Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI"— Sunum transkripti:

1 DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI
HAYVANLAR ALEMİ

2 Hepimiz kuşkusuz hayvanları ve ait olduğu doğayı çok seviyoruz.
Fakat bazı hayvanlar var ki görünüşleri ile içimizi ürpertiyor. Bazıları çok yeni keşfedilen ve birbirinden ilginç ve tuhaf görünüme sahip olan 14 hayvanı listeledik. İşte dünyanın en tuhaf ve ilginç görünümlü hayvanları...

3 KIRMIZI DUDAKLI YARASA BALIĞI
Galapagos adalarında denizin 30 metre ve ya daha altında bulunan bu garip görünümlü balığın boyu 40 cm’ ye kadar ulaşabilir. İyi bir yüzücü olmadığı için deniz yüzeyinde yürümek için göğüs yüzgeçlerini kullanır. Yüzmekten çok yürümeyi tercih ettiği söylenilen balığımızın deniz tabanına oturduğu da söylenenler arasında. Erişkinliğe erişen balıklarda sırt yüzeyi dikenli bir uzantıya dönüşür ve bu şekilde avlarını kendilerine çekerler. Kırmızı dudaklı bu şirin balığın nasıl bir evrimden geçtiğini düşünmek bile insanı şaşırtabiliyor.

4 Pacular ağaçlardan düşen meyveler ve tohumlar ile beslenirler
Pacular ağaçlardan düşen meyveler ve tohumlar ile beslenirler. Ama et de yerler. Hem etçil hem otçul balıklardır. 50 cm. boya ulaşabilen bu balığın ağzında erişkin bir insanın ağzındaki dişler kadar büyük dişler vardır. Fakat bu dişler aynen biz insanlardaki gibi sadece kesmeye yarayan düz dişlerdir. Parçalamak için kullanılan sivri dişler bu balıkta yoktur. Meyveleri veya tohumları bu keskin dişler sayesinde keser ve yerler. Meyve tohumu ya da benzeri beslenebileceği bir yem bulamazsa böcek, kurt vb. şeylere yönelir. Zaten balığın arada sırada sindirim düzenliliği açısından bu gibi yemlere ihtiyacı vardır.

5 Mutillidae, kanatsız dişileri büyük killi karıncalara benzeyen, 3000’i aşkın yabanarısı turunu içeren familyadır. Genel isimleri olan kadife karınca çoğu zaman parlak kızıl veya turuncu olan, ancak siyah, beyaz, altın ya da gümüş renkli de olabilen yoğun killi ari sebebiyledir. Siyah ve beyaz numuneler büyük Cin pandasına benzerlikleri sebebiyle bazen panda karıncası olarak da bilinir. Parlak renkleri düşmanlarını caydırıcı özelliktedir. Çok izdirapli sokmaları ile bilinirler ki inek öldüren veya inek karıncası olarak da bilinirler. Gerçek bir karıncanın aksine, isçileri, erkekleri, kraliçeleri yoktur. Ancak kadife karıncaların cinsiyetleri diğer Vespoidea mensupları gibi yumurtalarının döllenip döllenmemesine göre belirlenir.

6 “Nasikabatrachus sahyadrensis” adlı Hindistan’ın güneyinde yeni keşfedilen bir kurbağa türü mor olan kurbağa, hem suda hem karada yaşıyor. Fiziksel özellikleri bakımından bildiğimiz kurbağalardan farklı olan bu canlının, gelişmiş kurbağaların evrimi konusunda çok büyük önem taşıdığı açıklandı.

7 Çiçekleri sürekli ziyaret eden böceklerdendir
Çiçekleri sürekli ziyaret eden böceklerdendir.  Çiçeğin özünü emebilmek için uzun bir hortum olan böcek hortumunu kullanılmadığında katlanarak karın altında saklamak gibi bir yeteneği vardır.  Atmaca güvesi veya Sfenks güvesi diye de adlandırılan bu güvenin en önemli özelliği uzun hortumudur. Bu sayede başka böceklerin bal özlerini alamadığı bitkilerden kolaylıkla bal özlerini alır.

8 Mavi Papağan Balığı o kadar parlak bir mavi renktedir ki,  iri pullarının ardındaki bir ışık tarafından aydınlatılıyor gibi görünmektedir. Bazen daha koyu renkte çizgileri ve lekeleri de bulunur. Uzunluğu yaklaşık olarak 90 cm’yi bulan bu balıklar Batı Atlantik sularında yaşayan bir türdür. Birleşik Amerika ile Panama arasında bulunur. Gündüzlerini dipte otlamakla geçirir. Geceleri solungaç boşluklarının üst kenarlarındaki salgı bezinden jelâtinimsi bir madde salgılarlar. Bu madde bir süre sonra balığın tüm vücudunu saran şeffaf bir uyku tulumu halini gelir. Uyku tulumu, papağan balığını koku yoluyla kendisini bulan müren balıklarından korur. Hatta müren balığı yanından geçerken avına çarpsa bile onu fark edemez.

9 İlk kez 2008 yılında Antartika’da okyanusun dibinde yapılan bir araştırma sırasında bulunan ilginç bir canlı.. Denizineği takımından olan bir deniz memelisi. Boyu 2.7 metre, ağırlığı kg civarındadır. Dugonglar, Hint okyanusunda, Doğu Afrika’da, Kızıldenizde, Güneydoğu Asya kıyılarında, Avustralya’nın kuzey kıyılarında ve Hindistan’ın batı sahillerinde yaşarlar. Deniz ineğinin yanı sıra, bazen deniz domuzu veya deniz devesi de denir.

10 Ay-ay Daubentoniidae familyasının tek üyesidir
Ay-ay Daubentoniidae familyasının tek üyesidir. Madagaskar’da yaşayan oldukça nadir bir makimsi maymun türü.. Uzun parmaklıgiller  familyasının tek yaşayan üyesidir. Familyanın, büyük Ay-Ay (Daubentonia robusta) adında diğer bir türünün soyu tükenmiştir. Ay-ay gece ortaya çıkan en büyük primattır. Kuyruğunu saymazsak cm boyunda, kuyruğu ile birlikte cm boyunda ve 2,5 kg ağırlığındadır. Kürkü siyahtır. Kuyruğu, sincap kuyruğu gibi tüylüdür. İri, parlak kırmızı gözleri vardır. Uzun kesici dişleri kemirgen dişini anımsatır. Parmakları ince ve uzundur. Orta parmak diğer hepsinden 3 kat daha uzun olabilir.

11 HAZIRLAYAN: EBRU TÜLÜ TURİZM 1. ÖĞRETİM 1.SINIF


"DÜNYANIN EN İLGİNÇ HAYVANLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları