYGULAMA İLLERİ Bölge İlleri* PROJE SÜRESİ En az 12 ay En fazla 24 ay (Kurul Kararı ile 12 aya kadar ek süre verilebilir) BAŞVURU YAPACAKLAR Araştırma- geliştirme ve inovasyon konularında projesi olan işletmeler/girişimciler. GENEL DESTEK KOŞULLARI Aynı anda en fazla 1 başvuru kabul edilir. Proje tamamlandıktan sonra tekrar başvuru yapılabilir. Geri ödemeli destekler için banka teminat mektubu verilmesi gerekmektedir. BAŞVURU ZAMANI Her zaman

AR-GE VE İNOVASYON PROGRAMI PROJE BÜTÇESİ

ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI AMAÇ Yeni bir ürün / hizmetin üretilmesi, kalitesinin artırılması, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin uygulamaya alınması, ürün veya süreçlerinin pazara uygun biçimde ticarileştirilmesi amacıyla hazırlanan projeleri destekler.

ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI HİBE VE DESTEK KAPSAMI UYGULAMA İLLERİ Bölge İlleri* PROJE SÜRESİ En fazla 24 ay (Kurul Kararı ile 12 aya kadar ek süre verilebilir) BAŞVURU YAPACAKLAR - Ar-Ge ve/veya inovasyon projesi kamu kaynakları (TÜBİTAK, TTGV vb.) ile desteklenerek başarıyla tamamlanmış projelerin sahipleri (proje bitiş tarihinden 1 sene içerisinde), - Patent belgesi ile koruma altına alınmış ve prototip aşaması tamamlanmış buluş ve fikirlerin sahipleri GENEL DESTEK KOŞULLARI Bu programdan en fazla 1 defa faydalanılabilir. Geri ödemeli destekler için banka teminat mektubu verilmesi gerekmektedir. BAŞVURU ZAMANI Her zaman

ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI PROJE BÜTÇESİ

Proje Başvurusu ve Değerlendirme Hizmet Merkezine başvuru Ön değerlendirme ve Kurul süreci Kurul’a projenin sunulması Karar Proje Yönetimi SÜREÇ Proje başvurusu ve değerlendirme süresi toplamı haftadır.

Ödeme Süreçleri Uygun bulunan destek giderlerine dair alımların yapılması ve hizmet merkezine sunulması Merkezde genel değerlendirme yapılması ve proje sahibinin banka hesabına ödeme çıkarılması Vergi ve SGK Borcu var ise mahsup dilekçesi verilmesi durumunda ilgili borç tutarının ilgili kurum/kuruluşların banka hesabına; kalan tutar olursa proje sahibinin banka hesabına aktarılması GERİ ÖDEMESİZ DESTEKLER

Ödeme Süreçleri Uygun bulunan destek giderlerine dair alımların yapılması ve hizmet merkezine sunulması Destek tutarı kadar son geri ödeme tarihinden 2 ay sonrasını kapsayacak şekilde Banka Teminat Mektubu alınması Geri Ödeme Süreci > Proje bitiminden itibaren 6 ay geri ödemesiz, 3’er aylık dönemler halinde 8 eşit taksitle ödenmesi GERİ ÖDEMELİ DESTEKLER

UYGULAMA İLLERİ

HİBE VE DESTEK PROGRAMLARINA GÖRE KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

Tarkan YILMAZ Projes İş Geliştirme ve Proje Yönetimi A.Ş. Bağdat Cad. No:167 Çatırlı İş Merkezi B Blok D:2 Selamiçeşme İstanbul Tel : (120) Faks : Gsm : Seda SEVER Projes İş Geliştirme ve Proje Yönetimi A.Ş. Bağdat Cad. No:167 Çatırlı İş Merkezi B Blok D:2 Selamiçeşme İstanbul Tel : (118) Faks : Gsm : TEŞEKKÜR EDERİZ Ayrıntılı bilgi için: