VETERİNERLİK Sonraki sayfa

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
YILANLAR Yılanların hareketleri birçok açıdan mükemmeldir. Yılanlar, her birinde bir çift kaburga ve düzinelerce kas olan 400 omura sahip olabilirler.
KARS ÇOBAN KÖPEĞİ.
Canlılar.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
HAYVANLAR.
Bilmeceler Hazırlayan; Zübeyde BALLAN.
Anas platyrhynchos (Yeşilbaş) Alem: Animalia (Hayvanlar) Şube: Chordata (Kordalılar) Sınıf: Aves (Kuşlar) Takım: Anseriformes (Kazsılar) Familya: Anatidae.
HAYVANLAR.
Hayvanlarda Beslenme Yaşadıkları Yerler
Kalıtım ve Çevre.
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
Hayvanlar Alemi.
MELEZ HAYVANLAR Zebra + Eşek
ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
Kediler.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
HAYVANLAR ALEMİ.
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
HAYVANLAR ALEMİ Hazırlayanların;
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
HAYVANLAR.
KOLZA.
KONU HAYVANLAR.
ADIM – SOYADIM : D İ LEK KARZAO Ğ LU SINIFIM : 6 / B NO ’ M : 57 DERS : B İ L İŞİ M TEKNOLOJ İ LER İ VAH Şİ YA Ş AM.
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
VAHŞİ HAYVANLARIN HAYATI
 İri bir erkek Bengal kaplanının boyu 3 metreye kadar uzayabilir. Dişilerinin boyu ise 2.6 metre kadardır. Ağırlık erkek kaplanlarda 290 kilograma kadar.
SLAYTIMIZA HOŞGELDİNİZ
Prof.Dr.Mustafa Kaymakçı
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
Bizi dinlediğiniz için teşekkürler
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
HAYVANLAR ALEMİ RESİMLER RESİMLER METİNLER METİNLER.
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
Tropikal Yağmur OrmanlarI BİYOMU.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bilgisayar Dersi Öğr. Gör. Zafer Erkan.
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
HAYVANLAR ALEM İ ARDA KIRTAS İ YE. Evcil hayvanlar Do ğ a'da büyüyüp yeti ş en ve kendi kendini doyurma ve yeti ş tirme özelli ğ ine sahip hayvanlar vah.
KEDİLER Kediler memeliler Kediler memeliler grubunda yer alır. grubunda yer alır. Doğurarak çoğalırlar. Doğurarak çoğalırlar. Yavru bakımı vardır. Yavru.
N ESLI TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR SUMATRA KAPLANLARI.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
Ders 2 Kavram Öğrenmeyi Etkileyen Etmenler
KONU HAYVANLAR.
FEN PERFORMANS ÖDEVİ MUHAMMED YEŞİLYURD BURAK YAZAR 6-C.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
Kedi Irkları ve Bakımı.
SİYAM KEDİSİ Yayılma Alanı: Tayland. Ayrıca dünyanın muhtelif ülkelerine yayılmıştır. Özellikler:Baş vücuda göre küçük, uzun, üçgen biçimindedir. Kulaklar.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
Canlılar.
MODİFİKASYON MUTASYON VARYASYON DOĞAL SELEKSİYON ADAPTASYON ÖRNEKLERİ.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
MUTASYON Mutasyon gen yapısının değişmesi sonucu ortaya çıkan ve kalıtsal değişikliğe sebep olan bir olaydır..
TÜRK İ YE’DE NESL İ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR VE B İ TK İ LER.
Sunum transkripti:

VETERİNERLİK Sonraki sayfa Veteriner Ehli ve yabani hayvanların hastalıklarının teşhis ve tedavileri, ıslahıyla uğraşan kimseye verilen isim. Her türlü hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavileri hayvanların üreme ve ıslahlarıyla gıda kontrol hizmetleri zoonoz hastalıkların (hayvanlardan insanlara bulaşan) önlenmesiyle uğraşan meslek dalına veteriner hekimlik denir. Veteriner hekimlik mesleği dünyada en eski tarihe sahip meslek dallarından birisidir

KEDİLER Sonraki sayfa Önceki sayfa Kediler boyut olarak birbirlerinden farklı olabilir.Ancak köpeklerde olduğu gibi farklı biçimlerde değillerdir.Köpeğin evrim süresince melezlemelerde pek çok farklı özellik taşıyan köpek ırkları geliştirilmiş olmasına karşın kediler görünüm olarak farklılaşmamıştır.Farklar sadece ağırlık olarak yani boyut olarak ,tüy yapısı ve rengi gibi özelliklerinde olmuştur.Genel olarak tüm kedilerde tüy renkleri oldukça farklıdır.Tek renkli,iki renkli veya üç renkli olabilen kedilerin tüy uzunlukları ve tüy yapısı da birbirinden farklı olabilir.

Önceki sayfa Ana sayfa KÖPEKLER Etçiller (Carnivora) takımının, köpekgiller familyasından bir memeli türü. Çok eski çağlardan beri evcilleştirilmiştir. Görünüş ve büyüklükleri farklı, yüzden fazla evcil ırkı vardır. Başı az çok uzun, üst çenede üç, alt çenede dört kesici dişi bulunur. Ön ayakları beş, arka ayakları dört parmaklıdır. Tırnakları kedi gibi çekilebilme özelliğinden mahrumdur. Parmakları üstünde koşar ve iyi yüzer. Saatte 50 km hızla yol alır. Gündüz ve gece faaldir. Koku alma ve işitme duyuları keskindir. Zeki olduğundan kolayca terbiye edilebilir. Sahibine bağlılığı ile ün yapmıştır. Avustralya’nın vahşi köpekleri “dingolar” sürü halinde yaşayarak kanguru avlarlar. Bazen yerliler yavrularını avda kullanmak için evcilleştirirler. Afrika’nın yabani “Kap avcı köpekleri” de toplu halde yaşarlar. Akşam karanlığı basarken ve şafak sökerken sürüler halinde dolaşarak zebra, ceylan, kanguru, sığır gibi toynaklı memelileri avlarlar.

Sonraki sayfa Önceki sayfa TAVŞANLAR Tavşangiller (Leporidae) familyası türlerine verilen genel ad. Kulakları ve arka bacakları uzun, ön bacakları daha kısa olan, karada yaşayan otçul memelilerdir. Kuzey kutup dairesinden çöller bölgesine kadar hemen hemen dünyanın her yerinde bulunurlar. Hepsi kısa kuyrukludur. Bazıları kazdıkları tünellerde barınır. Bir kısmıysa asla tünel kazmaz. Satıhta barınır. Hepsinin keskiye benzeyen ve daimi süren dişleri vardır. Kesici ön dişlerle azı dişleri arasında boşluk bulunur. Bu hususta onlar kemiricilere benzerler. Uzun süre kemiriciler takımında sınıflandırıldı. Şimdiyse Lagomorpha (Tavşanımsılar) takımının çiftdişliler (Duplicidentata) alt takımında incelenirler. Bunları Rodentia (Kemiriciler) takımından ayıran en önemli özellik; üst çenelerindeki kemirmeye yarayan bir çift kesici dişlerinin iç kısmında bir çift daha küçük dişlerin bulunmasıdır.

LEOPARLAR Önceki sayfa Ana sayfa Kedigiller ailesinden, Asya ve Afrika’da yaşayan yırtıcı bir memeli. Pars veya Panter olarak da bilinir. Kaplan ve aslandan daha küçük ve hafiftir. Kuyrukla beraber 210-270 cm boyunda, 50 kg kadar ağırlıktadır. Ağırlığı 90 kg gelenlerine pek az rastlanır. Postu açık sarı olup, sırt ve yan taraflarında siyah halka şeklinde benekler bulunur. Beneklerin orta kısımları post renginden daha koyudur. Beneklerinden dolayı bâzen çita ve jaguar ile karıştırılır. Leoparın benekleri halkalı, çitada ise doludur. Ayrıca, çitanın gözlerinin altından çenelerine doğru birer siyah çizgi uzanır. Jaguarın koyu çemberlerinin ortasında ise küçük siyah bir leke bulunur. Leopar bulunduğu yere çabuk adapte olur. Postundaki lekeler çevreden ayırt edilmesini güçleştirir. Ona üstün bir kamuflaj kabiliyeti sağlar. Bu sâyede avlarına rahatlıkla yaklaşır. Yarı çöllerde sulak ormanlarda ve dağlarda bulunur. Türkiye’de güney Toroslar ve Aydın civarında tek tük görülür. Rengi genellikle açık sarı olmakla beraber Doğu Hint Adalarında siyah postlu olanlarına da rastlanır. Buna kara panter denir. Bu takdirde yine üzerinde siyah parlak halka izleri bulunur

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HAZIRLAYAN : DİLA BEDEL SINIFI:6/B NO:1614 ÖĞRETMENİN ADI: GÜLDEN SOYADI: YEŞİLTEPE KAYNAK: PASTEUR VETERİNERLİK